Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Egy becsületesen...

Keresztények! Egy becsületesen, jó emberként élő ateista Pokolra jut szerintetek?

Figyelt kérdés
Egy olyan ember, aki nem hisz Istenben, de szereti a családját, amiben csak tud, segít az ismerőseinek, meg úgy általában segít, ahol tud. Nem hazudozik, nem lop, nem csal, nem bánt senkit. Nem ítéli el és nem piszkálja a hívő embereket, amiért hisznek, egyszerűen csak ő nem hisz. Ha létezik a Pokol és a Menyország, szerintetek hova fog jutni?

2017. okt. 21. 13:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

20.Hsz!

Tudatlanságból elkövetett általánosítás.

2017. okt. 22. 15:30
 22/30 anonim ***** válasza:
55%

21.Hsz

Mesében való elvakult hit alapján elkövetett kommentelés.

2017. okt. 22. 16:09
 23/30 anonim ***** válasza:

20-as vagyok. Akinek nem inge... Mellesleg a keresztén szó meg a hívő is idézőjelek között van. Szerintem, aki az általam leírt dolgokat is műveli (vagy akár rosszabbakat) az ne nevezze magát kereszténynek. Hiába a templomi ima, ha utána megkeseríti embertársai életét.

Hisz Isten (elvileg, ugye) mindent lát és mindenhol ott van...

2017. okt. 22. 18:58
 24/30 anonim ***** válasza:
34%

A jó eredetileg egy abszolút jelző volt, mára már eléggé relatív értelme lett. Szóval a kérdésed "jó" embere egyetlen egyszer sem vétkezett? Pl. soha nem volt egy önző tette, mindig minden helyzetben megtette azt, ami erkölcsileg helyes volt, még akkor is, ha neki nagy kára származott belőle? Soha nem volt egy parázna vagy kéjelgő gondolata? És ennek a bűntelenségnek az ellenére soha nem gondolta magát jobbnak senkinél (ami a büszkeség bűne lenne)?

Mert ha egyetlen bűnt sem követett el egész életében sem gondolatban, sem tettben, sem mulasztásban, akkor a mennyországba jut saját jogon.

De ha csak egy bűnt is elkövetett, akkor már csak Jézuson keresztül menekülhet meg a gyehennával sújtó ítélettől, vagy hogy lehetne másként érteni a János 14:6 versét:

"Jézus azt felelte neki: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam."

Ha lepontoztok, lepontoztok, de azért gondoljátok meg, hogy ezt nem én írtam bele a Bibliába, hanem már 2000 éve ott van benne.

2017. okt. 24. 18:02
 25/30 imakommandós ***** válasza:
3%

3., 4. ilyen tipusú kérdés mostanában.

Mindenkinek szüksége van helyettesitő áldozatra még annak is aki jónak tartja magát.

Az egész emberiség eltévedt, elidegenedett Istentől, és csak a Jézus Krisztusban való hit által fogad minket Isten, az Atya, a fiaivá.

Ha meg lehetne menekülni cselekedetekből, akkor Jézus engesztelő áldozata feleslegessé válna.

Csak egy nagyon kis időszaka lesz majd a történelem végének amikor olyan nagy lesz a sötétség, hogy nem lesznek Istennek munkásai, és ekkor Jézus az emberiséget a szentekhez való viszonyulásuk alapján fogja megitélni. Aki irgalmaskodni fog az antikrisztus által üldözött szentek felé, azok felé Jézus is irgalmas lesz.

2017. okt. 24. 21:41
 26/30 anonim ***** válasza:

25.Hsz!

Kiválló megállapítás az elején,amit tönkretett az utolsó fantáziálásra alapított két mondat.

2017. okt. 26. 04:40
 27/30 anonim ***** válasza:
72%-os,ahányszor ez a téma felmerül,annyiszor megkérdezed,hogy mi lesz az Istenről nem tudó emberekkel? Csak ezerszer lett elmondva,hogy ők nem lesznek azért számonkérve,hogy nem hittek,de most se foglalkozz a válasszal,szaladj egy másik kérdés alá és tedd fel ismét..De itt nem ilyen ateistáról volt szó,maradjunk a fő kérdésnél,hanem olyanról,aki milliószor hallott már róla,mert el lett neki mondva,de "ő túl böcsületes ahhoz,hogy bűnös legyen,ő még Istennél is különb" stb stb...érdekes,hogy pont ezek az ennyire elutasító emberek vannak a legjobban felháborodva,amikor azt mondjuk,hogy nem jutnak a Mennybe. Könyörgöm,ha így zavar,hogy nem kerültök oda,miért nem fogadjátok el azt,ami kell hozzá? Ha meg mindent elutasítotok,nem érdekel titeket Isten sem,sőt,még szidjátok is,akkor meg miért zavar ennyire,hogy nem kerültök hozzá? Döntsétek már el,hogy mit akartok! Ez olyan,mintha előre kijelentenétek,hogy utáljátok az ajándékokat,ne hozzon nektek senki semmit,de amikor tényleg nem kaptok semmit,akkor kiabáltok meg toporzékoltok.
2017. okt. 29. 10:48
 28/30 anonim ***** válasza:

" Csodás dolog Isten szeretete, de köszönöm, én nem kérek belőle. "

Na,itt a kulcsmondat,amiért egy ateista nem üdvözül. Nem kér belőle,de azért felháborodik,ha nem kapja meg. Erről beszéltem.

2017. okt. 29. 10:54
 29/30 anonim ***** válasza:
76%-os ezeket a kliséket a TV-ből hallottad? Persze,a keresztények még az ételért se fizetnek,minden a szájukba esik ingyen és gazdagok. Nálunk pont a pásztor dolgozik 2 állásban és így is épp kijön neki a bérházravaló és akkor még nem ettek. De igen,a keresztényeknél a vezetők minimum Audival járnak,édes Istenem,ezt ugye nem a Family Guy-ból vetted? Egy házaspárt ismerek,akik keresztények és gazdagok,de semmi köze a kereszténységükhöz,a férj szorgalmasan dolgozik egész nap a magánvállalkozásában,a feleség meg az atomerőműnél van. Most biztos az jön,hogy az erőműhöz is a kereszténysége miatt vették fel. Hagyjuk már...
2017. okt. 29. 11:02
 30/30 anonim ***** válasza:
A kettő között az a különbség, hogy az egyik máshogy rosszabb, mint a másik.
2017. okt. 30. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!