Keresztények! Egy becsületesen, jó emberként élő ateista Pokolra jut szerintetek?
20.Hsz!
Tudatlanságból elkövetett általánosítás.
21.Hsz
Mesében való elvakult hit alapján elkövetett kommentelés.
20-as vagyok. Akinek nem inge... Mellesleg a keresztén szó meg a hívő is idézőjelek között van. Szerintem, aki az általam leírt dolgokat is műveli (vagy akár rosszabbakat) az ne nevezze magát kereszténynek. Hiába a templomi ima, ha utána megkeseríti embertársai életét.
Hisz Isten (elvileg, ugye) mindent lát és mindenhol ott van...
A jó eredetileg egy abszolút jelző volt, mára már eléggé relatív értelme lett. Szóval a kérdésed "jó" embere egyetlen egyszer sem vétkezett? Pl. soha nem volt egy önző tette, mindig minden helyzetben megtette azt, ami erkölcsileg helyes volt, még akkor is, ha neki nagy kára származott belőle? Soha nem volt egy parázna vagy kéjelgő gondolata? És ennek a bűntelenségnek az ellenére soha nem gondolta magát jobbnak senkinél (ami a büszkeség bűne lenne)?
Mert ha egyetlen bűnt sem követett el egész életében sem gondolatban, sem tettben, sem mulasztásban, akkor a mennyországba jut saját jogon.
De ha csak egy bűnt is elkövetett, akkor már csak Jézuson keresztül menekülhet meg a gyehennával sújtó ítélettől, vagy hogy lehetne másként érteni a János 14:6 versét:
"Jézus azt felelte neki: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam."
Ha lepontoztok, lepontoztok, de azért gondoljátok meg, hogy ezt nem én írtam bele a Bibliába, hanem már 2000 éve ott van benne.
3., 4. ilyen tipusú kérdés mostanában.
Mindenkinek szüksége van helyettesitő áldozatra még annak is aki jónak tartja magát.
Az egész emberiség eltévedt, elidegenedett Istentől, és csak a Jézus Krisztusban való hit által fogad minket Isten, az Atya, a fiaivá.
Ha meg lehetne menekülni cselekedetekből, akkor Jézus engesztelő áldozata feleslegessé válna.
Csak egy nagyon kis időszaka lesz majd a történelem végének amikor olyan nagy lesz a sötétség, hogy nem lesznek Istennek munkásai, és ekkor Jézus az emberiséget a szentekhez való viszonyulásuk alapján fogja megitélni. Aki irgalmaskodni fog az antikrisztus által üldözött szentek felé, azok felé Jézus is irgalmas lesz.
25.Hsz!
Kiválló megállapítás az elején,amit tönkretett az utolsó fantáziálásra alapított két mondat.
" Csodás dolog Isten szeretete, de köszönöm, én nem kérek belőle. "
Na,itt a kulcsmondat,amiért egy ateista nem üdvözül. Nem kér belőle,de azért felháborodik,ha nem kapja meg. Erről beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!