Keresztények! Egy becsületesen, jó emberként élő ateista Pokolra jut szerintetek?
"Eleve, ha valaki ateista, akkor be kell hazudnia magának, hogy nincs Isten, mivel mindenki pontosan tudja, hogy van Isten. Tehát, ha hazudik, már nem lehet becsületes"
Azért most komolyan egy hazugsággal próbálsz másokat hazugnak beállítani? Na ne már...
Nemhogy nem tudom se pontosan, se sehogy, hogy lenne Isten, de még csak jelét se látom sehol, amiből esetleg következtetni lehetne. Ezért is vagyok ateista.
"Na látod, te így hazudod be magadnak."
Te felfogtad egyáltalán, amit írtam?
Ha egyszer nincs bizonyíték Isten létére, nincs miről hazudni.
"Ti küzdötök Isten ellen, de vajon én miért nem próbálok vitatkozni a repülő spagettiszörny ellen?"
Mert az egy nyilvánvaló kitaláció. Megalapozott tudományos tételektől viszont nagyon retteghetsz, mert ahogy eddig láttam a ténykedésed, sosem mulasztottál el alpári módon belekötni bárkibe is, aki merészelt rámutatni a valós eredményekre a Föld koráról, evolúcióról, stb.
"Eleve, ha valaki ateista, akkor be kell hazudnia magának, hogy nincs Isten, mivel mindenki pontosan tudja, hogy van Isten. "
Ezt azért tényleg nem kéne erőltetni. Nem is értem, hogy egy magát kereszténynek valló ember hogy gondolkodhat ilyen ítélkező és érzéketlen módon.
Lehet hogy ezt neked hívőként nehéz elképzelned, pláne ha tényleg ennyire nem erősséged az empátia, de az ateisták, agnosztikusok pontosan azért léteznek, mert nem nyilvánvaló mindenki számára, hogy létezne bármiféle istenség is. Sőt, gyakorlatilag senki nem hívőnek születik.
"Isten a saját imádóival is kegyetlenül bánik, semmi jóra ne számíts."
Ez pont nem igaz. Isten a kereszténység szerint mindenkit szeret, mindenkit üdvösségre hívott.
Sajnos vannak keresztények, akik helytelenül nyílvánulnak meg, sőt ítélkeznek (olykor elfogadhatatlan hangnemben). Pedig Krisztus nem ezt tanította. Ő a bűnösökhöz is oda ment, sőt egy asztalnál is evett velük (nézz utána, hogy ez utóbbi mit jelent).
19.Hsz!
Ha Jób pátriárkáról írsz,legalább olvasd el Jób könyvét,és ne hordj össze tudatlanul baromságokat!
"ha valaki olyan helye születik, hogy nem tudja"
Ennek is meg van a válasza Istentől, a szent írásban, senkit nem hagy kétségek között.
ezért indította el Jézus a világméretű prédikáló és tanítványképző munkát, amiben minden Jézus tanítványának részt kell vennie.
S ha valamiért még sem hall róla, azt ígéri, hogy azok kapnak lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!