Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Egy becsületesen...

Keresztények! Egy becsületesen, jó emberként élő ateista Pokolra jut szerintetek?

Figyelt kérdés
Egy olyan ember, aki nem hisz Istenben, de szereti a családját, amiben csak tud, segít az ismerőseinek, meg úgy általában segít, ahol tud. Nem hazudozik, nem lop, nem csal, nem bánt senkit. Nem ítéli el és nem piszkálja a hívő embereket, amiért hisznek, egyszerűen csak ő nem hisz. Ha létezik a Pokol és a Menyország, szerintetek hova fog jutni?

2017. okt. 21. 13:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%

"Eleve, ha valaki ateista, akkor be kell hazudnia magának, hogy nincs Isten, mivel mindenki pontosan tudja, hogy van Isten. Tehát, ha hazudik, már nem lehet becsületes"

Azért most komolyan egy hazugsággal próbálsz másokat hazugnak beállítani? Na ne már...

Nemhogy nem tudom se pontosan, se sehogy, hogy lenne Isten, de még csak jelét se látom sehol, amiből esetleg következtetni lehetne. Ezért is vagyok ateista.

2017. okt. 21. 16:08
 12/30 anonim ***** válasza:
71%

"Na látod, te így hazudod be magadnak."

Te felfogtad egyáltalán, amit írtam?

Ha egyszer nincs bizonyíték Isten létére, nincs miről hazudni.

"Ti küzdötök Isten ellen, de vajon én miért nem próbálok vitatkozni a repülő spagettiszörny ellen?"

Mert az egy nyilvánvaló kitaláció. Megalapozott tudományos tételektől viszont nagyon retteghetsz, mert ahogy eddig láttam a ténykedésed, sosem mulasztottál el alpári módon belekötni bárkibe is, aki merészelt rámutatni a valós eredményekre a Föld koráról, evolúcióról, stb.

2017. okt. 21. 16:17
 13/30 anonim ***** válasza:
81%

"Eleve, ha valaki ateista, akkor be kell hazudnia magának, hogy nincs Isten, mivel mindenki pontosan tudja, hogy van Isten. "

Ezt azért tényleg nem kéne erőltetni. Nem is értem, hogy egy magát kereszténynek valló ember hogy gondolkodhat ilyen ítélkező és érzéketlen módon.

Lehet hogy ezt neked hívőként nehéz elképzelned, pláne ha tényleg ennyire nem erősséged az empátia, de az ateisták, agnosztikusok pontosan azért léteznek, mert nem nyilvánvaló mindenki számára, hogy létezne bármiféle istenség is. Sőt, gyakorlatilag senki nem hívőnek születik.

2017. okt. 21. 16:24
 14/30 anonim ***** válasza:
20%
Megtörténhet, hiszen elutasította Istent, ő pedig nem fogja ráerőltetni magát.
2017. okt. 21. 17:07
 15/30 anonim ***** válasza:
22%
Isten a saját imádóival is kegyetlenül bánik, semmi jóra ne számíts.
2017. okt. 21. 17:13
 16/30 anonim ***** válasza:
36%

"Isten a saját imádóival is kegyetlenül bánik, semmi jóra ne számíts."

Ez pont nem igaz. Isten a kereszténység szerint mindenkit szeret, mindenkit üdvösségre hívott.

Sajnos vannak keresztények, akik helytelenül nyílvánulnak meg, sőt ítélkeznek (olykor elfogadhatatlan hangnemben). Pedig Krisztus nem ezt tanította. Ő a bűnösökhöz is oda ment, sőt egy asztalnál is evett velük (nézz utána, hogy ez utóbbi mit jelent).

2017. okt. 21. 17:40
 17/30 anonim ***** válasza:
27%
Ja, Jóbnak kinyírta a családját, elvette a vagyonát és megbetegítette, hogy tesztelje a hitét. Csodás dolog Isten szeretete, de köszönöm, én nem kérek belőle. (Igen, tudom, hogy után visszakapta az egészségét meg a korábbi vagyona kétszeresét, de a családját akkor is lemészárolta a drága istenke.)
2017. okt. 21. 18:35
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

19.Hsz!

Ha Jób pátriárkáról írsz,legalább olvasd el Jób könyvét,és ne hordj össze tudatlanul baromságokat!

2017. okt. 21. 18:51
 19/30 anonim ***** válasza:
3%

"ha valaki olyan helye születik, hogy nem tudja"

Ennek is meg van a válasza Istentől, a szent írásban, senkit nem hagy kétségek között.

ezért indította el Jézus a világméretű prédikáló és tanítványképző munkát, amiben minden Jézus tanítványának részt kell vennie.

S ha valamiért még sem hall róla, azt ígéri, hogy azok kapnak lehetőséget.

2017. okt. 21. 18:56
 20/30 anonim ***** válasza:
55%
1-2 hozzászólóval egyetértek. A többit bezáratnám valami elmeotthonba. 1.) Nézd meg a legtöbb "keresztényt". Csúsznak másznak a templomban minden vasárnap, az első dolguk pedig amikor kijönnek onnan, hogy másik embertársukat alázzák meg, csapják be, beszélik ki stb-stb. 2.) Az egész elég nagy ellentmondás, mivel úgy tanítják, (jártam hittanra)hogy Isten MINDENT megbocsát. Vagyis azt is, ha embert ölsz, ha egy g*ci vagy másokkal szemben egész életedben és igen.. még azt is, ha Te személy szerint nem hiszel benne. Ahogy látod a legtöbb "keresztény, hívő" gyakorlatilag keresztre feszítene Téged már csak a kérdésedtől is (érdekes lenne megfigyelni milyenek lehetnek a valódi életben... Esélyes, hogy a legnagyobb suttyók.) 3- Minden vasárnap dobálod a pénzt, adót nem fizetnek.. és nézd meg, hogy él a vallási vezetők többsége. Ku*va gazdagon..Ez szerintem undorító. Nem emlékszem, hogy Jézus is Audi A8-al járkált volna, amíg köztünk volt. 4- Az emberek többsége azért ilyen, mert szimplán be vannak sz*rva. Senki nem tudja miért vagyunk itt, mi a célunk (már ha van) mi az egész értelme. Nekik kell egy kapaszkodó, amihez túlzottan is kapaszkodnak és minden mást kizárnak. Csak képzeld el, ha tudományosan kiderülne, hogy az összes vallás egy kamu? Nincs Isten, nincs Allah, nincsenek egyiptomi istenek stb-stb. A társadalom gyakorlatilag összeomlana, nem lenne fékező erő az emberekben (főleg a butábbakban)
2017. okt. 22. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!