Jézus tényleg élt?
Barátom ezeket az evszamokat gondold már át egy kicsit?
János evangéliuma: 95-96 körül
Péter evangéliuma: II. század vége.
Jakab evangéliuma: 145
Júdás evangéliuma: 70-90 között, mások szerint I. század vége, II. század eleje
Szerinted Jakab élt 170 evet?
Esetleg Péter?
Egy olyan forrást keresel a.i hiteles... A Biblia az!
Ezek már csak retorikák.
Ezek az emberek nem fuzetekbe írtak de gondolom ezzel tisztában vagy. Jópár irat az idővel elveszett de voltak olyan emberek akik ezt még időben lemasoltak! Ha belegondolsz ok nincsen rá mert nem sok könyvet másoltak le akkor sem de ezeket Isten akarta lemásoltatni és láss csodát!
"13-as! Hol van a keresztényi szelídség? Kérdeztem valamit, amire nem tudsz válaszolni csak fröcsögsz. "
Hiába akarjátok görcsösen igazolni magatoknak azt, hogy Jézus nem létezett. Ugyanis a hivatalos történelem megerősíti, hogy létezett úgy, ahogy a Biblia írja. De pár hülyegyerek ezt nem bírja idegileg és mindent elkövet, hogy ne kelljen hinni Istenben. Lelketek rajta:))))
"A gótika a XII. században jelent meg,
és ez már jóval a sötét középkor után van"
A mondat első felét a Wiki barátnődtől vetted, a második felét lenini agycsökevényedből.
Nagy turmix van ott a fejecskédben.
Nem baj,ha nem tőled tanulunk történelmet, művészettörténetet, teológiát és létszemlétet, Ó Mesterek mestere?
~~~~~~~~~~~~~~~
Egyébként maga rendőr? Mint Sherlock Holmes nyomoz itt - és olyan stílusban, hogy vicc ide pazarolni az időt, egyik választ sem értetted meg.
A válaszokat meg illik megköszönni, rendőr elvtársnő. Ezt sem tanították meg neked?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A gyakorin divat lett feltenni egy kérdést és a válaszokat lebarmolni- amennyiben nem a kigondolt előre megfontolt válasz érkezik :))
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jó akkor most én válaszolok Neked, Ó Teológia tudományok doktornője!
Nem, nem élt Jézus, a korabeli rendőrségi adatok írják, hogy "Jézus nem élt, ilyen nincs".
-[Köszönöm]
-Szívesen, KEDVES, BÖLCS KÉRDEZŐ ! ! !
"Ezek mind evangéliumok, amik ahogy írtam, nem független források. Íródtak:
János evangéliuma: 95-96 körül
Péter evangéliuma: II. század vége.
Jakab evangéliuma: 145
Júdás evangéliuma: 70-90 között, mások szerint I. század vége, II. század eleje"
Itt valamit nagyon keversz és kavarsz, gondolom szándékosan.
Egyedül János írt közülük evangéliumot, a többi csak leveleket írt, nincsenek is általad felsorolt evangéliumok. Jánosról tudjuk, hogy nagyon sokáig élt, így az adott dátum helytálló. Az apostoli levelek, amikről írtam, pedig jóval korábban íródtak. Amiket meg felsoroltál, tényleg ötelem sincs, hogy honnan vetted. Mintha magad kitaláltál volna pár nem létező írást és adtál hozzá évszámokat.
Ráadásul nem vagy következetes sem. Egyszer független szemtanúkat követelsz, akik saját szemükkel látták a csodákat, egyszer római feljegyzéseket az adott korból, akiknek nem kellett látniuk az eseményeket. Találd ki, hogy most milyen bizonyítékra lenne szükséged.
De erre már célotztam korábbi hozzászólásomban is.
"Itt valamit nagyon keversz és kavarsz, gondolom szándékosan. Egyedül János írt közülük evangéliumot, a többi csak leveleket írt, nincsenek is általad felsorolt evangéliumok. Jánosról tudjuk, hogy nagyon sokáig élt, így az adott dátum helytálló. Az apostoli levelek, amikről írtam, pedig jóval korábban íródtak. Amiket meg felsoroltál, tényleg ötelem sincs, hogy honnan vetted. Mintha magad kitaláltál volna pár nem létező írást és adtál hozzá évszámokat."
A négy kánoni evangéliumot (Máté, Márk, Lukács és János evangéliumát) valószínűleg 65 és 100 között írták.[1][2
"A Péter evangéliuma, vagy a Péter szerint evangélium (ógörögül: κατά Πέτρον ευαγγέλιον) egy újszövetségi apokrif irat. A mű – melynek keletkezési idejét a 2. század végére teszik – ugyan ismert volt a korai egyházatyák előtt, de később elveszett."
"Jakab protoevangéliuma újszövetségi apokrif irat, amely Szűz Mária csodás életrajzát tartalmazza a fogantatásától a betlehemi gyermekgyilkosságig. A mű eredetileg görög nyelven íródott, de számos nyelvre lefordították. Írás éve: i. sz. 145." Más forrás szerint Kru 200-ban íródott.
Júdás: Az evangélium eredeti szövege görög volt, amelyet a kanonikus evangéliumok után, de még Kr. u. 180 előtt hozhattak létre korai gnosztikus keresztény csoportok. A most bemutatott kézirat ennek kopt fordítása, és a vizsgálatok szerint Kr. u. 220-340 között keletkezett.
Ráadásul nem vagy következetes sem. Egyszer független szemtanúkat követelsz, akik saját szemükkel látták a csodákat, egyszer római feljegyzéseket az adott korból, akiknek nem kellett látniuk az eseményeket. Találd ki, hogy most milyen bizonyítékra lenne szükséged.
De erre már célotztam korábbi hozzászólásomban is."
Teljesen mindegy, hogy a kettő közül melyik, a lényegen nem változtat. Ebbe belekötni, csak kifogáskeresés. Lehet római feljegyzés, akár személyesen látta az illető, akár csak hallomásból, de a lényeg, hogy valós idejű feljegyzés legyen, ne a halála után 30-40 évvel. Lehetnek más, környező népek feljegyzései is. De ismétlem, valós időben, nem évtizedekkel később. A lényeg az időpont, és hogy független forrás legyen.
""A gótika a XII. században jelent meg,
és ez már jóval a sötét középkor után van"
A mondat első felét a Wiki barátnődtől vetted, a második felét lenini agycsökevényedből.
Nagy turmix van ott a fejecskédben.
Nem baj,ha nem tőled tanulunk történelmet, művészettörténetet, teológiát és létszemlétet, Ó Mesterek mestere?
~~~~~~
Kétlem, hogy ilyen stílussal neked bármelyikhez is közöd lenne. Te példálóztál nekem a gótikával, én csak felhívtam a figyelmedet arra, hogy hülyeségeket beszélsz.
Sötét középkor: 5-től 10. századik (arab számokkal írom, hogy te is megértsd. A rómait gondolom nehezedre esne, és azt hinnéd, hogy össze-vissza irkálok valami betűket.
Gótika: 12. századtól
A római építészetre és a görögökre nem reagáltál. Gondolom mert azok nem illeszkednek a hitedbe, mely szerint minden ami a kereszténység előtt létezett, az sötét, pogányság, és csak a nagy keresztény vallás hozott világosságot. Segítek, nem. A kereszténység sötétséget hozott európára. Ha nem létezett volna, ma már űrhajóink lennének.
Egyébként maga rendőr? Mint Sherlock Holmes nyomoz itt - és olyan stílusban, hogy vicc ide pazarolni az időt, egyik választ sem értetted meg.
A válaszokat meg illik megköszönni, rendőr elvtársnő. Ezt sem tanították meg neked?
Úristen, te nagyon buta vagy! Te fröcsögsz nekem olyan stílusban, mintha egy talponállóban vitatkoznánk, és te szólsz meg engem a stílusom miatt? És nem nem értettem meg, hanem nem értek velük egyet. A kettő nem ugyan az! Jah és nem vagyok baloldali, hiába célozgatsz rá. De értem, hogy a te 2 bites gondolkodásod szerint, aki nem keresztény, az csak libsi komcsi balos lehet...
A gyakorin divat lett feltenni egy kérdést és a válaszokat lebarmolni- amennyiben nem a kigondolt előre megfontolt válasz érkezik :))
Lebarmolni? Egy választ se pontoztam sem le, sem fel. Ha lepontozták a válaszodat, azt magadnak köszönd. Nyilván azért mert folyamatosan hülyeségeket beszélsz, és mindezt alpári, bunkó stílusban.
~~~~~~
Jó akkor most én válaszolok Neked, Ó Teológia tudományok doktornője!
Nem, nem élt Jézus, a korabeli rendőrségi adatok írják, hogy "Jézus nem élt, ilyen nincs".
-[Köszönöm]
-Szívesen, KEDVES, BÖLCS KÉRDEZŐ ! ! !"
Erre nem tudok mit reagálni. Inkább menj, idd meg a reggeli feles pálinkádat. Attól majd megnyugszol.
"3-as! Hol van a keresztényi szelídség? Kérdeztem valamit, amire nem tudsz válaszolni csak fröcsögsz. "
Hiába akarjátok görcsösen igazolni magatoknak azt, hogy Jézus nem létezett. Ugyanis a hivatalos történelem megerősíti, hogy létezett úgy, ahogy a Biblia írja. De pár hülyegyerek ezt nem bírja idegileg és mindent elkövet, hogy ne kelljen hinni Istenben. Lelketek rajta:))))"
Oké, légyszi sorold fel a független régészeti és történelmi forrásokat, olyan személyekét, akik még jézus életében (nem pedig halála után), beszámol róla, és melyeket a hivatalos történelem is elismer mint bizonyítékot.
Hát milyen rendőr-nyomozó vagy Te, bölcs asszony?
Hol írtam azokat, amiket nekem tulajdonítasz? Mit kétlesz? Hogy többet foglalkoztam a világvallásokkal és a kultúrtörténettel, mint te?
A "fröcsög" kifejezést, "fröcsögést" csak bulvár-blikken nevelkedettetek használják - és maguk teszik azt, hagyd már ki tudományos értekezéseidből, kérlek, szennyezed ezekkel a monitorom.
És írtam: semmit nem tudsz a hitemről.
Na meg válaszoltam : a korabeli ávós jegyzőkönyvekből idézve:
"Jézus nem élt, mert nincs ilyen bűnözőnk nyilvántartva."
Pecsét, aláírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!