Szerintetek mi szükséges egy kereszténynek az Üdvösséghez? Úgy értem eljön másodszor is Jézus és utána mi? Nem trolkodásból kérdezem.
Amikor eljön másodszor is Jézus, akkor akik az övéi, azok eljutnak a teljes tökéletességre, vagyis a szellem-lélek-test megváltására, az élet feltámadására.
Majd csak az 1000 éves uralkodása végén lesz a halottak feltámadása a kárhozatra.
Ebben az életben kell eljutnunk az üdvösségre, ha Jézus eljöveteléig vagy a halálodig (amelyik előbb lesz) nem jutottál el, akkor már késő.
Az 1Péter 1:8-9 szerint azok a keresztények, akinek Péter ír, már elérték az üdvösséget.
És hogy mi szükséges hozzá? Megszerezni, és megtartani. Megszerezni: hinni, és újjászületni víztől és Lélektől. Megtartani: megmaradni az új életben vagyis Jézusban. Alapvetően megismerni Istent. Ahhoz meg meg kell ismerni Jézust. Ahhoz meg úgy kell élni, ahogy ő élt.
De nem kell egyedül próbálni, ott vannak a testvérek, cak keresni kell őket.
imakommandós.
Valamit benéztél mert Jézus 1000 éves uralma után jön az armageddoni csata és akik vele uralkodtak 1000 éven át nem csak ők üdvözülnek mert nem mindenki lesz Fenevad-párti amennyire tudom.
Az üdvösséget még ebben az életben lehet, kell elnyerni, elérni Jézusnak tett őszinte alázatos megtört-szívű bűnbánattal, Jézus behívásával és elfogadásával Istenként, Úrként, személyes megváltóként.
A halál után ez már nem igazán lehetséges. Addig van esély, amíg ebben a testben élünk.
Az Antikrisztus és a nagy nyomorúságot követően megjelenik Jézus hatalmas dicsőségben és minden szem meglátja Őt. Vissza fog jönni és akkor feltámadnak azok, akik hittek benne és behívták, befogadták Őt a szívükbe és az életükbe. Akkor uralkodni fog ezer évig a feltámadt szentekkel azok felett akik itt maradtak testben és nem volt részük az első feltámadásban. Az ezer év elteltével az elszabadult gonosz a sátán ismét elhiteti és félrevezeti az akkori testben élő embereket és Isten ellen lázítja őket. Akkor a mennyből tűz száll alá és megemészt mindent. A halál eltöröltetik, nem lesz többé halál és azok a halottak, akiknek nem volt részük az első feltámadásban Jézus visszajövetelekor, azok mind meg lesznek ítélve cselekedeteik szerint.
Így röviden és tömören.
Mi szükséges az üdvösséghez?
Csel. 2,38. Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.
Csel. 3,19. Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek, hogy így eljőjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétől.
Jel. 3,20. Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.
Jn. 14,23. Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
Tit. 3,5. Nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által,
Jn. 3,3. Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
Jn. 3,7. Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.
Röviden ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!