Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az Atya Isten Önmagától is...

Ha az Atya Isten Önmagától is képes bármilyen feladatkört el látni akkor miért van szüksége a Fiára és a Szentlélekre az Atyának?

Figyelt kérdés

Ez komolyan gondolva érdekel engemet!

Köszönöm szépen a válaszokat előre is.

2017. okt. 2. 20:27
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Coccomaci

"Le fogom rombolni ezt a kézzel készített templomot, és három nap alatt másikat építek, ami nem kézzel készített lesz.«”

Másikat építek- és nem az hogy másikat épít az Atya.

2017. okt. 3. 12:35
 22/30 anonim ***** válasza:

Coccomaci

"Hanem azt, hogy az életadó az Atya, és nem a Fiú."

A Bibliában másként van.

Ján 6:48 Én vagyok az életnek kenyere.

Ján 11:25 Monda neki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz énbennem, ha meghal is, él;

Ján 14:6 Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

2017. okt. 3. 12:41
 23/30 imakommandós ***** válasza:
45%

" Hiszen feltámasztani Őt sem saját maga támasztotta fel, hanem az Atyja."

Meg sem tudott volna halni, ha nem teszi le az életét, de kérek mindenkit, hogy eretnekkel ne vitatkozzunk. xd

2017. okt. 3. 12:53
 24/30 anonim ***** válasza:

Kedves Kommandós,:)

Nekünk azért lehet örök életünk, ha elhisszük, és úgy s élünk Jézus hozzájárulásával, mert a megváltáshoz szükséges feladatot elvégezte, és nem azért, mert Ő életet tud nekünk adni úgy ahogy az Atya.

ezért nevezhető élet kenyerének, vagy az örökkévalóság atyjának.

Talán így már érthetőbb az amiről írok.

De ha nem, vagy nem fogadod el, akkor tegyél belátásod szerint, nem látom értelmét a további szónak.

2017. okt. 3. 13:21
 25/30 anonim ***** válasza:

Coccomaci

"ezért nevezhető élet kenyerének,"

Jézus határozottan mondta mindig hogy ÉN VAGYOK- nem ezért vagy azért.

2017. okt. 3. 13:33
 26/30 anonim ***** válasza:
Imakommandós: amikor valaki ennyire nyíltan tagadja a Bibliát, azt nagyon nehéz nem észrevenni és nem reagálni rá. Sajnos.
2017. okt. 3. 14:23
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

"Izom nélkül nem működik a test, akkor Isten sem működik a Szentszellem nélkül?"

"Ez így van.

Istennek a fizikai törvények feletti képességétől az Aki.

Ha nem lenne akkor nem Isten lenne, hanem valami más."

Coccomaci, jól értem, akkor Isten olyan a Szentszellem nélkül, mint a mágus a varázslóbotja nélkül? Ha nincs, akkor tehetetlen, működésképtelen?

2017. okt. 3. 15:16
 28/30 KZitus ***** válasza:
12%

Szia

Ma olvastam a Bibliában a Dániel könyve 7. fejezetét, és éppen azon gondolkodtam, vajon mire gondolnak azok, akik Krisztust egyenlőnek tartják Istennel, vagy az Ő részének, amikor ezt olvassák?:

9. Néztem, mígnem trónokat állítottak fel, és az Öregkorú leült. Ruhája fehér volt, mint a hó, és fején a haj, mint a tiszta gyapjú, trónja lángoló tűz, annak kerekei pedig égő tűz. 10 Tűzfolyam áradt és jött ki előle. Ezerszer ezren szolgáltak neki, és tízezerszer tízezren álltak előtte. Összeült a Törvényszék, és könyveket nyitottak fel.

13 Néztem tovább az éjszakai látomást, és íme, egy emberfiához hasonló valaki jött az egek felhőivel. Bebocsátást nyert az Öregkorúhoz, és egészen elé vitték. 14 Majd uralkodói hatalmat, méltóságot és királyságot kapott, hogy a népek, nemzetek és nyelvi csoportok mind őt szolgálják. Uralma időtlen időkig tartó uralom, amely nem múlik el, és királysága nem semmisül meg.

Ez talán válasz a számodra, miért van szüksége Istennek a Fiára.

2017. okt. 3. 19:20
 29/30 anonim ***** válasza:
És miért?
2017. okt. 4. 23:08
 30/30 anonim ***** válasza:
Te elhiszed azt is hogy a húsvéti nyuszi piros tojást tojik?
2018. ápr. 23. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!