Ha az Atya Isten Önmagától is képes bármilyen feladatkört el látni akkor miért van szüksége a Fiára és a Szentlélekre az Atyának?
Ez komolyan gondolva érdekel engemet!
Köszönöm szépen a válaszokat előre is.
Maradjunk annyiban, hogy "majdnem mindenható".
Semmit nem tud tenni pl. az Atyával.
"Ha az Atya Isten Önmagától is képes bármilyen feladatkört el látni akkor miért van szüksége a Fiára és a Szentlélekre az Atyának?"
Nem szükség kérdése hanem az igazság kérdése
Nem szükség kérdése hanem a szeretet kérdése
Nem szükség kérdése hanem az egység kérdése
Hogy érted, h9gy szüksége?
Istennek semmilyen szüksége nincs, Ő boldog.
Azért boldog, mert Isten a szeretet.
Nem egy tulajdomsága a szeretet, hanem az Ő lényege, Ő maga a szeretet.
Ha pedig Ő szeretet, akkor nem volt olyan, hogy Isten magányos lett volna, hanem a Fiú öröktől fogva létezett az Atyában, és a születése is öröktől fogva van, előbb mindennél.
Isten lényege oszthatatlan, megkülönböztethetetlen, mégis 3 alakban jelenti ki magát. A Fiút látja az az Atyát látja. (Jn 10:30)
Ha a Fiú egy az Atyával, akkor a tulajdonságai is egyek, és ugyanaz a tisztelet is jár Neki mint az Atyának. Ha az Atyának imádás jár, akkor a Fiúnak is.
Nem azt mondtam, hogy a Fiú nem vett részt a teremtésben.
Hanem azt, hogy az életadó az Atya, és nem a Fiú.
Mi is részt veszünk bizonyos mértékben a "teremtésben" amikor gyermek születik, de az életet, az éltető erőt, Isten adja, nem a fia.
" Hanem azt, hogy az életadó az Atya, és nem a Fiú."
Nehéz az ösztöke ellen rugdalózni. xd
Ján 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
Ján 10:28 És én örök életet adok nekik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
"Nem azt mondtam, hogy a Fiú nem vett részt a teremtésben.
Hanem azt, hogy az életadó az Atya, és nem a Fiú. "
Biblia:
„Romboljátok le ezt a templomot, és én három nap alatt újra felépítem!”
Jézus nem azt mondta, hogy majd az Atya, hanem azt, hogy Ő maga. Nem kéne vitatkozni Isten szavával.
"Ha az Atya Isten Önmagától is képes bármilyen feladatkört el látni akkor miért van szüksége a Fiára és a Szentlélekre az Atyának?"
Jézus maga az Isten testben. A Szentlélek is az Isten. Isten különböző "dimenziókban" megyejelent formái. Nem tudom ennél jobban leírni ilyen tömören
"megyejelent " jól kijavította a javító, értelmes szóra...:))
Szóval 'megjelent'
Jézus abban az értelemben "ad örök életet", hogy a meghalt az emberiségért. S nem úgy ahogy Te gondolod.
Hiszen feltámasztani Őt sem saját maga támasztotta fel, hanem az Atyja.
Jézus, nem a fizikai épületről beszélt.És nem saját magát támasztotta fel a harmadik napon, hanem az Atyja, aki elfogadta az áldozatát.
(János 2:21) 21 Ő azonban testének templomáról beszélt.
Az Atyja, egy másik testben támasztotta fel őt, nem egy kézzel készítettben, amilyen a jeruzsálemi templom volt, hanem egy szellemi testben, melyet az Atyja készített.
(Márk 14:58) 58 „Hallottuk, amikor ezt mondta: »Le fogom rombolni ezt a kézzel készített templomot, és három nap alatt másikat építek, ami nem kézzel készített lesz.«”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!