Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az Atya Isten Önmagától is...

Ha az Atya Isten Önmagától is képes bármilyen feladatkört el látni akkor miért van szüksége a Fiára és a Szentlélekre az Atyának?

Figyelt kérdés

Ez komolyan gondolva érdekel engemet!

Köszönöm szépen a válaszokat előre is.

2017. okt. 2. 20:27
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
9%

Maradjunk annyiban, hogy "majdnem mindenható".

Semmit nem tud tenni pl. az Atyával.

2017. okt. 3. 09:27
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

"Ha az Atya Isten Önmagától is képes bármilyen feladatkört el látni akkor miért van szüksége a Fiára és a Szentlélekre az Atyának?"

Nem szükség kérdése hanem az igazság kérdése

Nem szükség kérdése hanem a szeretet kérdése

Nem szükség kérdése hanem az egység kérdése

2017. okt. 3. 10:11
 13/30 imakommandós ***** válasza:
87%

Hogy érted, h9gy szüksége?

Istennek semmilyen szüksége nincs, Ő boldog.

Azért boldog, mert Isten a szeretet.

Nem egy tulajdomsága a szeretet, hanem az Ő lényege, Ő maga a szeretet.

Ha pedig Ő szeretet, akkor nem volt olyan, hogy Isten magányos lett volna, hanem a Fiú öröktől fogva létezett az Atyában, és a születése is öröktől fogva van, előbb mindennél.

Isten lényege oszthatatlan, megkülönböztethetetlen, mégis 3 alakban jelenti ki magát. A Fiút látja az az Atyát látja. (Jn 10:30)

Ha a Fiú egy az Atyával, akkor a tulajdonságai is egyek, és ugyanaz a tisztelet is jár Neki mint az Atyának. Ha az Atyának imádás jár, akkor a Fiúnak is.

2017. okt. 3. 10:26
 14/30 anonim ***** válasza:
41%

Nem azt mondtam, hogy a Fiú nem vett részt a teremtésben.

Hanem azt, hogy az életadó az Atya, és nem a Fiú.

Mi is részt veszünk bizonyos mértékben a "teremtésben" amikor gyermek születik, de az életet, az éltető erőt, Isten adja, nem a fia.

2017. okt. 3. 10:28
 15/30 imakommandós ***** válasza:

" Hanem azt, hogy az életadó az Atya, és nem a Fiú."

Nehéz az ösztöke ellen rugdalózni. xd

Ján 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

Ján 10:28 És én örök életet adok nekik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

2017. okt. 3. 10:33
 16/30 anonim ***** válasza:

"Nem azt mondtam, hogy a Fiú nem vett részt a teremtésben.

Hanem azt, hogy az életadó az Atya, és nem a Fiú. "

Biblia:

„Romboljátok le ezt a templomot, és én három nap alatt újra felépítem!”

Jézus nem azt mondta, hogy majd az Atya, hanem azt, hogy Ő maga. Nem kéne vitatkozni Isten szavával.

2017. okt. 3. 11:05
 17/30 anonim ***** válasza:

"Ha az Atya Isten Önmagától is képes bármilyen feladatkört el látni akkor miért van szüksége a Fiára és a Szentlélekre az Atyának?"

Jézus maga az Isten testben. A Szentlélek is az Isten. Isten különböző "dimenziókban" megyejelent formái. Nem tudom ennél jobban leírni ilyen tömören

2017. okt. 3. 11:24
 18/30 anonim ***** válasza:

"megyejelent " jól kijavította a javító, értelmes szóra...:))

Szóval 'megjelent'

2017. okt. 3. 11:24
 19/30 anonim ***** válasza:
24%

Jézus abban az értelemben "ad örök életet", hogy a meghalt az emberiségért. S nem úgy ahogy Te gondolod.

Hiszen feltámasztani Őt sem saját maga támasztotta fel, hanem az Atyja.

2017. okt. 3. 12:22
 20/30 anonim ***** válasza:

Jézus, nem a fizikai épületről beszélt.És nem saját magát támasztotta fel a harmadik napon, hanem az Atyja, aki elfogadta az áldozatát.

(János 2:21) 21 Ő azonban testének templomáról beszélt.

Az Atyja, egy másik testben támasztotta fel őt, nem egy kézzel készítettben, amilyen a jeruzsálemi templom volt, hanem egy szellemi testben, melyet az Atyja készített.

(Márk 14:58) 58 „Hallottuk, amikor ezt mondta: »Le fogom rombolni ezt a kézzel készített templomot, és három nap alatt másikat építek, ami nem kézzel készített lesz.«”

2017. okt. 3. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!