Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Lelki paráznaságnak"nevezhetj...

"Lelki paráznaságnak"nevezhetjük azt, ha egy személy-netán vallás felekezet- Krisztus tanításától idegen istentiszteleti módot követ, Krisztust teremtménynek hirdeti, vagy az üdvösség feltételéül bármilyen jó cselekedetet tanít?

Figyelt kérdés

#tévtan #lelki paráznaság #cselekedetek általi üdvösség
2017. szept. 20. 19:37
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
61%
Ha fekszik egy totál béna ember haldokolva és megtér az utolsó percben, az hogy tud bármit is tenni az üdvösségéért? Egyedül a hit üdvözít, nem más, A kérdező teljesen jól írta.
2017. szept. 21. 05:53
 12/30 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

1.Hsz!

A"lelki paráznaság"nem azonos a házasságtöréssel.

Azt,csak átvitt értelemben mondhatjuk arra a házastársra,aki beleszeret valaki másba."

Ne nekem mond, én tudom. Azoknak írd, akik ürügyként használják, hogy válhassanak

2017. szept. 21. 09:38
 13/30 anonim ***** válasza:
67%

"Egyedül a hit üdvözít, nem más, A kérdező teljesen jól írta."

Egyetértek. Sokaknak nehéz téma az üdvösség és a megszentelődés, és keverik. Akinek van üdvössége, annak vannak cselekedetei is. Jakab 2

2017. szept. 21. 09:41
 14/30 anonim ***** válasza:
76%
Ha megfigyelnétek, a válaszadó "cselekvő hitet" írt, felesleges kiforgatni szavait. Amiben meg teljesen igaza van...
2017. szept. 21. 11:01
 15/30 anonim ***** válasza:
2%
Akkor értelmezd kérlek a 11-es válaszomat és mondd meg, hogy az utolsó percben milyen cselekvő hit kell még a biztos üdvösséghez?
2017. szept. 21. 11:10
 16/30 Mansour ***** válasza:
Nem igazán értem, hogy miért pörögtök ezen a biztos üdvösségen, hogy mikor, mi által? Miért nem lehet ezt Istenre hagyni, és csak bízni Benne?
2017. szept. 21. 12:00
 17/30 anonim ***** válasza:
27%

És az hogy üdvözül, akinek nem volt lehetősége megismerni Krisztust, de egész életében számos jó dolgot tett?

Ha jól értelek, sehogy.

Én bízom benne, hogy a szerint ahogy életét élte, még ha nem is ismerte Krisztust.

2017. szept. 21. 12:07
 18/30 anonim ***** válasza:
5%
17# az abortált, kukába dobott emberek sem ismerik, nem is tettek semmi (a te értelmezésed szerint) jót, mégis biztosan üdvözülnek.
2017. szept. 21. 12:41
 19/30 imakommandós ***** válasza:
5%

Ján 6:47 Bizony, bizony mondom nektek: Aki énbennem hisz, örök élete van annak.

Ez az üdvösség egyedüli feltétele. Azért mert az embernek nincs saját igazsága akármennyi jócselekedetet is hajt végre, szüksége van kegyelemre: "Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül."

Istennek a saját igazságát kell tulajdonitania az embernek. Csak azáltal teheti ezt meg, ha az ember hisz Őbenne.

A cselekedeteink csak gyümölcsei a hitnek, de nem az üdvösség eszköze. A cselekedetek által tartjuk meg az üdvösséget, de nem azáltal szerezzük meg. Az egyedüli feltétele az örök életnek a hit, anélkül nincs az ember és Isten között összeköttetés.

2017. szept. 21. 13:19
 20/30 anonim ***** válasza:

Én egyetértek veletek, és Imakommandósnak egy nagy ÁMEN!, de ne feledjük, hogy a hit halott cselekedetek nélkül, és az Úr is mondta, hogy miért nevezik Úrnak, ha nem cselekszik, amit mond. Szóval a hitünket a cselekedeteink mutatják (ne szóval szeressünk, hanem cselekedettel, valósággal).

Pál arra mutatott rá, hogy a törvény cselekedetei nem üdvözítenek. Szóval a hit üdvözít, de a hit csak akkor helyes, ha cselekedetekkel jár.

2017. szept. 21. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!