"Lelki paráznaságnak"nevezhetjük azt, ha egy személy-netán vallás felekezet- Krisztus tanításától idegen istentiszteleti módot követ, Krisztust teremtménynek hirdeti, vagy az üdvösség feltételéül bármilyen jó cselekedetet tanít?
"A kérdező kommentje:
1.Hsz!
A"lelki paráznaság"nem azonos a házasságtöréssel.
Azt,csak átvitt értelemben mondhatjuk arra a házastársra,aki beleszeret valaki másba."
Ne nekem mond, én tudom. Azoknak írd, akik ürügyként használják, hogy válhassanak
"Egyedül a hit üdvözít, nem más, A kérdező teljesen jól írta."
Egyetértek. Sokaknak nehéz téma az üdvösség és a megszentelődés, és keverik. Akinek van üdvössége, annak vannak cselekedetei is. Jakab 2
És az hogy üdvözül, akinek nem volt lehetősége megismerni Krisztust, de egész életében számos jó dolgot tett?
Ha jól értelek, sehogy.
Én bízom benne, hogy a szerint ahogy életét élte, még ha nem is ismerte Krisztust.
Ján 6:47 Bizony, bizony mondom nektek: Aki énbennem hisz, örök élete van annak.
Ez az üdvösség egyedüli feltétele. Azért mert az embernek nincs saját igazsága akármennyi jócselekedetet is hajt végre, szüksége van kegyelemre: "Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül."
Istennek a saját igazságát kell tulajdonitania az embernek. Csak azáltal teheti ezt meg, ha az ember hisz Őbenne.
A cselekedeteink csak gyümölcsei a hitnek, de nem az üdvösség eszköze. A cselekedetek által tartjuk meg az üdvösséget, de nem azáltal szerezzük meg. Az egyedüli feltétele az örök életnek a hit, anélkül nincs az ember és Isten között összeköttetés.
Én egyetértek veletek, és Imakommandósnak egy nagy ÁMEN!, de ne feledjük, hogy a hit halott cselekedetek nélkül, és az Úr is mondta, hogy miért nevezik Úrnak, ha nem cselekszik, amit mond. Szóval a hitünket a cselekedeteink mutatják (ne szóval szeressünk, hanem cselekedettel, valósággal).
Pál arra mutatott rá, hogy a törvény cselekedetei nem üdvözítenek. Szóval a hit üdvözít, de a hit csak akkor helyes, ha cselekedetekkel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!