Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy értsük Jézus alábbi szavait?

Hogy értsük Jézus alábbi szavait?

Figyelt kérdés

Máté 10:34-36 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot.

Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával,

és így az embernek ellensége lesz a háza népe.

2017. szept. 8. 09:48
1 2 3 4 5
 21/43 Alex Fly ***** válasza:
Körülbelül az az értelme, hogy "tudom, hogy a tanításaim és a személyem meg fogja osztani az embereket. És aki engem követb az számítson rá, hogy ezért sokan fogják őt támadni, sokszor a saját családja is" -azaz nem Jézus hozza a háborúságot, ő csak a trigger.
2017. szept. 8. 22:26
 22/43 anonim ***** válasza:
5%

Az emberek szeretet fölfogása eltér attól, amit Jézus tanitott. A Szentirás szerint, amikor Jézus egyutt volt az anyjával, Máriával, akkor szinti mindig veszekedés volt, mert Mária az anyai ösztöneire hallgatva, irányitani akarta Jézust, hogy mentse a gyermeke életét.

Jézus bizony nyilvánosan megtagadta az anyukáját, és Mária ezt követően "ki lépett" az életéből, mert rá jött, hogy akkor teszi a legjobbat.

"Uram! Te nem békét jöttél hozni, hanem kardot. Hogyan kell ezt érteni?

Barátom!

Ti e szó alatt, béke, gyakran egészen mást értetek, mint Én. Az a béke, mely után ti vágytok, az valóban Nálam van. De köreitekben ez a béke nem közismert.

Az Én békémet harc által lehet megszerezni, és harc által lehet megőrizni. De ebbe a harcba nem hal bele senki és semmi, csupán azok az egoista vágyak, melyek vagy mások legyőzését, vagy önnön lustaságuk kényelmét igyekeznek érvényre juttatni.

Itt tehát olyan vágyak elleni harcról van szó, melyek nem Hozzám vezérlik e vágyak birtokosát, hanem önző vágyaik megideologizálására késztetik.

Már említettem neked egy alkalommal, hogy az Én békém birtoklása olyan győztes oldal, ahol sohasem pihennek a fegyverek, ahol mindig, minden fegyver üzemel. Ezt annak idején e szavakkal fejeztem ki: Éberek legyetek, vigyázzatok!

Tehát e szavak azok a fegyverek, melyek nem lehetnek rozsdásodásra kárhoztatva azoknak az életében, akik az Én békémet akarják megszerezni és biztosítani önmaguk számára.

Szó sincs itt külső harcról! Arról van szó, hogy a bennetek lévő önzés vágya, AZ ÉLŐLÉNY. Te magad vagy az.

Hasonlattal világítom meg azt az erőfeszítést, mely állapotszerű kell, hogy legyen, ha a győztes oldalán akarsz állni.

Ha egy gumilabdát víz alá akarsz nyomni, akkor erőt kell kifejtened. Ha pedig ott akarod tartani, akkor állandósítanod kell ezt az erőkifejtést. Önző vágyaid, az a gumilabda.

-Uram! Én úgy tudom, hogy az elfojtott vágyak részben beteggé teszik az embert, részben pedig álarcot öltve, más formában újra felszínre törnek.-

Jól tudod. Ha kicsit vártál volna, akkor folytattam volna az Általam elkezdett hasonlatot. Így most folytatom.

A víz alá nyomott labda mentőövvé formálódik akkor, ha birtokosa nem csupán a labdával hagyja magát elfoglalni, hanem a labda felfelé törő energiáját felhasználva, szilárd partok felé veszi az irányt.

Aki csak azzal bíbelődik, hogy a labda ellenállását legyőzze, az előbb-utóbb ebbe belefárad, belebetegszik, belepusztul. Aki viszont a felfelé törő önző vágyaknak energiáit süllyedő embertársai megmentésére irányítja, az éppen azáltal győztes, hogy állandóan harcol az önzés megideologizálása ellen, harcol az önzetlen jó cél megmotiválása által.

Nincs gyenge, és nincs erős akarat. Az akarat az egy olyan kivitelező képesség, melyhez az erőt a vágyaktól kapja. A vágyak irányát és erejét pedig motivációk döntik el.

Tehát visszatérve az előbbi hasonlathoz. Nem szabad haragudnod arra a nyavalyás labdára, mely természetének megfelelően nem óhajt víz alatt maradni, holott te nem engedheted meg, hogy ő nyomjon téged a víz alá, hanem örülnöd kell az általa felkínált energiának, mely csak arra vár, hogy te döntéseiddel megszabd a kibontakoztatásának irányát, s így fölszabadítsd erejét.

E küzdelemben nem vagy egyedül. Az egész szellemi világ drukkol érted, és melletted áll, természetesen azok, akiknek szándékuk megegyezik az Enyémmel. "

Jézus; A HANG - könyv59

2017. szept. 9. 14:04
 23/43 anonim ***** válasza:

Kedves emánuel13!

A HANG könyvekben nem az igazi Jézus beszél. Ugyanis olykor a Bibliának ellentmondó dolgokat tanít. Vagyis hamis szellemről van szó. Manapság elég gyakorivá vált, hogy emberek azt állítják, Jézus /Isten szólt hozzájuk, és könyvek jelennem meg a „beszélgetésekről”.

Úgy lehet lemérni, hogy a Bibliának ellentmondó dolgokat tanít. Egyébként se jellemző a kérdezz felelek típusú beszélgetés Istenre, ő nem így nyilatkozik meg.

Ez már az utolsó időket vetíti előre. Még nem most van itt, de ezek a jelenségek fel fognak erősödni.

„24,5 Mert sokan jőnek majd az én nevemben, a kik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek.”

24,11 És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.

stb.

(Tudom, hogy egy katolikus pap volt a HANG könyvek írója, de ez ne tévesszen meg!)

2017. szept. 9. 17:06
 24/43 anonim ***** válasza:
61%

Régi fordítás.

A lényeg az, hogy aki befogadja szívébe Jézust, az automatikusan is kirekesztett lesz, mert megváltozik a gondolkodása, a meglátása, az értékrendje stb, és már nem a megszokott világ szerint él tovább. Ez önmagában is ellenségeskedést szül. Jézus a megbotránkozás köve.

A vallások többnyire megférnek egymással un. ökumenében, azaz elfogadják egymást, egymás hitét stb. tiszteletben tartva, ám ahogy szóbakerül Jézus, hogy ő az igazság, az út és az örök élet, azaz a megváltó a testben megjelent Isten (Krisztus) rögtön botránkozás és megütközés történik.

Tehát nem Jézus akarta a viszályt, veszekedés és ellentétet és háborúságot stb. (nem is parancsolta, nem is buzdított rá senkit) hanem tisztában volt azzal a ténnyel, hogy mivel jár az, ha valaki Őt követi és Ő benne hisz. röviden ennyi.

Ha Jézus a szívedben él és igyekszel Isten szerint élni és cselekedni, akkor falakba fogsz ütközni. Igyekeznek, hamis vádakkal illetni, igyekeznek megtalálni a gerendát a szemedben stb.

2017. szept. 9. 21:03
 25/43 anonim ***** válasza:

Kedves #23 hozzászóló!

Gyümölcseikről ismerhetőek fel! Nekem Jézus ezt tanította!

Nem értem, hogy miért állítasz olyasmit, aminek valódiságtartalmának utána sem néztél?

Talán azért, mert nem ismered Jézust? De legalább akkor másoknak ne ártanál, azzal, hogy olyasmit állítasz, ami nem felel meg a valóságnak.

Néhány idézetet ide írok, hogy tévedéseidre válaszul

„Azok az emberek, akik nem akarnak hinni Bennem, mert tudják, hogy annak szeretetáldozat kell legyen a következménye, azok hiszékenységük folytán minden korban azt a látszatra könnyebb utat választják, mely nem azonos Velem, de múlandó, földi jólét bódulatával kecsegteti azokat, akiket nem az önszeretet, hanem az önzés irányít.

Csak enyéimnek tudok tanácsot adni, de nem tudom megtenni, hogy akik nem enyéim, azok ne menjenek szirén-hangok után. „

Megtapasztalhattátok eddigi történelmetek során, hogy csak azok mondhatók Velem szinkronban levőknek, akik a mulandó értékek helyett az örök értékekre irányították figyelmüket. Gyönyörű szép, hangzatos szavakkal aránylag könnyen el lehet kápráztatni azokat, akiknek nincs fülük a hallásra olyankor, mikor a földi élet mulandóságáról, a halálról, az örök élet valóságáról, az Általam boldogító élet birtoklásáról van szó.

„A hamis krisztusok, akik az Én nevemben jönnek, felismerhetők arról, hogy lehangoló ijesztgetésükkel és magabiztos ítéleteikkel rá akarják erőltetni elgondolásaikat azokra, akik erre nekik lehetőséget adnak. A hamis krisztusok nem építenek, nem buzdítanak és nem vigasztalnak, hanem kijelentenek, ítélnek, fenyegetnek, magukhoz láncolni akarásuk érdekében másokat ijesztgetnek, és mindenképpen manipulálni akarnak benneteket.”

Jézus; A HANG – könyv 358

2017. szept. 10. 14:48
 26/43 anonim ***** válasza:

Kedves emanuel13!

Sajnálom, hogy azt szűrted le, hogy én magam vagyok antikrisztus, amiért felhívtam a figyelmed a HANG könyvek mögötti hamis szellemiségre.

[link]

2017. szept. 10. 16:46
 27/43 anonim ***** válasza:
10%
Egy szegény, beteg asszony tévedéseire és honlapjára hivatkozni -ami ráadásul már meg is szűnt- nem szép dolog!
2017. szept. 10. 17:18
 28/43 anonim ***** válasza:

A kedvedért letöltöttem az egész anyagot egyben, innen:

[link]

pdf, ben 4747 oldal

vagyis "Jézus" többszörös nagyságú anyagot adott le Dombi Feri bácsinak, mint az egész Biblia.

Rákerestem a "Vízöntő" szóra. (asztrológiai fogalom)

a kereszténység nem összeegyeztethető az asztrológiával, mert az okkult tan.

2017. szept. 10. 17:59
 29/43 anonim ***** válasza:

Kérdés: A REIKIT szabad használni?"

Válasz: "Mindent szabad használni, ami az Általam, a te Jézusod által megkívánt szeretetet akarja előmozdítani. Így természetesen a REIKIT is."

2017. szept. 10. 18:05
 30/43 anonim ***** válasza:

HANG "Barátom! Tudok arról az újságcikkről, mely óvja olvasóit az olyan szellemidézésektől, melyeket ő szellemi fertőzésnek nevez.

E kérdést nem szabad ennyire leszűkíteni.

Valóban van olyan szellemidézés, melyet senkinek sem ajánlanék. Az Ellenem fellázadt, és még most is lázadó szellemek mindent elkövetnek, amennyire lehetőségük van, hogy ártsanak nektek. Ez történhet úgy is, hogy még létezésüket is letagadtatják, de történhet úgy is, hogy érzékelhetően rátelepszenek emberekre, akik erre nekik lehetőséget adnak.

Viszont a szellemidézést csak ilyen szellemekre leszűkíteni nem volna szabad. Nem, mert az Engem szerető szellemek is szeretnének segíteni nektek., s az teljesen helytelen lenne, ha a rossz szellemeknek adnék lehetőséget arra, hogy kapcsolatba kerüljenek veletek, a jó szellemeknek pedig nem.

Amikor kinyíltok a szellemvilág felé, olyankor szándékotok dönti el, hogy károtokra vagy előnyötökre nyíltatok meg. "

2017. szept. 10. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!