Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy értsük Jézus alábbi szavait?

Hogy értsük Jézus alábbi szavait?

Figyelt kérdés

Máté 10:34-36 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot.

Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával,

és így az embernek ellensége lesz a háza népe.

2017. szept. 8. 09:48
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
73%

Ahogy mondta.

A világ szemben áll Jézussal, nekünk pedig választani kell, hogy kinek az oldalán állunk. Ez a választás pedig békétlenséget szül általánosan a világban, de akár a család szintjén is. Jézus ezt tudta előre.

2017. szept. 8. 10:01
 2/43 anonim ***** válasza:
44%

Az alábbi részlettel válaszolok, szintén a Máté-evangéliumból.

.

"24Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is."

.

Vagyis én úgy értelmezem, hogy az Isten bárminél és bárkinél fontosabb, ki kell tartani mellette még akár a saját szüleinkkel szemben is.

2017. szept. 8. 10:01
 3/43 A kérdező kommentje:
De itt ez úgy hangzik mintha ellenségként tekintene mindenkire aki nem őt követi. Azt mondja nem azért jött hogy békét hozzon hanem fegyvert. Ez ellentétes a szeresd felebarátodat üzenettel, amit a keresztények annyit hangoztatnak.
2017. szept. 8. 10:11
 4/43 anonim ***** válasza:
0%
Ezt ugy kell edteni, hogy minden szembejovot le kell meszarolni, korra, nemre valo tekintet nelkul. Es ugy jon el az o mennyorszaga.
2017. szept. 8. 10:36
 5/43 KZitus ***** válasza:
12%

Szia

Jól boncolgatod a kommentedben.

Nem szó szerint kell venni, viszont már válaszoltak neked feljebb, hogy olykor a Krisztus követése, illetve a krisztusi élet a családtagjaink ellenállásába ütközhet, és ilyenkor választanunk kell: vagy Krisztusnak, vagy a közeli családtagjainknak akarunk megfelelni.

Ezt Krisztus is átélte, ezért is írhatott ilyten határozottan róla. Haláláig csak az anyja volt a követője a családjából, egyetlen testvére sem hitt benne.

Jézust más családtagjai csak később fogadták el Messiásként. Ez abból az esetből is látható, amely több mint egy évvel a keresztelkedése után történt. Nagyon sokan gyűltek össze egy házban, hogy hallgassák őt. „Amikor a rokonai ezt meghallották, kimentek, hogy megfogják, mert ezt mondták: »Elment az esze.«” Nem sokkal ezután a féltestvérei arról kérdezgették, hová utazik, ő azonban nem mondta meg nekik. Miért nem? Mert „nem gyakoroltak benne hitet” Márk 3:21; Ján 7:5.

Mit tanulhatunk Jézustól? Nem sértődött meg, amikor néhány rokona azt állította, hogy elment az esze. Még a kivégzése és feltámadása után is azon volt, hogy segítsen nekik megerősíteni a hitüket. Megjelent a féltestvérének, Jakabnak, és úgy tűnik, hogy ez nemcsak Jakabot, hanem a többi féltestvérét is meggyőzte arról, hogy ő a Messiás. Ennek eredményeként amikor az apostolok és mások egybegyűltek Jeruzsálemben egy felső szobában, ők is ott voltak velük, és nyilván rájuk is kitöltetett a szent szellem. Később Jakab és Júdás, aki szintén Jézus féltestvére volt, további megtisztelő feladatokat kapott. itt olvashatsz róla: Csel 1:12–14; 2:1–4; 1Kor 15:7.

2017. szept. 8. 10:36
 6/43 A kérdező kommentje:
Az egy dolog hogy családon belül okozhat problémákat a vallás, de ettől miért kellene ellenségként tekinteni a más vallású rokonokat?
2017. szept. 8. 10:41
 7/43 Mansour ***** válasza:

"Nem szó szerint kell venni,"

Ezt nem, a teremtéstörténetet viszont igen? (bocs, de ezt nem tudtam kihagyni)

Amúgy amiket itt írsz, abban igazad van.

2017. szept. 8. 10:44
 8/43 anonim ***** válasza:

Igen, "ellenség"

Ne feledd, agának Jézus családja is sokáig bolondnak nézték,

(Márk 3:21) 21 De amikor a rokonai ezt meghallották, kimentek, hogy megfogják, mert ezt mondták: „Elment az esze.”

(János 10:20) 20 Sokan ezt mondták közülük: „Démon van benne, és őrült. Mit figyeltek rá?”

Vagy is "ellene" voltak, nem vele.

Persze ez durvának hangzik, ám Te kinek nevezed azt aki ellened működik és nem ért veled egyet az igazságban, és inkább a hazugság mellett áll, mert valamilyen érdeke fűződik.

Benne van a szóban, :"ellened"

egyébként pedig Jézus arra világított rá, hogy még a saját rokonaid is egyet nem értésüket fejezik ki, és talán még tesznek is azért, hogy ne tudd megvalósítani valamit, amit szeretnél.

Persze ez most nem azt jelenti, hogy valóban kezdjenek a családtagok "háborúzni" egymás ellen, főleg az aki Krisztus követőjeként kezdi élni az életét, hiszen ahogy Istenünk mondja, a gonoszt jóval győzd meg.

2017. szept. 8. 10:44
 9/43 anonim ***** válasza:
0%
Előző vagyok: szóval ezzel csak azt akartam mondani hogy ne keresed a logikát abban amit mondott.
2017. szept. 8. 10:53
 10/43 anonim ***** válasza:

Jézus azt mondta:

(Máté 12:30) 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, . . .

Nem drasztikus értelemben kell érteni azt, hogy ellenségnek tekintsd és ezért veszekedés és gyűlölködésben kell élned velük, mellettük,

ezért amikor keresztény döntést hozol valamiben, ami talán nem tetszik a családodnak, akkor bizony haraggal fognak kezelni, amire neked ettől függetlenül, szeretettel kell reagálnod, és nem úgy, hogy ellenséges érzelmek kimutatásával vágj vissza.

2017. szept. 8. 10:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!