Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik Istenben hisznek, azok...

Akik Istenben hisznek, azok nem hisznek az evolucioban, mint olyan?

Figyelt kérdés
Hisz elvileg Isten teremtette az allatokat, az embert .. mindent. Szoval ..?

2017. aug. 14. 15:08
1 2 3 4 5
 21/47 Mojjo ***** válasza:
62%
@19: Wow, meglepő, ugyanakkor felüdítő érzés egy kreacionistától ilyet olvasni! Le a kalappal!
2017. aug. 15. 11:36
 22/47 anonim ***** válasza:
81%

Az evolúcióban nem hinni kell, hanem elfogadni. Mint pl. azt is, hogy a Föld gömbölyű.

Mojjo!

A szabad akarat azt jelenti, hogy dönthetsz a rossz mellett is. Ha Isten úgy teremtett volna minket, hogy mindig csak a jót válasszuk, akkor az azt jelentené, hogy előre be vagyunk programozva a jóra, vagyis sérül a szabad akarat. Isten olyan embereket akar, akik önkét választják őt, és nem csak úgy, ha olyanra teremti őket.

2017. aug. 15. 21:23
 23/47 Tom Benko ***** válasza:
76%

@living witness:

"Érdekes, hogy pl erről nem beszél a tudomány, hogy a Körte fából alakult volna ki a Banán.... "

Mert ilyen nincs is. Az elmélet azt mondja ki, hogy a körtefának meg a banánfának van egy közös őse.

"Itt is elmondja a Teremtő, hogy az állatok szárazföldi, és a vízi állatokat létre hozta, nem az egyikből alakult ki a másik."

És mi a helyzet a kúszógébbel, a tüdőshallal? Az ászakrákkal? Meg úgy általában azokkal az állatokkal, amik még véletlenül sem a rokonaiknak megfelelően viselkednek?

"S végül amikor az ember jött sorba, nem írja, hogy a majomból lett az ember, hanem:"

Meg azt sem írja, hogy két keze van.

"Hidd el, ha nem így lenne, akkor Isten úgy íratta volna le, hogy hagyta hogy az egyikből alakuljon ki a másik életforma, és nem úgy hogy külön hozza létre őket és mindegyiket külön említi."

Pedig lényegét tekintve nincsen különbség. Inkább egy kis nagyképűség: nem azt mondja, hogy csinált egyet pindurit, aztán abból lett az összes többi (hiszen egy rakat primitív kecskepásztornak mesélte el, akik ilyet esélyes, hogy nem is láthattak), hanem arra veri magát, hogy felsorol egy csomót, amit ő csinált. Ez olyan, mintha James Watt nem azt mondaná, hogy tökéletesítette a gőzgépet, hanem egyesével felsorolná az összes géptípust, amit az ő találmányának köszönhetően működtetnek. Ez az érv így bukott.

2017. aug. 16. 01:36
 24/47 anonim ***** válasza:
76%

Kedves living witness!

Lesz most pár tánckörünk, de még adósom vagy:

Idézek magamtól (#11):

>>Hogyan határoznád meg, hogy mit jelent a válaszodban a "neme, vagy fajtája" kifejezés, és hogy n sorolnád be oda az élőlényeket, mi a kritériuma, hogy két tetszőlegesen kiválasztott egyed "egynemű", s mi annak, hogy "külön nemű"?<<

A "Körte fára" [sic!]: na és azt tudod, hogy hogy alakult ki karalábé, kelbimbó, karfiol és brokkoli, és mi közük a káposztához? :D.

Amúgy attól, hogy jössz a "crocoduck" féle félreértésekkl, ugye tudod, hogy senki sem állítja, hogy "a Körte fából alakult volna ki a Banán" [sic!].

"Amit Isten leíratott, az úgy van, nem hazudik,"

- Senki se állítja, hogy hazudik! Csupán, hogy valaki tévedik, pl. aki szerint "Isten leíratott".

"nem írja, hogy a majomból lett az ember"

- nem is "a majomból", hanem majomfélékből. De elég csak megnézni egy csimpánzt: testfelépítésre, belső szervek elhelyezkedésére/felépítésére/funkciójára, s akkor még nem beszéltem a genetikai hasonlóságról: hol az az irtózatosan nagy eltérés? Kézzel fogható dolgokban _nincs_.

"Az ember úgy lett létre hozva, hogy valamivel magasabb rendű élet"

- Úgy, hogy teljesen úgy néz ki, mint egy emlős...

"Hidd el, ha nem így lenne, akkor Isten úgy íratta volna le,"

- Nézd, szép gondolat, de akkor mégis mire véljük ezeket a nagy hasonlóságokat?

Persze, attól félek, már megint hiába írok oldalakat, ilyen őszinte kérdésekre általában nem érkezik válasz Tőled.

2017. aug. 16. 17:37
 25/47 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nem igazán értem, hogy ha már a második pápa ismeri el az evolúciót, akkor a híveknek mi a gondjuk ezzel?

Vagy a pápa nem szellemi vezető nekik?"

Nekem speciel az a gondom velem hogy nem tartom szellemi vezetőnek a pápát! A pápa nem minden hívő embernek a szellemi vezetője. A pápa a katolikus egyház feje így elsősorban a katolikusok tartják a szellemi vezetőjüknek.

De ettől függetlenül akár az összes pápa elismerhette volna az evolúció elméletet mióta az létezik annak sem lenne jelentősége.

Mivel ellent mond Isten igéjének így teljesen mindegy hogy elismeri avagy sem mert egy hívő embernek nem a pápa álláspontja lesz a mérvadó.Nem véletlenül indult meg a reformáció sem. A pápa is elismerte a búcsúcédulák létét ettől függetlenül a Biblia amely Isten szava mégsem támasztotta alá a pápa állítását, elismerését!

S pontosan ez a helyzet az evolúció elmélettel is az elmélet állítása szerint az ember állatokból fejlődött ki. A Biblia azt állítja hogy Isten teremtette az első emberpárt, kezdettől fogva férfinak és nőnek teremtette, és a Föld porából formált az ember testét!

8. válaszoló!

"A teremtés pedig nem egy egyszeri esemény Isten részéről nem mint mondjuk egy csata vagy ilyesmi. A teremtés elkezdődött valamikor, és azóta is tart. Tehát a teremtés egy állapot."

Ezzel szemben mit ír Isten szava!

1Móz 2:2 Mikor pedig a hetedik napra befejezte Isten a munkáját, amelyet alkotott, megnyugodott a hetedik napon minden munkája után. 3 Azután megáldotta Isten a hetedik napot és megszentelte, mivelhogy azon nyugodott meg minden munkája után.

PencroftTivald!

"...a pápát, egyesek meg egyenesen a Sátán szolgájának tartják... a legnagyobb keresztény gyülekezet fejét... mikor a keresztény vallás csupán a Föld lakosainak 1/3-ára terjed ki... Ki marad így akkor, aki egyáltalán igazhívő lehetne, s mi lesz a többi X milliárd emberrel?"

Keresztény? Te hogyan definiálod a keresztényt?

Gyülekezet, ráadásul keresztény? Hogy definiálod a keresztény gyülekezetet?

Hogy mi lesz a többi X milliárd emberrel ez miatt én személy szerint nem aggódok. A mennyei Atya aki megteremtette az Univerzumot képes ezt a problémát is átlátni és kezelni.

Ha Isten akarata az hogy minden ember mellé egy angyal legyen kirendelve akkor annak sincs akadálya.

Jelenések 5:11 És láttam meg hallottam sok angyalt, az élőlények és a vének hangját, akik a trón körül voltak, számuk tízezerszer tízezer, és ezerszer ezer volt,

14. válaszoló!

"Az evolúció Isten csodálatos teremtő munkájának az eredménye."

S akkor hogy van ez az első emberpár esetében?

2017. aug. 16. 20:32
 26/47 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Vidiripi!

A "keresztény" pontos definiálása itt teljesen lényegtelen, a lényeg, hogy a magukat annak vallóak csupán 1/3-a a Föld lakosságának. Ami azért igen szerény, ha azt az állítást tekintjük, hogy Isten az isten, és az egyetlen isten, különösen annak fényében, hogy a vallás és a kultúra sokszor kéz a kézben jár. És még ennél is tovább megy az, hogy a történelmi egyházak és a neoprotestáns egyházak képviselői sokszor a másik felet nem tekintik igaz kereszténynek...

"X milliárd" - hát kérlek szépen, jó közelítéssel 5 milliárd... eléggé nagy ez a szám...

2017. aug. 16. 20:42
 27/47 anonim ***** válasza:

Vidiripi

""X milliárd" - hát kérlek szépen, jó közelítéssel 5 milliárd... eléggé nagy ez a szám..."

Hány csillag van az Univerzumban? Hány bolygó, hold, üstökös, meteor van az Univerzumban?

Zsoltárok 147:7 S ezek csak a csillagok. Máté 10:29-30 S ezek csak az élők ugyan is a valaha élt összes ember számon van tartva Istennél. Nem kell izgulnod az 5 milliárdért sem. Sőt ilyen értelemben egyetlen emberért sem kell izgulnod Isten mindenkit számontart téged is engem is mindenkit kivétel nélkül.

"A "keresztény" pontos definiálása itt teljesen lényegtelen, a lényeg, hogy a magukat annak vallóak csupán 1/3-a a Föld lakosságának."

Ebben az esetben akkor teljesen lényegtelen hogy a pápa milyen álláspontot képvisel. De ha azt állítod hogy a pápa keresztény akkor nem mindegy hogy milyen álláspontot képvisel.

Ezért lényeges az hogy mit jelent az hogy keresztény vagy az hogy hogyan definiálod a keresztény gyülekezetet mert nem mindegy. Főleg úgy nem ha azok nevében is szól vagy állást foglal egy kérdésben.

2017. aug. 16. 21:12
 28/47 anonim ***** válasza:
52%

"A Biblia azt állítja hogy Isten teremtette az első emberpárt, kezdettől fogva férfinak és nőnek teremtette, és a Föld porából formált az ember testét!"

Vidiripi! A Biblia azt is írja, hogy a Föld az lapos:

"A látomás, amelyet fekvőhelyemen láttam, ez volt: Láttam egy fát a föld közepén; nagyon magas volt. A fa csak nőtt és erősödött; olyan magas lett, hogy az égig ért, és még a föld széléről is látni lehetett." (Dán 4,7-8)

Ugye a történet azt feltételezi, hogy egy elég magas fát a föld széléről is látni lehet.

Na meg azt is írja, hogy az új világban is lesz öregedés és halál:

"Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe. Ezért örvendjetek és vigadjatok mindörökké annak, amit teremtek. Mert Jeruzsálemet vigasságra teremtem, népét pedig örömre. Vigadozni fogok Jeruzsálemmel, és örvendezni népemmel. Nem hallatszik ott többé sírás és jajgatás hangja. Nem lesz ott olyan csecsemő, aki csak néhány napig él, sem öreg ember, aki magas kort nem ér. Mert a legfiatalabb is százéves korában hal meg, és aki nem ér meg száz évet, átkozottnak számít." (Ézsaiás 65,17-20)

Én nem hiszem, hogy az Ószövetséget betű szerint kellene érteni, mert akkor elég sok ellentmondásba botlanánk. Tele van tudományos, tárgyi tévedésekkel is, nyilvánvaló, hogy ez nem tollbamondás Istentől. Persze ettől még egyáltalán nem kell elvetni, mert ettől még lehet Istentől sugalmazott, csak nem minden része, és nem úgy, ahogy egyesek gondolják.

2017. aug. 16. 21:16
 29/47 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Vidiripi!

Én nem is izgulok értük, csak tudod, a tanításaitok alapján nem lesz éppen fényes túlvilágunk, nemde? Valahogy mintha elfelejtkezett volna a pásztor a juhairól...

És persze, mi az az 5 milliárd ember az égitestekhez, de én mást nézek: mi az az 5 milliárd ember a 2,5 milliárd keresztényhez? hát a kétszerese. S ha belemegyünk a felekezeti dolgokba, akkor kinek-kinek még inkább nő ez az arány... Na, mindegy, mintha bárkit is érdekelne :D

2017. aug. 16. 22:30
 30/47 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Én nem is izgulok értük, csak tudod, a tanításaitok alapján nem lesz éppen fényes túlvilágunk, nemde? Valahogy mintha elfelejtkezett volna a pásztor a juhairól..."

Nem tudom, mivel te a pápát tartod a legnagyobb keresztény gyülekezet fejének. Így inkább pontosíts hogy mire is gondolsz!

"És persze, mi az az 5 milliárd ember az égitestekhez, de én mást nézek: mi az az 5 milliárd ember a 2,5 milliárd keresztényhez?"

Nézz mást. De ha Isten még a csillagokat számontartja, akkor mennyivel inkább az embereket?

Érted a lényeget?

"S ha belemegyünk a felekezeti dolgokba, akkor kinek-kinek még inkább nő ez az arány... Na, mindegy, mintha bárkit is érdekelne"

Én egy valakit biztosan tudok mondani akit igen, érdekel!

2017. aug. 17. 07:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!