Akik Istenben hisznek, azok nem hisznek az evolucioban, mint olyan?
Attól függ, kérdező, hogy számodra mit jelent hinni Istenben: tudni, hogy van és elindította a teremtést, vagy hinni a Bibliába foglaltaknak.
Pisti bácsi az utca végén is hisz a "Jóistenben", de köze nincs a hívő emberhez, ha érted mire gondolok.
Isten a szavában határozottan közli velünk, hogy mindent Ő teremtett a neme, vagy fajtája szerint.
És nem hagyta, hogy az egyikből kialakuljon egy másik faj.
Az evolúció, egy elmélet, amit Darwin kezdett terjeszteni, s ezt Ő is "nyomásra" tette, hiszen az akkori emberi vezetés erre kérte,hogy Isten kizárásával írjon az élet keletkezéséről.
Ennek ellenére, érdekes, hogy az utolsó mondataiban, nem zárja ki egy teremtő létezését.
Nem igazán értem, hogy ha már a második pápa ismeri el az evolúciót, akkor a híveknek mi a gondjuk ezzel?
Vagy a pápa nem szellemi vezető nekik?
Jó, persze, nem mindenkinek - de pont az egyik konzervatív irányzat vezetője. A többinek még inkább követni kellene a tudomány fejlődését!
Kivéve mondjuk az ortodoxokat, de ők meg nincsenek annyira sokan.
Keresztény vagyok. Én is úgy tartom hogy nem kell szó szerint értelmezni a Bibliában leírtakat.
Én úgy gondolom hogy volt egy ősrobbanás, ami nem lehetett teremtés mert nem tudjuk mi volt az ősrobbanás előtt. Az ősrobbanás a teremtés kiváltó oka lehetett ami a teremtés pillanata. A teremtés pedig nem egy egyszeri esemény Isten részéről nem mint mondjuk egy csata vagy ilyesmi. A teremtés elkezdődött valamikor, és azóta is tart. Tehát a teremtés egy állapot.
A teremtés egyben az idő kezdete is. Isten létezett öröktől fogva . Ezt tudom nehéz megérteni. Ezt írja a Biblia" Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet." Tehát a kezdet az idő kezdete. A teremtéssel együtt Isten teret adott és időt. Ám Isten úgymond ezen a téren és időn kívül esik Miért? Mert Isten maga a tér és az idő. Ezt írja a Biblia"Mert Istenben élünk mozgunk és vagyunk." Tehát Isten ezáltal lehet ott mindig és mindenhol.
Az evolúciós elmélet - mint természettudományos elmélet - nem hit tárgya.
Természettudósok között is sok a keresztény, keresztények között is sok, aki elfogadja a természettudományos világképet.
"Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet."
Ezzel azért van egy pár gond:
- pl. a világ az kb. 14 milliárd éves, a Föld meg 5 milliárd. A csillagok nagy része sok milliárd évvel idősebb a Földnél.
- az "ég" az nem vízből áll, ahogy régen képzelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!