A szüleim nem fogadják el, hogy nem akarok Jehova Tanúja lenni. Mit tegyek?
Ők már több mint 20 éve ebben a vallásban vannak, az egész család (5-en vagyunk testvérek, 3-an már nem is laknak itthon, de az öcsém és én még igen) járt gyülekezetbe. A nagyobb testvéreim 17-18 éves koruktól nem jártak.
Először is hiányoznak az ünnepek, a szülinap, amikor végre érezném kicsit hogy én vagyok központban, a karácsony, meg minden...
És mikor elkezdenek az osztálytársaim kérdezgetni, hogy miért nem ünneplünk semmit, válaszolni se tudok rá, mivel amik az általános J.T. válaszok szoktak ilyenkor lenni, azok szerintem mind baromságok. Pl.: azért nem születésnapozunk, mert egyszer egy király aki megünnepelte a sz.napját, utána haláleset történt, meg azért nem karácsonyozunk, mert Jézus nem Dec. 24/25-én született... Tudom, vannak erre "profibb" megmagyarázások is, de így is úgy is hülyeség.
Unom a gyülekezetet, a programokon fogom a fejem, hogy mekkora idétlenséget beszélnek, meg az az "1 bibliaverset vesézzünk ki 1 órán keresztül 10 oldalas Őrtorony cikkekben"-ből elegem van. Heti kétszer 2 órát végigülni és közben olyan hülyeséget hallgatni, amivel kicsit sem értek egyet, nagyon rossz.
A társaság csak 1-2 éves babákból és szüleikből valamint 60 éves nyanyákból áll, akik minden alkalom után odajönnek, megfogdozzák az arcom, és elkezdik hogy mekkorát nőttem, meg ilyenek... Ha legalább korombeliek lennének, akik nem retardáltak, lehet velük viccelni, és nem csak arról lehet velük beszélgetni, hogy "hű milyen izgalmas és tanulságos volt a mai előadás", akkor még lenne hozzá valamennyi kedvem.
Egyszerűen nem értek egyet az elveikkel, tanításaikkal, a kiközösítés témával az egy idő után szinte kötelező keresztelkedéssel.
A szüleim pedig nem értik meg, hogy ebből nekem nem kell, próbáltam rengetegszer beszélni velük, elmondtam az érveimet, erre elkezdtek velem kiabálni, anya egyszer felpofozott, hogy még egyszer ne merjek ilyet mondani, hogy nem akarok többet gyülekezetbe járni.
Eddig is csak az énekeket szerettem, de csak mert szeretek zenélni, énekelni, de a szövegük irritált.
Sosem szóltam hozzá, nem jegyzeteltem, vagy készültem fel. Mindig csak arra várok, hogy mikor lesz már vége. Leggyakrabban könyveket szoktam olvasni az előadások közben, de telefonról, mert már így is mindenkinél telefon meg tablet van, és arról nézik a bibliát, így nem tűnök ki egy teljesen más könyvvel.
Mindig azzal érvelnek, hogy fiatal vagyok még, és nem tudom mi jó nekem, mi válik hasznomra. Úgy kezelnek, mintha nem lenne eszem, és nem dönthetnék önállóan MAGAMRÓL fontosabb kérdésekben sem.
Így se leszek alkoholista, a ciginek a szagától is tényleg hányingerem van, drogozni eszembe se jutna.
Mit mondjak, tegyek, hogy végre megértsék, nem akarok többé gyülekezetbe járni?
14/L
Vidiripi
"Én tanú vagyok, az én lányom is hasonló cipőben járt, mint te. leültünk, megbeszéltük a helyzett, és elfogadtam a döntését."
Zitus! Ezzel csak egyetlen gond van! Annyi hogy nem mindenki fogadja el a TE döntésedet és nem MINDENKI dönt úgy ahogyan te!
"Amit te írsz, az egyoldalú vélemény(meg kellene hallgatni a szüleidét is), a stílusodból arra követketettem hogy soha nem voltál velük őszinte, nem beszéltél velük az érzéseidről, ezért fajulhatott 14!!!! évesen ilyen mélyre a családoddal a kapcsolatod."
Részben igazad van. De azt se felejtsük el hogy a szülőknek erre kellene nevelniük a gyereküket!
De igen a gyereknek is meg kell tennie a magáét, ez vitán felül áll.
"Ki buzdított itt a válaszával arra tégedet, hogy légyen őszinte és igaz a viselkedésed? Csak arra kaptál tanácsokat, hogyan verheted át, csaphatod be, vezetheted félre a szüleiedet."
Nana Zita! Állj csak meg! Olvastad te az én válaszomat? (17) Hol buzdítom én hazugságra a lányt? Hol buzdítom én arra hogy verje át a szüleit? Hol buzdítom én arra hogy vezesse félre a szüleit?
Akkor ki is akar félrevezetni?
"Istent nem lehet megcsúfolni, biztosan hallottad már, hogy amit vetsz, CSAK azt fogod leartni."
Olvasd csak milyen őszintén ír a lány! "Egyszerűen nem értek egyet az elveikkel, tanításaikkal, a kiközösítés témával az egy idő után szinte kötelező keresztelkedéssel."
Akkor ki is akarja megcsúfolni Istent? Nem e a szülők azzal hogy mindenféle módon ráakarják venni arra hogy ott legyen velük a gyülekezetben. Pedig ez csak képmutatás a család részéről mivel már a szülők is tisztában vannak azzal hogy a lány nem akar menni!
" Na, az ilyen embereket utálom." - köszönöm az "utálatod" :-) ez is arra mutat, hogy a Biblia szerint jó helyen vagyok :-)"
Akkor én is jó helyen vagyok mert van aki engem is utál!
"De az is lehet, hogy soha nem volt igazán jó a kapcsolat a szüleivel, mivel a szavaiból nem csak az tükröződik hogy nem tisteli őket, de nem is igazán szereti őket....hiszen már alig várja, hogy megszabaduljon a "családi" fészekből."
Akkor újra idemásolom hogy valójában mitől is akar megszabadulni!
"Egyszerűen nem értek egyet az elveikkel, tanításaikkal, a kiközösítés témával az egy idő után szinte kötelező keresztelkedéssel."
Az Őrtorony szervezettől akar megszabadulni és nem a szüleitől! Te ezt felbírod fogni?
"Szerinted ez a lány hogyan fogja a további életében kezelni az életében felmeürlő(és hajaj az sok lesz) problémákat? majd ott is menekülőre fogja az helyett, hogy leülne a szüleivel, és őszintén elmondná nekik az érzéseit."
Isten miért engedte meg az első emberpárnak hogy egyenek a tiltott gyümölcsből? Vagy elképzelhetőnek tartod hogy nem lett volna képes megakadályozni ezt a cselekedetet?
Egyébként a lány elmondta az érzéseit és az ÉRVEIT is a szüleinek. S még fel is pofozták egyszer ez miatt!
"Ismét csak azt tudom írni, hogy sajnálom mind őt, mind a családját.....de pl. nem tudjuk, a szülők mit tudnak arról, amit itt elmondott nekünk..."
Valóban nem tudjuk így csak feltételezzük hogy amit a lány leírt az mind úgy is van ahogyan írta!
De amennyiben minden úgy van ahogyan írta akkor mi a helyzet? Az hogy neked ezt nehezedre esik elfogadni vagy elhinni azt most tedd félre!
Kérdező!
"Arra, hogy hogy lehet valaki ilyen alpári agymosott paraszt, aki azt hiszi nagyon belelát a dolgokba, közben meg a megértés határát se súrolja? És ennyi szabadidőd van, hogy a másikat próbáld leoltogatni?"
Van bőven tapasztalatod Jehova tanúival! Akkor még is mire számítottál? Most ne légy gyerekes és ne lepődj meg azon hogy ilyesmivel találkozol.
De mindenesetre ne személyeskedj! Így nem leszel másabb mint a tanúk!
Tudom hogy haragszol de igyekezz megőrizni a nyugalmadat!
utolsó, igazad van... de te nyugodt tudnál maradni, mikor ilyen szemét állításokat mond valaki rólad? ._.
amúgy meg "kedves" KZitus és a többiek, mi nem világos, mit szeretnétek megtudni még rólam és a hátteremről? Kérdezni kell, nem leoltani mert nem írtam le valamit...
Ha szóba jönnek a jehovás tanok, mindig KÉRDÉSSEL mutass rá az ellentmondásosságaikra. Őszintén érdekeljen, hogy vannak-e logikus válaszaik, - és ha nincsenek (szerintem sincsenek,) akkor erre maguktól vezetődjenek, jöjjenek rá. Hiába szembesíted őket, aki 20 éve ebben él, ebbe kapaszkodik, az nem fogja feladni az identitását a te szavadra.
És nyugi, nem maradsz te sem örökké fiatalkorú. felnőttként jogilag sem tartozol nekik elszámolással. Ha szeretnek, el kell fogadniuk, hogy másképpen döntesz, más egyházat keresel, értelmesebb, letisztultabb tanításokban hiszel, olyan közösségbe jársz ahol szabad a saját kérdéseidet is feltenni. :)
nem akarok más valláshoz se tartozni, nem érdekelnek, ahelyett, hogy a bibliát bújom és többezer éves példákat olvasok, találok számomra érdekesebb elfoglaltságot is...
És ha nem szeretne kérdezni, mert nem érdekli?
Attól, hogy olvas valamit, nem fog hinni is benne.
Kérdező, történt bármi változás?
Ha csak azt fejezi ki, hogy "nem érdekli"' abból csak azt szűrik le, hogy még nem is tudja, mit hagy ki.
Ha őszinte érdeklődést mutat az iránt, amiben a szülei hisznek, akkor saját magát is be tudja védeni ettől. Mondhatja, hogy komolyan átgondolt mindent, és van alapja azt mondani, hogy neki az életben más dolgok a fontosak.
Vidiripi
"utolsó, igazad van... de te nyugodt tudnál maradni, mikor ilyen szemét állításokat mond valaki rólad? ._."
Igen tudom hogy nem könnyű! De idővel ha tudatosan koncentrálsz rá akkor sikerülni fog. Persze ehhez idő kell az nem vitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!