Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az a keresztyén, aki nem...

Az a keresztyén, aki nem kreacionista, az most miben hisz?

Figyelt kérdés
Nem értem, a kreacionizmus többek között a teremtésben való hit, akkor most, aki hívő, de nem kreacionista, az akkor milyen hitet vall?

2017. júl. 14. 14:33
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
0%

"Például Galileit az egyik pápa támogatta, mind szóban, mind anyagilag, a következő pedig bebörtönöztette. Mert olyat fedezett fel, ami szemben áll a szószerinti értelmezéssel."

Hazugság! Galilei a geocentrikusságot tagadta helyesen, ami nincs a Bibliában. Az az akkori katolikus tudomány egyik hibás tana volt. A Biblia nem írja, hogy a Nap kering a Föld körül. Olvasd el a Bibliát.

A katolikusok a lapos Földben hittek, a geocentrikusságban, ma pedig a törzsfejlődésben. Mindig mellényúlnak

2017. júl. 16. 08:11
 42/44 anonim ***** válasza:
0%

"'Viszont csúnya dolog ilyen miatt álkeresztényezni valakit, csak azért, mert nem szó szerint érti."

Ez is csúsztatás. Leírtam már sokszor, miért vagy álkeresztény. Ennek elenyésző oka, hogy nem szó szerint értelmezel.

2017. júl. 16. 08:13
 43/44 anonim ***** válasza:
0%

"Én nem mondtam, csak azt, hogy régen a Biblia alapján így gondolták. "

Ha valaki ma azt mondja, hogy "felkelt a Nap", akkor szerinted azt hiszi, hogy a Nap kering a Föld körül?

2017. júl. 16. 08:14
 44/44 anonim ***** válasza:

Ha 6 hozzászólásból 5 nekem szól, tényleg nem lehetne 1 hozzászólásban megírni? Csak kapkodás össze vissza...

Egyértelműen tudható, hogy milyen volt az ókori zsidók világképe, ami visszatükröződik a Szentírában is. Ez bizony egy geocentrikus világkép volt, a föld szilárd talapzaton nyugszik, a föld felett van az ég, amin haladnak a csillagok, a nap, a hold, az ég felett meg hatalmas víztömegek, körülölelő tenger. Ezt olvashatod is a Bibliában, számos helyen. Teremtéskönyvében is jól leírja, de valaki idézett egy zsoltárt, Prédikátor könyvéből is, amik mindi ezt igazolják, ha szó szerint érted. Ez nem a katolikus Egyház mellényúlása volt, hanem a Biblia szó szerinti értelmezése.

Ateista blogokat pedig nem olvasok, ez a te mellényúlásod.

2017. júl. 16. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!