Az a keresztyén, aki nem kreacionista, az most miben hisz?
#10 *
6000 eves "hittetelre" gondoltam, azt hittem itt is szo volt errol, mert mostanaban sok kerdes van errol
es a kreacionistak egyik fo tetele ez lehet, azok alapjan amit eddig lattam
nem tudom miert ezen kell ragodni, tenyleg nincs mar semmi mas gondunk?
#11 altalanosagban a Vilag koraval
egyaltalan nem ezzel vagy mas kerdesekkel es vitakkal van a problemam
hanem szerintem a kreacionistak erre magukban is nagyon raszalhattak hogy a Vilag koranak ismerete fog minket megmenteni a Satantol, mert ezt fogja feltenni kerdesnek es csak par lehetoseget fog kiadni a kerdes alatt (mint pl. a "Legyen On is Milliomos"-ban)
7:van fogalmad arról, hogy hány állatfaj él a Földön? Hát a növényekről? Az emberi test iszonyú tökéletes komplexitásáról? Ha igaz lenne az evolúció, akkor nekünk mai napig térdig kéne járni a félresikerült módozatok leleteiben.
Vagy azt kellene elhinni, hogy hipp hopp minden alakulás hibátlan lett és nem volt szüksége a véletlennek (értsd, meg, hogy a véletlenben hiszel, mert Isten azonnal készet teremt) semmiféle próbálkozásra, hanem pontosan tudta hogyan kell tüdőt fejleszteni? Aki ilyet állít, annak fogalma sincs a tüdőről. És ez csak egy, a több milliárd tételből, amit a véletlen fejlődésnek tulajdonítotok.
A szaporodásról még nem is beszéltem. Mi gátol meg abban, hogy gondolkodj?
Még valami: az a vallásos, aki nem hisz Istennek, hogy képes volt megteremteni ezt a világot, az a legnagyszerűbb dolgot vonja meg magától, ez pedig a korlátlan hit Istenben. Mert nem csak azt kell elhinni, hogy létezik, hanem azt, hogy szeret és bármire képes.
Ráadásul ezért van egy rakás félig megtérő, mert már az első oldalát a Bibliának kimagyarázzák, hogy a többivel se kelljen foglalkozni. A kereszténység kemény és lemondásokkal jár. Mármint annak, aki komolyan gondolja.
#14 igen ezt en is nagy problemanak tartom hogy a nem hivoket osszezavarja a teremtes tortenete
nem ebbol kellene kiindulniuk
de az "ateista felekezetnek" ez nagyon jo "mentoov"
mar rogton a Biblia elejebe beletudnak kotni es igy "konyen" megakadajozzak azokat akik ketelkednek abban hogy ne kellene a Bibliat megosmerniuk
"aki nem hisz Istennek, hogy képes volt megteremteni ezt a világot"
Noh fussunk neki újra. Ezt senki sem állítja, ezért felesleges minden egyes alkalommal hangoztatni. Csak szerinted Isten egy csettintéssel, 6 nap alatt 6000 éve teremtette meg a világot, akik elfogadják az evolúciót, ősrobbanást, ők úgy vélik, hogy Isten megteremtette a természet törvényeit és azok által teremtette a világot.
A korábban felvetődött lélekre pedig, arról azt gondoljuk, hogy Isten személyesen teremti bele minden emberbe, a fogantatás pillanatában. Minket nem a hús és vér (ami elporlad halálunk után) emel ki a többi teremtmény közül, hanem halhatatlan lelünk.
#13. Sajnos alapvető fogalomzavaraid vannak az evolúcióval kapcsolatban, így nem csodálom, hogy nem érted. De ha nem érted, akkor ne támadd.
Csak pár támpontot adok:
- Nem az a folyamat, hogy: Na, legyen ezeknek az élőlényeknek (véletlenszerűen) a légzéshez két lila csápjuk. Ja, mégsem működik, ötlet elvetve.
- Nincs véletlen fejlődés. Nem véletlenül hosszú pl. a zsiráf nyaka.
- A tüdő kifejlődése egy nagyon-nagyon-nagyon hosszú folyamat volt, nem egyszer csak hopp, ott volt készen.
Ha igaz lenne az evolúció, akkor nekünk mai napig térdig kéne járni a félresikerült módozatok leleteiben.
Vagy azt kellene elhinni, hogy hipp hopp minden alakulás hibátlan lett és nem volt szüksége a véletlennek (értsd, meg, hogy a véletlenben hiszel, mert Isten azonnal készet teremt) semmiféle próbálkozásra, hanem pontosan tudta hogyan kell tüdőt fejleszteni? Aki ilyet állít, annak fogalma sincs a tüdőről. És ez csak egy, a több milliárd tételből, amit a véletlen fejlődésnek tulajdonítotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!