Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az a keresztyén, aki nem...

Az a keresztyén, aki nem kreacionista, az most miben hisz?

Figyelt kérdés
Nem értem, a kreacionizmus többek között a teremtésben való hit, akkor most, aki hívő, de nem kreacionista, az akkor milyen hitet vall?

2017. júl. 14. 14:33
1 2 3 4 5
 31/44 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#30 hol irja a Biblia hogy a Fold nem mozog a Nap korul vagy azt hogy a Nap mozog korulette?

A nap fölkel és a nap lenyugszik, a helyére siet, s ott újra fölkel (Prédikátor 1:5 )

A földet biztos alapra helyezted, nem inog meg az idők folyamán (Zsoltárok 104:5)

erre a ket Igere hivatkoztak? ezek aztan semmit nem mondanak ebben a temaban...

2017. júl. 15. 14:22
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mondtam, csak azt, hogy régen a Biblia alapján így gondolták.

De jók az idézett igék, mert pont azt mondják. Az első ige arra lehet bizonyíték, hogy a Nap forog a Föld körül, míg a második arra, hogy a Föld nem mozog.

Köszi az idézett igéket, nekem ezek szembe se jutottak volna.

2017. júl. 15. 14:30
 33/44 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#32 lehet vagy lehetett?

elsonel meg "ertheto" ha beleeroszakoljak hogy a Nap forog a Fold korul, bar ez csak viszonyitas kerdese errol bemutatot csinalhatot barki meg tobb ezer eve is

a masodik viszont egy eroteljes beleeroszakolas inkabb mar elferdites mert a Biblia itt nem a mozdulatlansagra utal

hiszen biztos alapokon tokeletes rendszerben is tud forogni es keringeni is barmi

es vajon a foldrengesekre mint mondtak peldaul? biztos alapon inog a Fold?

itt a Fold egeszere utal inkabb hogy Isten azert tetemtette hogy orokke legyen, es egyszer csak nem szunik meg vegleg mert lejart a szavatosaga

2017. júl. 15. 16:18
 34/44 anonim ***** válasza:

Nézd, én ezeket a részeket nem értelmezem szó szerint, de a fenmaradt irodalom alapján azért elég jól tudható, hogy miként értelmezték (szó szerint) ezeket a részeket az ókorban vagy középkorban.

Az idézett zsoltárba sem beleerőszakolás amit írtunk, hanem az ókori zsidók úgy értették. A prédikátor is azért írta amit írt, mert úgy képzelték el, hogy a nap jár az égen, a föld körül stb... Ennek magad is utána tudsz nézni.

2017. júl. 15. 16:29
 35/44 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#34 elhiszen hogy ok

"ugy ertettek" "ugy kepzeltek el"

de pont ezekkel szokott a problema lenni szoszerint is mas-mas jelentest lehet erteni es elkepzelni atvitten, kepletesen meg foleg

de egy elkepzeles lehet dogma? ertelmezes meg ertehto ha igen es ezt hosszu korokon at mindeg elfogadta a tanacskozas (zsinatok es hasonlok)

Lelepek meg mielott meg hosszabbra nyulik ez a tema ugyis lesz boven Itelet Napjaig ilyen es hasonlo kerdes

Xy4-sztok

2017. júl. 15. 16:56
 36/44 anonim ***** válasza:
Tudtommal ezeket nem dogmatizálták, így nem értem a felvetésedet. De abban igazad van, hogy értelmetlen ezen a vitázás. Valaki így érti, valaki úgy. Az üdvösség nem ezen múlik. Viszont csúnya dolog ilyen miatt álkeresztényezni valakit, csak azért, mert nem szó szerint érti.
2017. júl. 15. 20:03
 37/44 anonim ***** válasza:
0%

"Amúgy én nem értem a kreacionistákat, mit gondolnak, hogy a tudósok mind hazudnak? Rengeteg bizonyíték van az evolúcióra."

Keresztényként tudhatnád, hogy a világ a Biblia ellen van. Soha nem fogják elismerni, hogy a világ tervezett. Te meg szépen beállsz melléjük. A törzsfejlődésre semmi bizonyíték. Rengeteg tudós vallja ezt. Te miért azoknak a tudósoknak hiszel, akik a Biblia állításaival ellentéteset tanítanak, miért nem azoknak a tudósoknak, akik rámutatnak, hogy a hatnapos teremtés tudományosan cáfolhatatlan?

2017. júl. 16. 07:53
 38/44 anonim ***** válasza:
0%

""Nem szó szerinti diktálás az evangélium."

Miért talán tagadod, hogy amiket Jézus mond az evangéliumokban, azokat szó szerint mondta? "

Keresztényként szeretsz a hazugsághoz, csaláshoz nyúlni. Miért? Olvasd el még egyszer, mit írtam erre! Értelmezz!

"Szerintem nagyon is úgy hangoztak el Krisztus szavai, ahogy az evangelisták leírták azokat."

Szerintem is. De ha egyszer elolvasnád az evangéliumokat láthatnád, hogy nem csak Jézus-monológok vannak benne

+24-es válaszom

"Nem én értem így, hanem a Szentírás mondja ki. Nem magam találtam ki, hogy Isten szemében 1 nap ezer év és ezer év 1 nap, hanem te is olvashatod. "

Ez annyit jelent, hogy IStenre nincs hatással az időtényező, Te pedig matematikai egyenlőséget akarsz kihozni ebből:

3,8 Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, [Zsolt. 90,4.] hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.

1 úri nap=1000 földi esztendő, 1000 úri esztendő=1 földi nap. Látható, hogy ez nem használható a teremtés könyvében leírt este-reggelre, hanem kizárólag a szövegkörnyezet szerint szabad érelmezni:)

Vagy

90,4 Mert ezer esztendő annyi előtted, mint a [2 Pét. 2,8.] tegnapi nap, a mely elmúlt, és mint egy őrjárási idő éjjel.

Most akkor mennyi?:) Ezer esztendő az 4 óra, vagy 24 óra? Őrjárásnyi idő ..

Tipikus liberális értelmezés ...

2017. júl. 16. 08:02
 39/44 anonim ***** válasza:
0%

"Láthatóan te is máshogy értelmezed, mint 44%-os pajtás. "

Próbálj viselkedni!

2017. júl. 16. 08:04
 40/44 anonim ***** válasza:
0%

"Ha az emberiség, vagy a hívők azon népes csoportjára gondolsz, akik elfogadták a tudomány felfedezéseit, pl. a Föld mozog, kerink a Nap körül, az univerzumban számtalan csillag és még több bolygó van (nem az égboltra felragasztva), stb... "

Undorító, amit művelsz! Úgy akarsz minket beállítani, hogy a teljes természettudomány elvetjük. Hát nem! Természettudományos diplomám van, nagyon szeretek mindent tanulmányozni. A technika számos vívmányát használom. Csak a törzsfejlődést vetem el, természettudományos bizonyítékok alapján

Tudod, azért, mert F=m*a, még nem bizonyítja, hogy a törzsfejlődés igaz

Tudod, hogy keresztény létedre ateista blogok keresztény és Bibliaellenes érveléseit használod?

2017. júl. 16. 08:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!