Egy keresztyén elveszítheti az üdvösségét?
Egy keresztyén/keresztény még nem üdvözült, nincs mit elveszítenie.
De ha a kérdés arra vonatkozik, a keresztyének/keresztények sem fognak automatikusan üdvözülni. Az üdvösséget ki kell érdemelni.
# 2
Ezek szerint erről te csak beszélsz, de még nem élted meg. Különben tudnád, hogy miről van szó. Még a hitet is ki kell érdemelni ;)
igen, egy neoprotestáns hazugság ,hogy "el kell ismerni Jézust személyes megváltónak" aztán akárki akármit csinálhat
Luther, Kálvin, sem az egész első reformátori hullám nem gondolta így, ők az ellen a jogászós és mechanikus gondolkodás ellen szóltak ki ami a középkori katolicizmust jellemezte (a mait már közel nem annyira), de ilyen mértékű ostobaságokat soha sem tanítottak.
Igen vannak olyan emberek akik elveszítik az üdvösségüket.
Végtelenül szomorú, ahogy beszélsz 66%os Istenről. Meg tudod erősíteni az állításodat a Bibliából igével? Mert én az enyémet igen és még neoprotestáns sem vagyok. Nekem élő kapcsolatom van vele. Hát neked? Az kevés, hogy eljársz misékre vagy Istentiszteletre, a kérdés az, hogy van e élő kapcsolatod az élő Istennel?
Úgyhogy várom az Igéket, legfőképpen most azt, hogy a hitet ki kell érdemelni.
Ezt írja a Biblia a kérdésedre:
Róma 10:13,
Sof 2:3,
Ézsaiás 26:20.
Jézus azt mondta, hogy aki mind végig kitart az részesül megmentésben.
Vagy is a jelenlegi időben, a halálig hűségesen kell élnie mint keresztény, az erkölcsi értékek szerint.
Van néhány idézet a Bibliában, ami arra utal, hogy el lehet veszíteni az üdvösséget.
"Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam" (2Tim 4:7)
Ha a hitet meg lehet tartani, az azt jelenti, hogy el is lehet veszteni.
" Emlékezzél tehát vissza, honnan estél ki, térj meg, és tedd az előbbiekhez hasonló cselekedeteidet, különben elmegyek hozzád, és kimozdítom gyertyatartódat a helyéből, ha meg nem térsz." (Jel 2:5)
"mert Démász elhagyott engem, mivel ehhez a világhoz ragaszkodott" (2Tim 4:10)
"Aki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete." (1Jn 2:15b)
"de aki mindvégig kitart, az üdvözül." (Mt 24:13)
"Mivel megtartottad állhatatosságra intő beszédemet, én is megtartalak téged a kísértés órájában, amely el fog jönni az egész világra, hogy megkísértse azokat, akik a földön laknak." (Jel 3:10)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!