Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztyén elveszítheti...

Egy keresztyén elveszítheti az üdvösségét?

Figyelt kérdés
2016. jún. 12. 16:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%

Egy keresztyén/keresztény még nem üdvözült, nincs mit elveszítenie.

De ha a kérdés arra vonatkozik, a keresztyének/keresztények sem fognak automatikusan üdvözülni. Az üdvösséget ki kell érdemelni.

2016. jún. 12. 16:17
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
Semmit sem kell kiérdemelni, mivel nem is lehet, ezért hívják kegyelemnek. A feltétel a hit elsősorban (nem az, amit az ördögök is tesznek) és az élet átadása, Jézus befogadása, és az újjászületés. Aki ezt megteszi, az üdvözül és nem veszíti el.
2016. jún. 12. 16:21
 3/12 anonim ***** válasza:
35%

# 2

Ezek szerint erről te csak beszélsz, de még nem élted meg. Különben tudnád, hogy miről van szó. Még a hitet is ki kell érdemelni ;)

2016. jún. 12. 17:18
 4/12 anonim ***** válasza:
49%

igen, egy neoprotestáns hazugság ,hogy "el kell ismerni Jézust személyes megváltónak" aztán akárki akármit csinálhat

Luther, Kálvin, sem az egész első reformátori hullám nem gondolta így, ők az ellen a jogászós és mechanikus gondolkodás ellen szóltak ki ami a középkori katolicizmust jellemezte (a mait már közel nem annyira), de ilyen mértékű ostobaságokat soha sem tanítottak.

Igen vannak olyan emberek akik elveszítik az üdvösségüket.

2016. jún. 12. 17:23
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

Végtelenül szomorú, ahogy beszélsz 66%os Istenről. Meg tudod erősíteni az állításodat a Bibliából igével? Mert én az enyémet igen és még neoprotestáns sem vagyok. Nekem élő kapcsolatom van vele. Hát neked? Az kevés, hogy eljársz misékre vagy Istentiszteletre, a kérdés az, hogy van e élő kapcsolatod az élő Istennel?

Úgyhogy várom az Igéket, legfőképpen most azt, hogy a hitet ki kell érdemelni.

2016. jún. 12. 17:31
 6/12 KZitus ***** válasza:

Ezt írja a Biblia a kérdésedre:

Róma 10:13,

Sof 2:3,

Ézsaiás 26:20.

2016. jún. 12. 18:59
 7/12 anonim ***** válasza:

Jézus azt mondta, hogy aki mind végig kitart az részesül megmentésben.

Vagy is a jelenlegi időben, a halálig hűségesen kell élnie mint keresztény, az erkölcsi értékek szerint.

2016. jún. 12. 20:22
 8/12 anonim ***** válasza:

Van néhány idézet a Bibliában, ami arra utal, hogy el lehet veszíteni az üdvösséget.

"Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam" (2Tim 4:7)

Ha a hitet meg lehet tartani, az azt jelenti, hogy el is lehet veszteni.

" Emlékezzél tehát vissza, honnan estél ki, térj meg, és tedd az előbbiekhez hasonló cselekedeteidet, különben elmegyek hozzád, és kimozdítom gyertyatartódat a helyéből, ha meg nem térsz." (Jel 2:5)

"mert Démász elhagyott engem, mivel ehhez a világhoz ragaszkodott" (2Tim 4:10)

"Aki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete." (1Jn 2:15b)

"de aki mindvégig kitart, az üdvözül." (Mt 24:13)

"Mivel megtartottad állhatatosságra intő beszédemet, én is megtartalak téged a kísértés órájában, amely el fog jönni az egész világra, hogy megkísértse azokat, akik a földön laknak." (Jel 3:10)

2016. jún. 12. 20:24
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. jún. 12. 22:24
 10/12 anonim ***** válasza:
Folyamatosan küzdenünk kell azért, hogy Isten barátai legyünk. Az, hogy egyszer már a kegyeibe fogadott nem jelenti azt, hogy nem veszithetjük el azt.
2016. jún. 13. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!