Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elveszítheti-e valaki Jézusba...

Elveszítheti-e valaki Jézusba vetett hitét?

Figyelt kérdés

2016. febr. 27. 12:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
47%
Kiforrot Jézus-hitet nem. Csak a még kiforratlan, útkereső, gyenge hitet tudják időnként a kudarcok még inkább gyengíteni vagy meg is szüntetni.
2016. febr. 27. 12:34
 2/21 anonim ***** válasza:
* kiforrott
2016. febr. 27. 12:34
 3/21 anonim ***** válasza:
52%
Az emberek változnak, bármivel kapcsolatban el lehet veszíteni a hitet. Bárkivel történhet egy trauma vagy egy megvilágosodásszerű felismerés, de hosszú idő alatt is változhat fokozatosan valaki hite, véleménye.
2016. febr. 27. 12:43
 4/21 A kérdező kommentje:
Az én hitem kiforrott. Tudom, hogy Jézus meghalt, és feltámadt értünk, de nem érzem azt az erős hitet, amit korábban, és szeretném újra érezni.
2016. febr. 27. 12:52
 5/21 anonim ***** válasza:
54%
Ez normális velejárója a hitéletnek, hogy néha kicsit alábbhagy. Ilyenkor érdemes egy kicsit "rágyúrni", többet imádkozni, böjtöt tartani, többet járni templomba, stb. Most a nagyböjti időszak úgyis erről szól.
2016. febr. 27. 13:01
 6/21 anonim ***** válasza:
40%

Elveszíteni a hitedet biztosan nem fogod, mert megvan benned a szándék arra hogy Istennel élj.

Ezért is tetted fel a kérdést.

Próbálj meg több időt szakítani az imádságra kitartóan és pozitívan át fog alakulni a kapcsolatod az Úrral.

2016. febr. 27. 13:51
 7/21 anonim ***** válasza:
61%
Én kinőttem belőle.
2016. febr. 27. 14:31
 8/21 anonim ***** válasza:

#7 akkor ideje visszafiatalodni bele. "Ha nem változtok meg és nem lesztek olyanok, mint a kisgyermekek, nem mentek be az Isten Országába." (Mt 18:3)

A kérdező kérdésére pedig: igen el lehet veszíteni a hitet.

Van egy lelki törvényszerűség: Ha egy (vagy több) bűn eléggé felnövekszik, lelki halált hoz.

"Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz."(Jak 1:15)

De ebből az állapotból ismét hitre lehet jutni.

2016. febr. 27. 18:45
 9/21 KZitus ***** válasza:

Szia

Ime a kedves meghívás: „Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” JAK 4:8

Ha naponta olvasod a Bibliát, az a legjobb módja annak, hogy közelebb kerülj hozzá, és újból átéld a meghitt közelség jó, békés, örömteli érzését:-)

2016. febr. 27. 20:19
 10/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2016. febr. 27. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!