Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha hiszek Jézusba de nem...

Ha hiszek Jézusba de nem vagyok megkeresztelkedve akkor is pokolra jutok?

Figyelt kérdés
pokol,

2012. jan. 17. 04:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok hívő, de Jézus élt, ez tény.
2012. jan. 17. 09:10
 2/13 Ozmium42 ***** válasza:
Igen. Ha hiszel Jézusban, tudod, hogy ő sem hiába keresztelkedett meg.
2012. jan. 17. 09:18
 3/13 anonim ***** válasza:
Az a tüzes pokol amire te gondolsz ahol az embereket kínozzák nem létezik.Hiszen a Biblia a pokol, hádesz, seol, gyehenna ez mind az emberiség közös sírhelyére utal.Ebben azért lehetünk biztosak mivel Jézus tökéletes volt nem követett el bűnt és mikor meghalt a pokolba vagy hádeszbe került mivel a Cselekedetek 2:27-ben ezt olvashatjuk róla:"mert lelkemet nem hagyod a pokolban, és nem engeded, hogy a te szented rothadást lásson"
2012. jan. 17. 11:22
 4/13 lsandor ***** válasza:
Pontosan, a pokol mint örök kínzás helye nem létezik. A pokol szót úgy is lehet fordítani, hogy sírgödör
2012. jan. 17. 11:24
 5/13 anonim ***** válasza:

Seol hádesz szavak jelentése (olvasd el): [link] üres hely = sírgödör.

Két dolog miatt sem működne a pokol szó (ami helytelen fordítás):

- Isten szeretet ---> tehát nem kínoz

- „a halottak semmit sem tudnak" (Préd 9,7-8)

Jézus csak a közvetítő Isten és ember között:

"Egy az Isten, s egy a közvetítő Isten és ember között, az ember Krisztus Jézus, aki váltságul adta magát mindenkiért" (1 Tim 2,5-6).

"Azért akár esztek, akár isztok, akármit cselekesztek, mindent az Isten dicsőségére míveljetek." (1 Kor 10:31)

Azaz Isten legyen az első (Zsolt 83:19)

2012. jan. 17. 14:21
 6/13 anonim ***** válasza:

"Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?" (Jak 2:20)

"Mert amiképpen holt a test lélek nélkül, akképpen holt a hit is cselekedetek nélkül." (Jak 2:26)

Jak 2:17

Ha nem tartod be a törvényeket, halott a hited.

2012. jan. 17. 14:24
 7/13 anonim ***** válasza:

Jézus maga mondta amikor Sátán meg akarta kísérteni:

"Felelvén pedig Jézus, monda néki: Távozz tőlem, Sátán; mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj." (Luk 4:8). Isten legyen az első és csak neki szolgálj!

2012. jan. 17. 14:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy hiszel benne! Mert most akkor ha azt mondjuk, hogy a meg nem kereszteltek "pokolra" kerülnek, akkor ha valaki fiatalon meghal és a szülei nem keresztelték meg, akkor az automatikusan a pokolra jutna a szülei "hibája" miatt? Szerintem ez biztos, hogy nem így megy
2012. jan. 17. 17:46
 9/13 anonim ***** válasza:
Jézus felnőtt korában keresztelkedett meg. Bár már 12 évesen is prédikált, de még nem érezte magát úgy, hogy megkeresztelkedjen. Példát mutatva ezzel, hogy nem szabad a gyermek feje felett dönteni, hanem a gyermek dönt amikor döntőképes. Szabad akarata van mindenkinek! A mindenkiben a gyermek is benne van, hogy nem kényszerítjük bele semmijen vallásban. Először bizonyított és megmutatta, hog mit kell tenni: prédikálni, betartani a parancsolatokat (ne lopj, ne ölj stb...) és utána megkeresztelkedni.
2012. jan. 18. 07:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha elfogadtad Őt Megváltódnak és hiszed, hogy az Ő áldozata révén neked nem kell bűnhődnöd és átadtad Neki az életed, akkor nincs félnivalód, be van írva a neved az Élet Könyvébe és a Mennybe kerülsz. A megkeresztelkedés annak a jele, hogy vallást teszel így is a szövetségről, amit Istennel kötöttél. Én meg voltam keresztelve, de amikor meghoztam a döntést és átadtam az életem Krisztusnak bemerítkeztem és csodálatos volt, Isten betöltött Szentlélekkel.
2012. jan. 18. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!