Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol írja, hogy a...

A Biblia hol írja, hogy a homoszexualitás/melegség bűn?

Figyelt kérdés
Tegnap kicsit unatkoztam és belenéztem Mózes könyvébe, de nem találtam meg ezt, viszont sok más furcsaságot igen

2017. júl. 9. 12:08
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
35%
2017. júl. 9. 12:12
 2/24 anonim válasza:
46%
Első vagyok. Nem azt írha hogy a homoszexualitás bűn, hanem hogy úgy teremtette a földet hogy van a nő meg a férfi és ők szaporodjanak :D
2017. júl. 9. 12:13
 3/24 anonim ***** válasza:
19%
Pál apostol A nazareti homokosoknak írt első leveléből
2017. júl. 9. 12:14
 4/24 anonim válasza:
40%

Jogos 3-as:

Pál apostol azt írja ezzel kapcsolatban: “Avagy nem tudjátok, hogy a…férfiszeplősítők (ἀρσενοκοίτης (arszenokoitész) vagyis a homoszexuálisok)… nem örökölhetik Istennek országát…

2017. júl. 9. 12:15
 5/24 anonim ***** válasza:
22%
kajak? :DD csak tippeltem. igazán intelligens fiatalember lehetek ezek szerint :D
2017. júl. 9. 12:21
 6/24 anonim válasza:
36%

Mindjárt jön a "tisztaszivü férfi" felhasználó és megmagyarázza. :D

Ő nagyon ért a Bibliás dolgokhoz.

2017. júl. 9. 12:40
 7/24 anonim ***** válasza:
37%

Ateista vagyok de anno enis ki lettem javitva, nem homoszexualisnak lenni bun, hanem azt kielni szamit bunnek.

Lehetsz meleg az nembaj, az a baj h ha netan mersz egymasik ferfival olyt tenni ami neked jo.. Ha mar azt csinalod amit a hormonjaid diktalnak az bun.

Ezert undorodom az egesztol de ezmar egyeni velemeny.

2017. júl. 9. 13:23
 8/24 anonim ***** válasza:
70%

3Móz 20:13 – Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.

Egy 2700 éves ókori törvénykönyvről beszélünk, amely kb. olyan mint a Hammurapi törvénykönyve. Ez nem azt jelenti, hogy akkor ebből pont mindent be kellene tartani így ahogy van, pl. pont azért, mert lehet hogy egy olyan genetikai vagy hormonális késztetésről beszélük amelyet szenvedés lenne betartani.

Jézus meg a többi rabbi már 700 évvel később aktualizálta a törvények szövegét, akkor így 2700 év múlva nekünk is jogunkban áll ez.

Akik szóról szóra ragaszkodnak egy 2700, törzsi társadalomban született közel-keleti törvénykönyvhöz, azok kb. az Iszlám Állam kategóriája. Ők is 1300 éves törvényeket akarnak betartatni.

2017. júl. 9. 13:45
 9/24 anonim ***** válasza:
63%

Kedves kérdező! Pál Apostol írja a Rómabeliekhez írt első levelében:

26 Mivel az emberek ezt tették, Isten is átadta őket a saját szégyenletes kívánságaiknak. Az asszonyok felcserélték a férfiakkal való természetes szexuális kapcsolatot más nőkkel való természetellenes szexuális kapcsolatra.

27 Hasonlóképpen a férfiak is elhagyták az asszonyokkal való természetes szexuális kapcsolatot, és más férfiakat kívántak meg égető vágyakozással. Így azután a homoszexuális férfiak egymással követtek el szégyenletes dolgokat. Ezek az emberek a saját testükben kapták meg a büntetést, amit ezzel a természetellenes életmóddal megérdemeltek.

28 Ezek az emberek Istent nem tartották méltónak arra, hogy ismeretét megőrizzék. Ezért Isten is magukra hagyta őket. Engedte, hogy megromlott gondolkodásuk szerint olyan dolgokat tegyenek, amiket nem lenne szabad.

29 Mindenféle igazságtalanság, gonoszság, kapzsiság és rosszakarat tölti be őket. Tele vannak irigységgel, gyilkos szándékkal, veszekedéssel, alattomossággal, és mindig rosszat gondolnak a másikról,

30 pletykálnak és vádolják a másikat, Istent gyűlölik, gúnyolódnak, erőszakosak, dicsekvők, gonosz dolgokat találnak ki, szüleik iránt engedetlenek,

31 ostobák, nem tartják meg ígéreteiket, szeretet nélkül és könyörtelenül bánnak az emberekkel.

32 Jól ismerik Isten igazságos törvényét, és tudják, hogy akik ilyen dolgokat tesznek, méltók a halálra. Mégis folytatják ezeket a gonosz dolgokat, sőt helyeslésükkel bátorítják azokat, akik hasonlóan élnek.

2017. júl. 9. 15:28
 10/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, utánuk nézek itthon a nagykönyvben ;) hátha találok más mai dologgal kapcsolatban is ilyet.
2017. júl. 9. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!