Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn az, hogy múltkor a vonaton...

Bűn az, hogy múltkor a vonaton megszólítottam egy vadidegen lányt és beszélgettünk egy fél órát?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert úgy érzem, és ebben más is megerősített, hogy bűnt követtem el. Ugyanis a lányt azért szólítottam meg, mert tetszett, és ha nem is akartam egyből felszedni, de mindenképpen szexuális indíttatásból szólítottam meg, ez tény. És úgy tanultam, hogy keresztény ember csak akkor közeledhet lány felé, ha a leendő feleségét látja benne, és az a célja, hogy megnősüljön. Én viszont ezt a lányt nem akartam feleségül venni, hiszen valószínűleg nem is vallásos, előtte nem is ismertem, úgyhogy egy ilyen házasság igen nagy valószínűséggel csődbe menne. Nem láttam sehol leírva, de úgy érzem, hogy keresztény férfinak nem szabad vadidegen lányokat megszólítani. Szerintetek bűnt követtem el ezzel?
2017. júl. 5. 12:41
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti, bocsánat 38-ast kérdzem.
2017. júl. 8. 20:01
 42/48 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy az otthoniakkal nem nagyon tudok szót érteni abban a témában. Kb. olyan lenne, mint ha egy iszlám állam aktivistát akarnék meggyőzni arról, hogy miért nem vezet semmi jóra a terrorizmus, vagy egy ukrán nacionalistát arról, hogy miért ne szarja le a vereckei emlékművet.
2017. júl. 8. 20:07
 43/48 anonim ***** válasza:
0%
Elnézést, hogy közbe szólok, de akkor is mért itt teszed fel a kérdést, ezzel nem érsz el otthoni változást, csupán a keresztényeket pocskondiázod ( értsd jól, nem a katolikusokra gondolok, hanem arra akiben ott a Szent Szellem).
2017. júl. 8. 20:14
 44/48 A kérdező kommentje:
Nekem a szüleim igaz hitű katolikusok, nem is hülyék éppenséggel, ők ezt így fogják fel. Házasság előtt mind a ketten szüzek voltak. Egyszerűen képtelenek elhinni, hogy én odáig aljasodjak, hogy házasságon kívül létesítsek szexuális kapcsolatot. Ezt ők kvázásnak tartják, és igazuk is van. Mert nekik van igazuk, nem nekem. Én nem tudom magamévá tenni az értékrendet, amit ők képviselnek, de azért, mert én elkvultam, és most már kva természetű vagyok, ezért a kvákhoz vonzódom. De ez nem jó, hogy így van. A helyes az lenne, ha a rendes lányokhoz vonzódnék. Csakhogy én nem akarok a helyes úton járni, mert kva vagyok magam is.
2017. júl. 8. 21:24
 45/48 anonim ***** válasza:
Ahhha... hát figyelj, ha magad sem akarod a segítséged és ez az írásodból ki is derül, hogy nem akarod, akkor én végképp nem értem, hogy minek teszed fel a kérdést. Szerintem itt nem csak a szülőkkel van gond hanem veled is. Fel teszed a kérdést, elősszőr kiderül rólad, hogy időd nagy részét arra fordítod, hogy más emberek és magad idejét pazarlod hülyeségekkel. Most kiderűl hogy magát a segítséget sem akarod elfogadni. Mért kell ezt? Nem értem mire jó ez? Szeresd azokat akik hülyét csinálnak belőled vagy te teheted ugyan ezt velük, ha ez hiányzik neked, de a legjobb ha ezt abbahagyod. Békesség neked. :)
2017. júl. 8. 21:40
 46/48 anonim ***** válasza:
De szerintem ez gerinctelenség részedről, mivel ki gúnyolsz másokat később erre mèg váll veregetést is vársz. Szerintem egy gusztustalanság, amit a kérdéseid alatt művelsz. :)
2017. júl. 8. 21:46
 47/48 A kérdező kommentje:
Mármint hogy kiket gúnyolok ki? A szüleimet? Az meglehet. De emiatt én hihetetlenül utálom is magam. Én egy rendkívül mocskos gazember vagyok. Ezt a legkomolyabban mondom. Nagyon utálok hazudni, és mégis hihetetlenül sokat hazudtam, és jól is tudok hazudni, hiszen itt is napokon keresztül tudtam megvezetni a teljesen jószándékú embereket. A szüleimnek hazudtam és hazudok a legtöbbet. És nagyon mesterien tudok hazudni. De emiatt én hihetetlenül utálom magam. Ezért mondtam, hogy nem érdemeltem meg azt a nőt, aki szeret engem, mert Ő különb nálam, még akkor is, ha egyes vallásos emberek kvának tartják. Azt hiszem emiatt megérett az idő egy újabb kérdés feltételére, hogy én vajon bűnösebbb vagyok-e
2017. júl. 9. 12:26
 48/48 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, senki nem jó, ne is gondold ezt. Hazudni meg mindenki hazudik, akár mesterien akár nem mesterien. Az ember gonosz és rossz Isten nélkül, mivel bűnös és vétkezik nap mint nap! De épp emiatt halt meg Krisztus a TE bűneidet eltörölje. Míg ebben a testben vagy (romlandó testben) addig ha tetszik ez nekünk ha nem, vétkezni fogsz. Tehát, ematt mondom, hogy a kérdések sokféle szempontból is érdemtelen, olvasd a Bibliát, beszélj a szüleiddel és fogadd be Krisztust. Ha szüleid olyanok amilyenek, ha teheted, a dolgok sokszori megbeszélése után (ha nem értették meg) akkor költözz össze a kiszemelteddel, HA szeretitek egymást és Istentől van a kapcsolat is (ezt abból fog látszódni, ha kitartotok egymás mellett). Békesség neked!
2017. júl. 9. 12:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!