Múltkor betértem egy református templomba (külföldön). Nem vagyok templomba járó valaki (egyelőre), de ezen megdöbbentem, a többi lent?
A mai világban, amikor egyre inkább háttérbe szorul a hit, egyre kevesebb ember jár templomba, örülni kell annak, ha valami vonzó programmal be lehet oda csalogatni.
Talán azok, akik itt edzik a testüket, szükségét fogják érezni annak, hogy a lelküket is ápolják.
Szokatlan megoldás, de ha a hitéletet nem zavarja, talán nem olyan nagy baj.
Es mondd, kerdezo, ez teged miert zavart?
Akadalyozta az ahitatodat? Nem.
Akadalyozta mas ahitatat? Nem, mert epp nem volt istentisztelet.
A templom szamara nemi bevetelt juttatott, kozossegi esemenyt vonzott oda? Igen.
Fogadd el, hogy mas orszagokban akar a templomok is lehetnek liberalisabb felfogasuak, nem mint a pecsi 'irgalmasok', akik a kihelyezett ingyenkabat fogast odebb rakattak...
Először én is arra gondoltam, hogy biztos elfogytak a hívek, és emiatt használják másra, ami Nyugat-Európában sajnos megesik.
Így azonban hogy működő templom, hát nem tudom. Könnyűzenés istentisztelet elképzelhető, s lehetséges, hogy ennek része volt a fittness, ami lehet hogy valamiféle tánc. Vagy lehet, hogy azért volt mindenki tornaruhában, mert éppen valami sportegyesület tagjainak tartottak istentiszteletet, vagy zarándokok voltak, s amiatt voltak sportruhában, ezer oka lehet. Mindenesetre a könnyűzene és a tánc nem feltétlenül templomellenes, valamelyik zsoltárban is benne van, hogy dicsérjétek az Urat citerával, énekkel, tánccal.
A világ más részein egész biztos csinálnak ilyeneket, csak nálunk Európában annyira meghatározóak a tradíciók, hogy ezek sokszor elnyomják a valódi Isten-ember kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!