Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Múltkor betértem egy reformátu...

Múltkor betértem egy református templomba (külföldön). Nem vagyok templomba járó valaki (egyelőre), de ezen megdöbbentem, a többi lent?

Figyelt kérdés
A templom belső terében,ott, ahol az istentiszteletek is folynak, épp egy fittness-edzés volt. Vagy valami jóga class. MIndegy, valami zenés össznépi tornaruhában való ugrálás. Valaki aki járatosabb nálam vallási kérdésekben, elmagyarázná, hogy ezt most mégis hogy? Mármint...a tiszteletes asszony (azt hiszem valami nőci a tiszteletes itt) ezt mégis hogy magyarázza meg és vezeti le így teológiailag? Ez mennyire megszokott reformátusoknál?
2017. jan. 10. 15:12
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Mert olyan soha nem fordul elo senkivel, hogy csak ugy varatlanul megter :) soha nem volt meg ra pelda a tortenelemben :D Es nagyon nagy tevedes, hogy egy lelkesznek vagy papnak joga van barmihez, amit a fejebe vesz. Pontos iranyelvek szabalyozzak, hogy mit lehet es mit nem. Kulonben tokmindegy ebbol a szempontbol, hogy a lelkesz milyen nemu. Ha ferfi lenne, ugyanugy teljesen alkalmatlannak gondolnam a posztra, amit betolt. Elmehaborodott otletei nemtol fuggetlenul barkinek lehetnek.
2017. jan. 10. 20:16
 12/26 A kérdező kommentje:
Amugy meg annyit, hogy de igen, a hiveknek nagyon is sok koze van ahhoz, hogy mi megy a templomban. De tovabbra is erdekelne a reformatus teologiai levezetes, hogy ha ez okes, akkor milyen alapon az? A zenelgetes oke, elfogadom, hogy arra van magyarazat, de ezt egyszeruen nem ertem.
2017. jan. 10. 20:26
 13/26 anonim ***** válasza:

Előszöris,köszönöm az ötletet!

A módszer nem megszokott,de jó ötletnek tartom.

A templomban mindennek van helye,ami tisztességes,jóhírű,hasznos,és egészséges.

Nézzük,az aerobikot,hogy megfelel-e ennek a kritériumnak?

Van a szokatlanságon kívül valami kivetnivaló benne?

Én nem találok.

Egy másik ok,amiért jó ilyesmit ott rendezni:

Sok ember,a 21.sz.-ban,súlyos előítélettel tartózkodik a templomok ajtaja megnyitásától.Azt,valami misztikus,titokzatos helynek tartják.

Hasznos ezért ajtónyitó programokat szervezni oda.

Egy aerobik tanfolyam,igazán nem misztikus,és sok ember hasznát veheti egészsége,testi harmóniája,mozgáskultúrája fejlesztésére,s eközben barátokra lelhet az adott közösség tagjaival,akikkel a templomi közösséggel együtt kirándulhatnak,koncerteken vehetnek részt,esetleg benyithatnak,egy istentiszteletre is kíváncsiságból.

Egy utolsó érv lehet a terem bérleti díj,ami segítheti a templom fenntartását.

Valakinek van valami hitelvi aggálya ezek ellen?

2017. jan. 11. 05:31
 14/26 A kérdező kommentje:
Továbbra is várom az autentikus, teológiailag megfelelő levezetését annak, hogy reformátusoknál ez miért elfogadott, vagy miért nem az. A bohóckodás nem érdekel. A vallásellenes hőbörgésre pedig van itt a GYIK-en más szekció, felesleges minden kérdést teleszemetelni ilyesmivel.
2017. jan. 11. 12:01
 15/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Úgy tűnik,te más válaszokat olvastál,mint én,mert én egyetlen bohóckodást,vagy vallsellenes hőbörgést,szemetet nem találtam.

Viszont a 13.hsz.-ben leírtakra semmit sem reagáltál.

2017. jan. 12. 05:09
 16/26 A kérdező kommentje:
A 13-as bohóckodik. Ha valaki nem tud rendesen válaszolni, ne válaszoljon inkább.
2017. jan. 12. 09:20
 17/26 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo, en azt javasolnam nezz utana a 'bigott' szo jelentesenek.
2017. jan. 12. 16:10
 18/26 anonim ***** válasza:

Kikérem magamnak!Én nem bohóckodtam!

Egyébként az én gyülekezetemben is kezdeményezek valami hasonlót.(Lelkész vagyok!)

2017. jan. 12. 17:46
 19/26 anonim ***** válasza:
87%
Egy ismerősöm nem rég Angliában volt, ott kocsmának rendezték be a templomot.
2017. febr. 4. 22:11
 20/26 anonim ***** válasza:
Sajnos,én is tapasztaltam Amerikában,hogy a templom éttermi részén van alkoholárusítás.
2017. febr. 5. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!