Múltkor betértem egy református templomba (külföldön). Nem vagyok templomba járó valaki (egyelőre), de ezen megdöbbentem, a többi lent?
Előszöris,köszönöm az ötletet!
A módszer nem megszokott,de jó ötletnek tartom.
A templomban mindennek van helye,ami tisztességes,jóhírű,hasznos,és egészséges.
Nézzük,az aerobikot,hogy megfelel-e ennek a kritériumnak?
Van a szokatlanságon kívül valami kivetnivaló benne?
Én nem találok.
Egy másik ok,amiért jó ilyesmit ott rendezni:
Sok ember,a 21.sz.-ban,súlyos előítélettel tartózkodik a templomok ajtaja megnyitásától.Azt,valami misztikus,titokzatos helynek tartják.
Hasznos ezért ajtónyitó programokat szervezni oda.
Egy aerobik tanfolyam,igazán nem misztikus,és sok ember hasznát veheti egészsége,testi harmóniája,mozgáskultúrája fejlesztésére,s eközben barátokra lelhet az adott közösség tagjaival,akikkel a templomi közösséggel együtt kirándulhatnak,koncerteken vehetnek részt,esetleg benyithatnak,egy istentiszteletre is kíváncsiságból.
Egy utolsó érv lehet a terem bérleti díj,ami segítheti a templom fenntartását.
Valakinek van valami hitelvi aggálya ezek ellen?
Kedves Kérdező!
Úgy tűnik,te más válaszokat olvastál,mint én,mert én egyetlen bohóckodást,vagy vallsellenes hőbörgést,szemetet nem találtam.
Viszont a 13.hsz.-ben leírtakra semmit sem reagáltál.
Kikérem magamnak!Én nem bohóckodtam!
Egyébként az én gyülekezetemben is kezdeményezek valami hasonlót.(Lelkész vagyok!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!