Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy ateista Istennek...

Ha egy ateista Istennek tetsző életet él erkölcsi értelemben, akkor mi lesz a sorsa?

Figyelt kérdés
2017. jún. 25. 20:15
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
36%

Kedves kérdező! Őszintén bevallva hiába élsz jó életet a Földön hogy ha Jézus Krisztust a Megváltónkat nem fogadtad be az életedbe nem érsz semmit lehet durván hangzik de ez az igazság hogy ha a halálod napjáig nem lesz Jézus Krisztus az Úr Isten az életed része akkor onnan már nincsen második kijárat vagy egér út.

Talán az Ezer éves királyságkor lesz még idelyük meg térni Jézus Krisztushoz az emberiségnek ha akkor sem tesznek semmit hogy örök életben legyen részük akkor ez van várni fog a rossz oldal. Ez az Igazság!

Református vagyok. Nem vallási sablon szöveget írtam le hanem ez az egyetlen Igazság. Jézus Krisztus elfogadása nélkül már most számíthatsz rá hogy nem lesz részed örök életben. És ezt a tényt Isten senki kedvéért nem fogja meg változtatni.

2017. jún. 25. 21:59
 12/35 anonim ***** válasza:
40%

(Héberek 10:24, 25) 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Mert ahhoz hogy Istennek tetsző életet éljen vannak elvárások amiket nem tesz meg.

Pl, nem jár gyülekezetbe, nem imádkozik Istenhez Stb

Nem csak az erkölcsi törvényeknek kell megfelelni, hanem vannak más kérések, elvárások is Istentől,

Hogyan tudna Isten kedvében járni az aki nem is hisz a létezésében, és hogyan győz meg arról valakit hogy létezik a teremtő, és hogyan beszél arról másoknak, hogy éljen Istennek tetsző életet?

2017. jún. 25. 22:06
 13/35 imakommandós ***** válasza:
54%

Jelenlegi üdvkorszakkban lehetetlen hit nélkül Istennek tetszeni.

Máté 10:14 És ha valaki nem fogad be titeket, és nem hallgatja a ti beszédeteket, mikor kimentek abból a házból, vagy városból, lábaitok porát is verjétek le.

Máté 10:15 Bizony mondom nektek: Az ítélet napján könnyebb lesz a Szodoma és Gomora földjének dolga, mint annak a városnak.

Szodoma és Gomora lakosai örök tűz bűntetését szenvedik.

Élete csak annak lesz aki befogadja Krisztust. Aki nem hisz az már elkárhozott. Ezek a János evangéliumból Krisztus szavai.

Lesz viszont olyan korszak, amikor olyan erős lesz a megtévesztése az antiksisztusnak, hogy elég lesz a megmeneküléshez erkölcsi értelemben vett emberies magatartás is. Amellett, hogy meg kell tagadják a fenevad imádását.

2017. jún. 25. 22:12
 14/35 Dongaben ***** válasza:
74%

Mit is mondott Jézus, a keresztfán a "Jobb latornak"? (Aki pedig nem élt annyira erkölcsös életet...csak jókor volt, jó helyen.)

Ez durván hangozhat, de akár igaz is lehet! SENKI nincs kirekesztve az üdvözülésből.

Ezt sem én találtam ki, hanem, emlékezzünk a "Tékozló fiú" történetére...

2017. jún. 25. 22:15
 15/35 imakommandós ***** válasza:
54%
Nem azért üdvözült a lator mert jókor volt jó helyen, hanem urának nevezte Krisztust mivel hitte, h0gy Isten Fia aki uralkodik Isten országában, bűntelen szentnek tartotta, és alázattal fordult felé.
2017. jún. 25. 22:24
 16/35 anonim ***** válasza:
28%
Kérdező, hogyha nem hiszel abban, aki szerint üdvözülhetsz, akkor szerinted fogsz üdvözülni? Egyrést te sem hiszel benne, tehát nem hiszel az üdvözülésben. Másrészt a Biblia szerint is, aa Mennybe jutáshoz feltétel az, hogy higyj Istenben, sőt, abban is, hogy Jézus eljött megváltóként. Mind a kettő feltétele a Mennybe menetelnek. Én azt mondom, hogy élj Istennek tetsző életet, és ha már Istennek tetsző életet élsz, higyjél is Istenben, aki teremtette a világot, amiben élsz. Semmiből sem áll. Egyszerűen csak hiszel benne. Másrészt én támogatlak abban, hogy Istennek tetsző életet élj. A tízparancsolaton kívül még be kell tartanod a mértékletességet, a szelídséget, és kérlek, legyél segítőkész, mert ez plusz pont. Mindenkivel legyél kedves, azzal is, aki veled nem az. Mutasd meg, hogy te kedves és segítőkész vagy. Ne azzal harcolj mások ellen, hogy te is olyanná válasz, mint ő, hanem a kedvességeddel! Legyél életvidám, kedves, és boldog, aki pedig nem az, azt változtasd olyanná, mint te :) Ha nem is hiszel Istenben, ez akkor is önmagában is egy nagyszerű dolog. :)
2017. jún. 25. 22:29
 17/35 anonim ***** válasza:
24%

azt a betyárját, mennyi önjelölt bíró van itt. eddig azt hittem, ezt a hatalmat Jézus kapta.

Jézus pedig az ítéletről ezt mondta: Máté 25, 31-46

2017. jún. 25. 22:58
 18/35 anonim ***** válasza:
11%
Óriásit nevettem azon, hogy valaki gyülekezet függvényévé teszi azt, hogy egy ember Istennek tetsző életet él e vagy sem. Ez már tipikus emberi okoskodás, amelyet emberek találtak ki, és semmi köze sincs Istenhez. Nyilván valóan szó van arról, hogy sokkal könnyebb egy embernek Istennek tetsző életet élni, ha vannak hittársai akikkel együtt imádkozik, tanul, stb, de hogy az, hogy valaki jár e gyülekezetbe vagy sem, egy feltétel legyen a megmenekülésre, valami borzalmas állítás, amely egyértelműen a Sátántól jön és nem az Istentől.
2017. jún. 25. 23:43
 19/35 anonim ***** válasza:
23%
Mi lenne a sorsa? Ha nem üti el vonat, nem esik a fejére virágcserép és idő előtt nem viszi el a malaria, akkor majd szépen meghal öreg korában, mint a legtöbben és elporlad és múltidő lesz, mint mindenki.
2017. jún. 25. 23:57
 20/35 anonim ***** válasza:
17%

Drága életeim, a Ti istenetek keze addig ér, ameddig a sváb betelepítések voltak... Jakutföldön meg majd a Kök Tengri eldönti, kit hová rak, oda merjetek belepofázni.

Kérdező, szerintem inkább egy temetkezési vállalkozónál kéne rendezni a távlati sorsodat, tényszerűbb választ kapsz.

2017. jún. 26. 00:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!