Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy ateista Istennek...

Ha egy ateista Istennek tetsző életet él erkölcsi értelemben, akkor mi lesz a sorsa?

Figyelt kérdés
2017. jún. 25. 20:15
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
28%
Üdvözülhet. :)
2017. jún. 25. 20:21
 2/35 anonim ***** válasza:
19%

Egy ateista nem tud Istennek tetsző életet élni.

Mivel nem ismeri azokat az elveket, és azt, hogy nem hiszi el Isten létezését már eleve kizárja hogy közeledjen hozzá, és hitet gyakoroljon benne.

egyébként is a hit, nem elég mert az ördög is hiszi, illetve tudja hogy van Isten még is halálra van ítélve.

(Héberek 11:6) 6 Hit nélkül pedig lehetetlen Isten kedvére lenni, mert aki elébe járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és hogy megjutalmazója lesz azoknak, akik komoly igyekezettel keresik őt.

2017. jún. 25. 20:25
 3/35 Ozcar ***** válasza:
41%
Az előttem szóló helyesen beszél. Ateista nem tud Istennek tetsző életet élni, de tegyük fel, hogy mégis úgy él, akkor sem üdvözülhet, mert ahhoz el kell fogadnia a Krisztus megváltását többek között.
2017. jún. 25. 20:34
 4/35 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudom ki, hol vagy miben mondta ezt először, de szerintem ez valahogy így megy:

- Én nem hiszek Istenben.

- Nem baj, ő hisz benned.

2017. jún. 25. 20:35
 5/35 anonim ***** válasza:
36%
Ha istennek tetsző életet akarsz élni BÁRMILYEN értelemben, akkor te NEM vagy ateista!
2017. jún. 25. 20:53
 6/35 A kérdező kommentje:

#4-es. Ez zseniális. :)

#1-es ment a zöld

2017. jún. 25. 20:54
 7/35 anonim ***** válasza:
89%

@Kérdező

Miért szimpátia alapján értékelsz? Feltettél egy dogmatikus kérdést, konkrétan kaptál rá egy újszövetségi idézetet.

2017. jún. 25. 21:05
 8/35 Dongaben ***** válasza:
50%
Hmmm... Érdekes kérdés... Miért ne üdvözülhetne az, aki "Istennek tetsző életet él erkölcsi értelemben.", de nem követi az emberek által alkotott egyházi törvényeket?
2017. jún. 25. 21:08
 9/35 Dongaben ***** válasza:
23%

Kedves "Nás Páng"!

Nem a kérdező értékel, hanem, mindenki, aki be van jelentkezve...

2017. jún. 25. 21:11
 10/35 A kérdező kommentje:

Nás Páng:

Az ateista nem tud Istennek tetsző életet élni válasz nem újszövetségi és nem tudományos. Egyszerűen hogyne tudna azt élni...

2017. jún. 25. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!