A gyónás segít, könnyít a bűntudaton?
Pár éve volt egy öngyilkossági kísérletem, ami önhibámon kívül nem sikerült. Azt hittem, hogy idővel majd jobb lesz, de épp ellenkezőleg, egyre rosszabb a bűntudat. Nagyon megbántottam Istent, és úgy érzem, hogy ez a bűn nincs nekem megbocsájtva.
A gyónás segítene? Nagyon bánt, amit tettem, és nem tudom, hogy Isten megbocsát e...
Félek, hogy ha elmegyek gyónni, a pap majd elítél azért amit tettem...
Előre is köszönöm a válaszokat.
Isten nem hatalmaz fel embereket arra, hogy megbocsássák az őellene elkövetett bűnöket. Ezeket egyedül ő bocsáthatja meg. A Biblia világosan kijelenti: ’Ha megvalljuk bűneinket, Isten hű és igazságos, hogy megbocsássa nekünk azokat, és megtisztítson minket minden igazságtalanságtól’ (1János 1:9). De akkor kinek kell feltárnunk ezeket a bűnöket?
Mivel egyedül Isten bocsáthat meg, neki kell megvallanunk a bűneinket. Dávid is ezt tette, ahogy azt már láthattuk. De mi szükséges ahhoz, hogy Isten megbocsásson nekünk? A Biblia ezt mondja: „Tanúsítsatok tehát megbánást, és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a bűneitek, hogy felüdülés időszakai jöjjenek Jehova személyétől” (Cselekedetek 3:19). Vagyis a megbocsátás nem egyszerűen attól függ, hogy elismerjük és megvalljuk-e a bűneinket, hanem attól is, hogy hajlandóak vagyunk-e felhagyni a helytelenség gyakorlásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!