Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A gyónás segít, könnyít a...

A gyónás segít, könnyít a bűntudaton?

Figyelt kérdés

Pár éve volt egy öngyilkossági kísérletem, ami önhibámon kívül nem sikerült. Azt hittem, hogy idővel majd jobb lesz, de épp ellenkezőleg, egyre rosszabb a bűntudat. Nagyon megbántottam Istent, és úgy érzem, hogy ez a bűn nincs nekem megbocsájtva.

A gyónás segítene? Nagyon bánt, amit tettem, és nem tudom, hogy Isten megbocsát e...

Félek, hogy ha elmegyek gyónni, a pap majd elítél azért amit tettem...

Előre is köszönöm a válaszokat.

2017. jún. 25. 10:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azt hiszem,sejtem mit érzel.

Előszöris tudd,hogy önmagadnál nincs szigorúbb bírád!

Kérlek válaszolj önmagadnak!

Van nagyon jó barátod?

Mit kellene tennie legjobb barátodnak,hogy amiatt megöld?........

Ki áll legközelebb hozzád?Ki tölt legtöbb időt veled?Ki ismeri gondolataidat,álmaidat,vágyaidat?Ki az,akivel megvitatod életed legfontosabb dolgait?

Hát nem TE vagy az?!TE vagy a legjobb barátod!

Azért,mert hibákat követtél el megölnéd legjobb barátodat?!

Önmagad mellett,legjobb barátod Krisztus.Ő hall téged,ha teljesen néma vagy is.Gondolataidat ismeri,mielőtt megfogalmazódtak volna azok.Nem kell közvetítő közte,és közted.Neki bármikor meggyónhatod bűneidet,és örömmel elveszi azokat!Életével kifizette azok árát!

Bűneiddel,rohan,a Feledés Feneketlen tavához,és beléveti azokat örökre.

Ennek a tónak a partján van egy szigorú figyelmeztetés:

TILOS A HORGÁSZÁS!

Mind saját,mind mások bűneit tilos kipecázni!

2017. jún. 25. 18:26
 12/22 anonim ***** válasza:

Isten szeret, és megbocsájtja a bűnöket.

Szerintem nem fog elítélni a pap, és ha úgy érzed segítene, nyugodtan menj el gyónni.

2017. jún. 29. 16:15
 13/22 anonim válasza:

Ha hiszel benne, akkor segít. A pap meg nem ítélhet el, ő csak egy közvetítő Isten és közötted.

Kitartást! :)

2017. júl. 29. 01:13
 14/22 anonim ***** válasza:

Gyónás közben a pap nem bíró!

Hivatásával ellenkezik, hogy bárkit is elitéljen, hiszen közbenjárására, Isten nevében ad feloldozást!

Ha feloldoz és te teljesíted az általa kiszabott penitenciát, bűnöd bocsánatot nyert, azaz olyan, mintha nem is lett volna.

Ezután viszont nincs alapja bűntudatodnak lenni!

.

Vedd figyelembe, hogy ez csak és kizárólag vallási vonalon működik, akiket tetteddel megbántottál (család), tőlük külön bocsánatot kell remélned!

2017. júl. 30. 19:23
 15/22 anonim ***** válasza:

Én anno 2007-ben édesanyám temetése utáni búcsúztató misén szerettem volna áldozni menni de a pap nem engedte mivel előtte nem gyóntam meg.Tudom mindenki hülyének fog tartani de engem megdöbbentett hogy mit meg nem engednek maguknak a katolikus csuhások.Nem elég hogy a gyóntatás révén infókat szándékoznak szerezni az embertől mert mi másról is szólna hisz az Egyház vezette be a Biblia megbocsátást illetve bűnbánatot emlit gyónást Nem.

Luther-nek és Kálvin-nak igazuk volt.....

2017. aug. 14. 20:50
 16/22 Prókátor ***** válasza:
Bocsi az offért, de kedves utolsó: ha jól sejtem, te azt a hülye rendőrt is lehordod, aki olyant képzel magáról, hogy csak úgy hozzád vág egy pár ezer forintos csekket, csak mert Te 90 helyett 190-el hajtottál. Gondolom, akkor is háborogsz, hogy mit képzelnek magukról ezek a rendőrök, mit meg nem engednek maguknak!
2017. aug. 14. 22:05
 17/22 anonim ***** válasza:

Csak egy buta kérdés merült fel bennem, ha Luthernek és Kálvinnak volt igaza, mi a csudáért akarták katolikusoknál Eukarisztia szentségében részesülni egy "csuhástól"? Vagy csak azután lett igazuk, hogy a "csuhás" nem engedte, hogy szentségtörést kövess el és meggyalázd Krisztus szent Testét?

Egyébként bizonyára nagyon jól ismered Luther munkásságát, legalább is úgy írsz róla, de a felett elsiklottál, hogy Luther a gyónást nagyon hasznos és fontos dolognak tartotta, csupán szentségi voltát tagadta.

2017. aug. 14. 22:16
 18/22 anonim ***** válasza:

A gyónás vagy a bün megvallása,a Krisztusi tanítás szerint az:ha vétkezek ellened bocsánatot kérek és ha megkárositottalak a kárt megtérittem.

Hiába mondom csak a papnak mert ő töle ha bocsánatot kérek,attol te még a kárral maradsz.

2017. aug. 16. 21:33
 19/22 anonim ***** válasza:

15.Ez egy olyan törvény a Katolikus vallásban,mint a szekusok,KGB,AVH stb.

Mindeniknek megvolt a maga módszere,hogy ki vegye az infot az emberekből.

Itt az Istentől való félelem által valattak.

Jézus tanítása szerint a károsultak kell rendezni a dolgot,anyagilag és bocsánatot kell kérni.

Istentől imában bocsánatot kérni és a további bünöket elkerülni.

Máté.5:23,24."Ha tehet az ajándékodat az oltárra viszed,és ott eszedbe jut,hogy a testvérednek panasza van ellened,hagyd ott az oltár előtt az ajándékodat és Menj el:előbb békülj ki a testvéreddel,és azután,amikor visszatértél,ajánld fel az ajándékodat"

Amint látjuk a pap beavatása nélkül kell rendezni a bün megbocsátását,rendezve a megbántottal a dolgot.

2017. aug. 21. 17:56
 20/22 anonim ***** válasza:

Szerencsére nem kell az érzéseidre hagyatkoznod, ebben a kérdésben soha, egyik keresztény se vitatkozott...

Isten MEGBOCSÁT. :)

"Újra irgalmas lesz hozzánk, eltapossa bűneinket, a tenger mélyére dobja minden vétkünket!" (Mikeás 7,19).

Ez egy tény, és nem függ szerencsére attól, hogy mi mit érzünk. Ne halászd ki azt, amit Isten már eldobott:)

Ha még bűntudat gyötör, akkor az nem a lelkiismereted, hanem csak a Kísértő.

Amíg ezzel foglalkozol, addig nem tudsz igazán örülni az életnek, pedig Isten és bizonyára mások is szeretnék ezt:)

Ha nem találod az utat, kérj segítséget egy lelkigondozótól, fontos lenne, hogy örülni tudj magadnak, az életnek, bárki bármit is mondott Neked valaha. Te vagy itt! :)

Sok erőt az újrakezdéshez.

2017. szept. 2. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!