A gyónás segít, könnyít a bűntudaton?
Pár éve volt egy öngyilkossági kísérletem, ami önhibámon kívül nem sikerült. Azt hittem, hogy idővel majd jobb lesz, de épp ellenkezőleg, egyre rosszabb a bűntudat. Nagyon megbántottam Istent, és úgy érzem, hogy ez a bűn nincs nekem megbocsájtva.
A gyónás segítene? Nagyon bánt, amit tettem, és nem tudom, hogy Isten megbocsát e...
Félek, hogy ha elmegyek gyónni, a pap majd elítél azért amit tettem...
Előre is köszönöm a válaszokat.
azert mert nem sikerult? Isten mentett meg
meggyonhatod, de eleve ha jarsz gyoni mar megkelett voln ha pedig nem akkor mi valtozott?
buntudatod meg azert lehet ha nem szunt meg az erzesed, meg kell szuntetni eletednek onmagadnak kell ertelmet adni helyes elettel
ha mindeg ongyilkosagon jar meg az eszed annak nem lesz jo vege akkor nem csak gyonod de segitseget is kell kerned a paptol
Segít. Hiszen pont ez az értelme. Valóban nagyon súlyos vétket követtél el, de az, hogy átérzed ennek súlyát, hogy gyötör a bűnbánat, tudhatod, hogy lelkiismereted még működik. Ez pedig nagyon jó jel, de még nem elég.
A Biblia gyakran hangsúlyozza a bűnök megvallásának fontosságát, a mellett, hogy ez által nyersz megbocsájtást Istentől, könnyít a lelkiismereten is. A gyóntató pap segíthet a lelki problémák leküzdésében. Elítélni pedig egészen biztos, hogy nem fog, a gyónástól nem szabad félni.
A gyónás könnyíthet lelkiállapotodon.
Az az követő feloldozás csökkentHEti bűntudatod.
A gyónás során Isten szeretetével találkozol, aki jobban várja, hogy te elmenj letenni ezt a dolgot, mint te magad, mert minden bizonnyal sokkal jobban szeret téged, mint amennyire te magadat képes vagy szeretni még akkor is, amikor nincsen bűntudatod.
A pap valószínűleg akkor "ítélne el", ha úgy mennél gyónni, hogy azt mondanád, hogy neked nincs semmi bűnöd, legfeljebb csak hogy túlságosan jó vagy.
A gyónásnak nem az a lényege, hogy lelkileg megkönnyebbülsz, hanem hogy Krisztus által a bűnbocsánat szentségében részesülsz és kiengesztelődsz Istennel, de fontos hozománya az is, hogy a lelked megnyugszik.
Én a 6. válaszolóval teljesen egyetértek nagyon jól leírta: "A gyónás során Isten szeretetével találkozol, aki jobban várja, hogy te elmenj letenni ezt a dolgot, mint te magad, mert minden bizonnyal sokkal jobban szeret téged, mint amennyire te magadat képes vagy szeretni még akkor is, amikor nincsen bűntudatod. "
Igen megbántottad de Ő jobban szeret mint azt el tudnád képzelni, elküldte egyetlen Fiát és végig nézte ahogy megöli az emberek mert tudta h így szabadíthat meg minket.
Nem haragszik rád az Isten semmi kép ez nagyon fontos nézz magadba és figyeld meg azokat a gondolatokat melyek azt mondogatják h igen ezt meg ezt tetted nem vagy rá méltó stbb ezek nem Istentől vannak és nem is tőled...
Menj el gyónni a pap biztos h megértő lesz és utána ha jönnek a gondolatok h na még mindig ezt meg ezt tetted gondolj arra hogy Jézus meghalt érted is a kereszten, te megbántad a bűnödet és meggyóntad innentől ez meg van! bocsájtva nem kérik rajtad számon, de ezt tudatosítanod kell.
Isten szeret téged, minden reggel olvasd el a 91. zsoltárt vagy a 139.et mert rád is vonatkoznak az ott leírtak!
"A gyónás segítene? Nagyon bánt, amit tettem, és nem tudom, hogy Isten megbocsát e...
Félek, hogy ha elmegyek gyónni, a pap majd elítél azért amit tettem..."
Ha olyan rossz lelki állapotban voltál,hogy meg akartál halni,szerinted Isten nem érzi ezt elég nyomasztónak rád nézve? Mi a frászért akarna még megbüntetni is/nem megbocsájtani,ha épp eleget szenvedtél/szenvedsz így is?
A papot meg ne emeld a saját fejed fölé,mert csak egy ugyanolyan ember mint bárki más,egyébként sem az a dolga,hogy ítélkezzen fölötted.Menj el gyónni,ha akarsz,csak ezt tartsd szem előtt.
Szia
Azt amit tettél, Istenre és rád tartozik elsősorban, abban az értelemben, hogy szeretnél tiszta lekiismeretet, amely lelki békét adhatna.
Ha úgy gondolod, hogy Isten nem bocsát meg, az nem Istentől származó gondolat. mert miért feltételezed, hogy a Krisztus vére, amelyet érted is kiontott nem elég értékes a bűneid megocsátására?
Egyik vígasztalás a számodra: 1János 1: 9
" Ha megvalljuk bűneinket(Istennek és nem embernek), hű és igazságos ő, hogy megbocsássa nekünk bűneinket, és megtisztítson minket minden igazságtalanságtól."
vagy:
Kolosszé 1:13, 14
"Megszabadított bennünket a sötétség hatalmából, és átvitt minket szeretett Fiának királyságába; őáltala van a mi váltság általi szabadításunk, bűneink megbocsátása."
Isten kéri, hogy forduljunk hozzá nyíltan, amikor nehézségeink vannak:
Héberek 4:16
Járuljunk tehát beszédbeli nyíltsággal a ki nem érdemelt kedvesség trónjához, hogy irgalmasságot nyerjünk, és ki nem érdemelt kedvességet találjunk megfelelő időben jövő segítségül.
A 1János 3:19, 20 vígasztaló lehet a számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!