Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van köztetek olyan, aki hívő...

Van köztetek olyan, aki hívő katolikus, de gyónás helyett magában Istennel rendezi le a bűnök megbánását, és így áldozik gyónás nélkül?

Figyelt kérdés
Nem értek egyet a gyónással, azzal sem, hogy mi a bűn és mi nem a katolikus egyház szerint, de az áldozás hiányzik.
2017. ápr. 28. 20:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

Ezzel az az egy gond van, hogy fából szeretnél vaskarikát. Jézus nagyon világosan beszélt erről:

"Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad."

A nagyon enyhe bűnöket egyébként az Eukarisztia is eltörli, viszont a nagyobb bűnök esetében szentségtörést követsz el.

Mi az akadálya, hogy nem szeretnél gyónni? Persze csak ha nem titok.

2017. ápr. 28. 20:43
 2/11 anonim válasza:
21%
Ha erős akarattal rendelkezel magadban is meg tudod oldani, nincs szükség külső megerősítésre. Eleve butaságnak tartom a vallást, az összes az övét tartja igaznak ezáltal véleményem szerint egyik sem az.
2017. ápr. 28. 20:53
 3/11 Ozcar ***** válasza:
59%
Egyetértek az előttem szólóval. Gyónásnak ilyen formában nincs értelme. Leginkább azért, mert olyan emberek is feloldozást kapnak, akik nem gondolták komolyan, nincs őszinte megbánásuk. Istennél ezek az emberek úgysem kapnak feloldozást. Inkább személyesen, közvetlenül Istennel beszéljük meg a bűneinket. Ha imádkozunk, az Atyához közvetlenül tegyük a Krisztus nevében, kezdjük bocsánatkéréssel mindig a könyörgést. Áldozni sem kell, mert az már megtörtént egyszer a kereszten. Arról csak megemlékezni kell rendszeresen úrvacsora alkalmával.
2017. ápr. 28. 22:14
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
Én inkább Jézussal értek egyet, akinek eléggé más volt erről a véleménye, mint nektek.
2017. ápr. 28. 23:07
 5/11 anonim ***** válasza:
4%
Sem áldozni, sem megemlékezni nem kell, hanem keresztényként élni. Amúgy az ostya nekem is izlik.
2017. ápr. 29. 00:05
 6/11 anonim ***** válasza:
25%

Kedves 4.hsz!

Kérlek segíts,mert nem találom!

Jézus mikor,és hol állította azt,hogy bűnöket,csak katolikus papok(függetlenül szexuális perverziójuktól)bocsájthatnak meg,és arra közvetlenül Istennek nincs joga?

2017. ápr. 29. 01:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező ha gyónás nélkűl áldozol mondjuk ki nyíltan, szentségtörést követsz el!

Ha nem értesz egyet a gyónás szetségével akkor ne fogadd el az eucharistia szentségét sem ez is egy lehetőség, lásd protestáns egyházak!

2017. ápr. 29. 08:07
 8/11 anonim ***** válasza:
77%

Nem értek egyet a gyónással, azzal sem, hogy mi a bűn és mi nem a katolikus egyház szerint...

Akkor ne tekintsd magadat katolikusnak, hanem keress egy neked megfelelő gyülekezetet, és ott vegyél úrvacsorát!

2017. ápr. 29. 08:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy rosszul van sokszor a gyónás lényege kommunikálva, illetve hibásan rögzültek dolgok.

Ahogy már írták, Jézus apostolaira bízta az feloldozást. Másfelől sokan elfelejtik, hogy minden szentség, így az áldozás és a gyónás is közösségi jellegű. Nem egyéni gyógymód egyik sem. Ha az Eucharisztia csak egy egyéni rituálé lenne, akkor fölösleges lenne a gyónás. Viszont nem az, mivel általa Krisztus testének tagjai leszünk, ezért van az, hogy súlyos bűnnel nem áldozhat valaki. A gyónás ezzel összefügg: ha valaki súlyos bűnt követ el, már nem tagja átmenetileg az Egyháznak, mert kizárta magát a közösségből. A szentgyónással visszatérünk. Nem a papnak gyónunk, hanem Jézusnak, ő is oldoz fel, a pap csak az egyház képviselője, aki visszafogad.

2017. ápr. 29. 10:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves 6-os

Olvasva hozzászólásodat, eltűnődtem, hogy én lettem szenilis vagy te próbálsz olyat belemagyarázni írásomba, amit sose állítottam. Sajnos ez utóbbi (kezd jellemző magatartás lenni). Sehol nem írtam, hogy csak katolikus papkok bocsájthatják meg a bűnöket. Ha ilyet vélsz kiolvasni, kérlek idézd szó szerint. Ha nem, akkor pedig ne rágalmazz.

Másodrészt, inkább annak van szexuális aberrációja (ez lehet lappangó is), akinek egy olyan kérdésnél is kényszeres érzete támad, hogy felhozza ezt a témát, aminek semmi köze a dologhoz.

Harmadrészt pedig olvasgasd a Bibliát nyitott szívvel, abban benne van, hogy Jézus az apostolainak adott hatalmat (nem pedig önjelölt tanítóknak), hogy ördögöket űzzenek, bűnöket megbocsássanak, stb.

2017. ápr. 29. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!