Van köztetek olyan, aki hívő katolikus, de gyónás helyett magában Istennel rendezi le a bűnök megbánását, és így áldozik gyónás nélkül?
Ezzel az az egy gond van, hogy fából szeretnél vaskarikát. Jézus nagyon világosan beszélt erről:
"Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad."
A nagyon enyhe bűnöket egyébként az Eukarisztia is eltörli, viszont a nagyobb bűnök esetében szentségtörést követsz el.
Mi az akadálya, hogy nem szeretnél gyónni? Persze csak ha nem titok.
Kedves 4.hsz!
Kérlek segíts,mert nem találom!
Jézus mikor,és hol állította azt,hogy bűnöket,csak katolikus papok(függetlenül szexuális perverziójuktól)bocsájthatnak meg,és arra közvetlenül Istennek nincs joga?
Kedves kérdező ha gyónás nélkűl áldozol mondjuk ki nyíltan, szentségtörést követsz el!
Ha nem értesz egyet a gyónás szetségével akkor ne fogadd el az eucharistia szentségét sem ez is egy lehetőség, lásd protestáns egyházak!
Nem értek egyet a gyónással, azzal sem, hogy mi a bűn és mi nem a katolikus egyház szerint...
Akkor ne tekintsd magadat katolikusnak, hanem keress egy neked megfelelő gyülekezetet, és ott vegyél úrvacsorát!
Az a baj, hogy rosszul van sokszor a gyónás lényege kommunikálva, illetve hibásan rögzültek dolgok.
Ahogy már írták, Jézus apostolaira bízta az feloldozást. Másfelől sokan elfelejtik, hogy minden szentség, így az áldozás és a gyónás is közösségi jellegű. Nem egyéni gyógymód egyik sem. Ha az Eucharisztia csak egy egyéni rituálé lenne, akkor fölösleges lenne a gyónás. Viszont nem az, mivel általa Krisztus testének tagjai leszünk, ezért van az, hogy súlyos bűnnel nem áldozhat valaki. A gyónás ezzel összefügg: ha valaki súlyos bűnt követ el, már nem tagja átmenetileg az Egyháznak, mert kizárta magát a közösségből. A szentgyónással visszatérünk. Nem a papnak gyónunk, hanem Jézusnak, ő is oldoz fel, a pap csak az egyház képviselője, aki visszafogad.
Kedves 6-os
Olvasva hozzászólásodat, eltűnődtem, hogy én lettem szenilis vagy te próbálsz olyat belemagyarázni írásomba, amit sose állítottam. Sajnos ez utóbbi (kezd jellemző magatartás lenni). Sehol nem írtam, hogy csak katolikus papkok bocsájthatják meg a bűnöket. Ha ilyet vélsz kiolvasni, kérlek idézd szó szerint. Ha nem, akkor pedig ne rágalmazz.
Másodrészt, inkább annak van szexuális aberrációja (ez lehet lappangó is), akinek egy olyan kérdésnél is kényszeres érzete támad, hogy felhozza ezt a témát, aminek semmi köze a dologhoz.
Harmadrészt pedig olvasgasd a Bibliát nyitott szívvel, abban benne van, hogy Jézus az apostolainak adott hatalmat (nem pedig önjelölt tanítóknak), hogy ördögöket űzzenek, bűnöket megbocsássanak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!