A római katolikus valláson kívül melyik vallásnál van még gyóntatószékes fülbe gyónás?
Figyelt kérdés
2017. márc. 27. 22:32
1/5 anonim válasza:
ortodox, görögkatolikus. ott van gyónás, de hogy gyóntatószékes-e, abban nem vagyok biztos..
2/5 anonim válasza:
Úgy rémlik, hogy evangélikusoknál is van lehetőség "fülbe" gyónásra, csak nagyon ritkán alkalmazzák, de lehetőség adott. Valamint még az anglikánoknál, de ők tudtommal nem teljesen egységesek benne.
3/5 Vortrekker válasza:
Az ortodoxoknál - saját tapasztalat alapján - fülbe gyónás megy, de nem fülkében, hanem a templom végében. Szerintem csak a katolikusoknál van fülke.
4/5 anonim válasza:
A görögkatolikusoknál és az ortodoxoknál biztosan. De úgy tudom, hogy ott "fülbegyónás" van, de konkrétan nem fülkében zajlik.
5/5 anonim válasza:
Orthodoxoknál fülke nélkűl fűlbe gyónás csak az atyának,de nem a templom végében hanem az elejében mivel az oltár előtt gyónunk az ikonfaon kìvűl, állva vagy térdelve.
Görög katolikusoknál van még gyóntstás.
Úgy hallottsm ők elvonulnak valami helyiségbe de nem gyóntatófülkébe mint a r.katolikusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!