Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mehetek-e áldozni a misén,...

Gyenis Mihály kérdése:

Mehetek-e áldozni a misén, illetve mehetek-e gyónni, ha még sosem voltam, nem voltam elsőáldozó, de meg vagyok keresztelkedve?

Figyelt kérdés

2017. febr. 18. 19:54
 1/3 anonim ***** válasza:
aldozni nem mehetsz, hisz meg nem voltal elsoaldozo, tehat meg nem reszesultel ebben a szentsegben. ehhez nem eleg a megkereszteltseg. viszont gyonni gyonhatsz minden tovabbi nelkul.
2017. febr. 18. 19:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem mehetsz. Felkészítő tanfolyamra kell járnod, ahol megtanulod, mi a gyónás, mi a szentáldozás. Ha elsajátítottad a szükséges ismereteket, akkor elvégezheted első szentgyónásodat, majd elsőáldozó leszel. Ez egy ünnepi esemény az adott templomban, általában több elsőáldozó van. Onnantól saját belátásod szerint mehetsz gyónni és áldozni.
2017. febr. 18. 20:36
 3/3 anonim ***** válasza:
44%

Ha katolikus szellemben neveltek, akkor mehetsz gyónni, utána áldozni. Ez lesz a te elsőáldozásod, utána már nem lehet ünnepélyesen megismételni.

Ha nem jártál katolikus hittanra, akkor járnod kell (egy-két évig), majd utána lehet.

2017. febr. 18. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!