Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg vagyok keresztelkedve.2...

Meg vagyok keresztelkedve.2 keresztszülőm van. Választhatok melléjük hivatalosan még egyet?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy nem lehet keresztszülőséget eltörölni. De választhatok még egyet? Felkérhetem "tiszteletbeli" keresztszülőmnek, de én szeretném, hogy ennek nyoma legyen. Hallottam bérmaszülőről is, viszont én református vagyok. A reformátusoknál is van ilyen? Én még nem konfirmáltam. Köszi a válaszokat! 21/L

2012. nov. 4. 20:03
 1/1 anonim ***** válasza:

Sajnos erre nincs hivatalosan lehetőség - annál is inkább, mert hogy a keresztszülőség arról szól, hogy a keresztszülők a gyermek keresztelőjekor (!) megígérik, hogy úgy nevelik és neveltetik a gyermeket, hogy majd ha felnő, a konfirmáció alkalmával ő maga is hitvallást tesz. Viszont egy felnőtt embert nem kell nevelni, hiszen felnőtt értelme van (ezért van az, hogy ha valaki felnőttként konfirmál, nincs keresztszülő sem).

A konfirmáció hiánya viszont nem gond, felnőttként is konfirmálhatsz.

Szeretettel:

egy református lelkipásztor

2012. nov. 4. 21:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!