Kezdeményezhetek egy Jehova Tanúja férfinál úgy, hogy én nem vagyok Jehova Tanú?
A tanácsotokat szeretném kérni, hogy mitévő legyek.
A helyzet az, hogy elkezdett érdekelni egy Jehova Tanúja férfi és el szeretném neki mondani őszintén az érzéseimet. (Az az igazság, hogy, ha szerintem nem teszem meg ezt a lépést, akkor tényleg lemondhatok róla, meg ugye akkor bennem marad az a kérdés, hogy mi lett volna ha?...)
Szeretném, ha leginkább a kérdésemre jönne válasz, és nem a vallást támadnátok sokan. Én sem vagyok Jehova Tanúja, de ha ez kell, hogy együtt legyek a férfivel, akkor én azt is bevállalom.
Vidiripi
Szabó Netti!
Ahhoz hogy valódi esélyed legyen annál a férfinál legkevesebb érdeklődőnek kell lenned. De ha igazán azt akarod hogy tényleg érdeklődhess a férfi után úgy neked is Jehova tanújának kell lenned.
Viszont van itt két kérdés is rögtön!
1. Szerelmes vagy abba a férfiba?
2. Vajon az a férfi érdeklődik irántad, egyáltalán táplál gyengéd érzéseket irányodban?
Azzal hogy hogy esetlegesen a férfi felesége leszel nem csak őt kapod meg hanem a vallást is ezt ne feled. Az viszont nagy pozitívum hogy komoly kapcsolatot akarsz és nem kalandot.
Kezdeményezni kezdeményezhetsz! De valóban jobb lenne ha a férfi kezdeményezne. Apróbb jelekkel tudtára adhatod neki hogy szimpatikus a számodra.
De ismétlem ha kölcsönös is a vonzalom nem csak a férfit de a vallását is megfogod kapni.
Te magad mennyire is vagy hívő, vallásos? Ennek függvényében milyen a kapcsolatod Istennel?
Mutass érdeklődést a szektája iránt, utalgass rá, hogy megtévedt bárányka voltál, amíg ő nem jött és meg nem térített, magyarul a hitén keresztül próbálj bókolni neki, és közeledni felé. Ha nem szívta le teljesen agyilag ez az egész jehova őrület, akkor venni fogja a jeleket, ha viszont nem veszi, akkor megmenekültél egy nagy valószínűséggel rossz kapcsolattól.
Amíg meg még nem jöttetek össze, sztem olvasgass cikkeket a nők szektabeli szerepéről, meg beszámolókat ex jehovás nőktől.
Kezdetnek itt van ez: [link]
Kedves Vidiripi!
Nem tudom, hogyan érez irántam, szerintem a vonzalom kölcsönös.
Mindenesetre megér egy próbát beszélni vele..
Kedves utolsó válaszoló!
Megnéztem a linket, amiből az jön le számomra, hogy a Tanúknál nincs meg az egyenlőség férfi és nő között? Ez valóban így van?
Szia.
Ha beszéltél vonzónak talált testvérrel ezt is kérheted Tőle.
Ő biztosan fog testvérnőt ajánlani, aki segíteni fog a Biblia tanításait megérteni.
Ez nem jár elkötelezettséggel, s van időd eldönteni hogy egyetértesz vele vagy sem.
Kizáró ok?
Igazából annak kellene lennie, de vannak akik nem veszik komolyan, és máshol keresnek házastársat.
Ismerek nem egy ilyen történetet, és változó a kimenetele, volt ahol válással végződött, volt ahol még most is boldogan élnek együtt, és testvér lett abból aki nem volt az.
ezt mindig a körülmények, és a személyek hozzá állása határozza meg.
"Nincs egyenlőség"
A kérdés, hogy ki mit ért ez alatt?
A Férfi és a Nő Isten elrendezésében, soha nem volt egyenlő, ami nem azt jelenti, hogy az egyik kevesebbet ér, vagy hogy a Nőt le kell igázni, vagy el kell nyomni.
Isten a Nőt kiegészítőnek teremtette nem vetélytársnak, és mindegyiknek a maga szerepében kell foglalatoskodnia.
Az tény, hogy a család vezetésére a Férfit jelölte ki,
Mint ahogy egy autóban sem lehet két kormány, itt is a családfő egy személy.
A Biblia sokat ír mind a férjek, a feleségek, és a gyermekek kötelességéről, az életben.
Isten előtt még sem ér egyik többet vagy kevesebbet a másiknál.
Én mint keresztény feleség, boldog vagyok a férjemmel, és nem érzem magam elnyomva, vagy értéktelennek,
A házasságban mindenkinek a maga részét kell megtennie, és nem a másik feladatát elvenni.
Ha egy házasságba a két fél beveszi az Istent akkor ott a nehézségek vagy nézeteltéréseket is boldogabban és gyorsabban kezelik.
A hármas kötél tartósabb mint a kettő.
Javaslom, hogy ebben a témában olvasd el a "családi boldogság titka" cimű könyvet, melyet a jw. org honlapon megtalálsz, le is tölthetsz.
Látni fogod, hogy a férj csak mert a család vezetésével lett megbízva nem tehet azt amit csak akar.
ellenben Isten nem hallgatja meg az imáit.
"A Férfi és a Nő Isten elrendezésében, soha nem volt egyenlő, ami nem azt jelenti, hogy az egyik kevesebbet ér."
Living, ugye érzed, hogy ez mekkora paradoxon??
Isten előtt mindnyájan egyenlőek vagyunk.
"Nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mind egyek vagytok Krisztusban".
Egyformák nem vagyunk, de egyenlőek igen.
Vidiripi
"Nem tudom, hogyan érez irántam, szerintem a vonzalom kölcsönös.
Mindenesetre megér egy próbát beszélni vele.."
Hát eddig ez a legjobb ötleted! :D
Igen beszélj vele, legalább azt tud meg hogy kölcsönös e a szimpátia. Mert úgy beleugrani valamibe hogy nincs tisztázva az elég nagy őrültség lenne.
Amíg ki nem derül hogy kölcsönös e a dolog addig nincs is beszélni miről. S ha minden jól alakul akkor sem kell kapkodni.
Hiszen az egy dolog hogy így tetszik de milyen a személyisége úgy is "tetszik"? Szóval ismerkedj meg vele. Adok is egy ürügyet arra hogy megszólítsad. Természetesen ezt a gyülekezetben kérdezd meg tőle.
Kérj tőle segítséget. Úgy hogy válasz egy olyan témát amely ritkábban szokott felmerülni és kérdezd meg tőle hogy mi a véleménye vagy milyen bibliai igék kapcsolódnak hozzá.
Mondjuk a gyónással kapcsolatosan kérdezd hogy mi a véleménye. Ez viszonylag egy ritkán felmerülő téma. :)
De azért figyelj oda hogy ne zavard meg, ha van valami feladata azt hadd végezze el.
living witness!
"Ha beszéltél vonzónak talált testvérrel ezt is kérheted Tőle.
Ő biztosan fog testvérnőt ajánlani, aki segíteni fog a Biblia tanításait megérteni."
A kérdező nem egy testvérnőt akar megismerni és nem is az Őrtorony tanítását.
Ő egy férfival akar megismerkedni s egy közös pont már is van köztük. Mindketten olvassák a Bibliát!
"ezt mindig a körülmények, és a személyek hozzá állása határozza meg."
Csak épp magát Isten hagyod ki.
Kedves kérdező,
Jt családban nevelkedtem születésemtől fogva, úgyhogy teljesen átlátom az egész társulat működését.. Én felnőttként otthagytam őket, de a szüleim és az egyik testvérem a mai napig a tagjai és hidd el, hogy tudom, milyen agymosás folyik ott, úgyhogy csak figyelmeztetni tudlak, hogy vigyázz velük, mert pillanatok alatt behálóznak. Mivel beleszerettél az említett Jt férfiba, ezért valószínűleg nem fog meghatni, amit én idegenként ideírok, de a legjobb szándéktól vezérelve mondom, hogy nagyon nagyon óvakodj tőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!