Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kezdeményezhetek egy Jehova...

Kezdeményezhetek egy Jehova Tanúja férfinál úgy, hogy én nem vagyok Jehova Tanú?

Figyelt kérdés

A tanácsotokat szeretném kérni, hogy mitévő legyek.

A helyzet az, hogy elkezdett érdekelni egy Jehova Tanúja férfi és el szeretném neki mondani őszintén az érzéseimet. (Az az igazság, hogy, ha szerintem nem teszem meg ezt a lépést, akkor tényleg lemondhatok róla, meg ugye akkor bennem marad az a kérdés, hogy mi lett volna ha?...)

Szeretném, ha leginkább a kérdésemre jönne válasz, és nem a vallást támadnátok sokan. Én sem vagyok Jehova Tanúja, de ha ez kell, hogy együtt legyek a férfivel, akkor én azt is bevállalom.

2017. jún. 9. 05:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Nézd... ha.szeretnél egy olyan vallást magadénak, amiben tilos a vértranszfúzió, tehát amennyiben olyan helyzetbe kerülnél, meg kell tagadnod, hogy vért adjanak neked, ráadásul ha a jövőbeni gyerekednek kellene vér, tőle is meg kell tagadnod, amivel gyilkossáfot követsz el. Ebben a szektában azokat, akik kilépnek, kiközösítik, családjuk nem nagyon allhat szóba velük.

Ha ez kell neked, csináld. Abba már bele se megyek, micsoda tévtanításaik vannak.

Ha érdekel Isten, akkor érdeklődj a vallások iránt, de ne egy szektába bolondulj bele, pláne ne egy pasi miatt. Javaslom hagyd a fenébe, találhatsz egy sokkal jobbat, aki nem szektás.

2017. jún. 9. 08:20
 12/30 A kérdező kommentje:
Szerintem azzal, hogy beszélek neki az érzéseimről nem ajánlom fel magam..
2017. jún. 9. 08:21
 13/30 anonim ***** válasza:
92%
Dehogy nem ajánlod fel magad! Ha egy férfinek azt mondod, hogy tetszik, szereted stb. azt csak így értelmezheti.
2017. jún. 9. 08:28
 14/30 A kérdező kommentje:
Attól, hogy ezt így elmondom neki, nem hiszem, hogy a szex fog neki beugrani, főleg, így hogy Tanú. Másfelől meg én is komoly kapcsolatot szeretnék, nem holmi kalandot.. Akik kalandot keresnek, nem érzelmekről beszélnek, hanem valami kis játékkal behálózzák az illetőt. :)
2017. jún. 9. 08:38
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban hinnél Istenben, akkor egy emberi kapcsolatot nem helyeznél a Vele való kapcsolat fölé azzal, hogy belépsz bármilyen szektába, különösen olyanba, ami nem a Szentírásban megismert Istenben hisz, hanem valami egészen másban.
2017. jún. 9. 09:22
 16/30 követ62 ***** válasza:
100%

Kedves Netti.

Nem akarok bírálni senkit.

Azt mondod hiszel és olvasod a Bibliát.

Csak kerdezem. Kértél már tanácsot Istentől?

Mert Ő azt mondja: "Adok neki segítő társat hozzá illőt".

Mivel olvasod a Bibliát ajánlom figyelmedbe Sámson történetét. Bírák könyve 13-16. fejezet. Igaz fordított a helyzet, de adhat némi tanulságot.

Nem vitatom, hogy az érzelmek csak úgy jönnek, de Isten ad erőt az önkonBibliát

Jó szívvel ajánlom hallgass Isten vezetésére és hidd el Ő nem az érzelmeiden keresztül vezet. Hanem bölcsességgel.

Sok áldást neked.

2017. jún. 9. 09:36
 17/30 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Netti!

Keresztény nőként írok neked.

1. Nem a nőnek kéne kezdeményeznie, pláne ha komoly kapcsolatot akar. Ha egy férfi mamlasz, akkor a kapcsolatban is az lesz. Anyámasszonykatonája. Ez sosem vezet jóra.

2. Jehova tanúi tanításai szerint én például nem is vagyok keresztény, mert nem tartozom hozzájuk. Szerintük Isten egy angyalt küldött el, Jézust, hogy elvégezze a piszkos munkát, a keresztény tanítás szerint viszont Isten maga jött el emberként, hogy levegye a válláról a zsold terhét, amit a bűn miatt hordoz. Azt hiszem, a két tanítás különbözősége elég szembetűnő.

3. A tanúk nem a Bibliát követik, hanem az őrtorony tanításait, ami 100 év alatt, mióta léteznek, azóta állandóan változik. Mondok egy példát:

1960 előtt még lehetett imádni Jézust, majd hipp-hopp nem így lett. Aki egy régi tanítást megkérdőjelezett, az kiközösítették, ha viszont megváltozott a tanítás arra, amit a kiközösített tanú vallott, akkor sem kértek tőle bocsánatot, maradt a kiközösítés.

4. Kiközösítés: tudtad, hogy ha tegyük fel te már a felesége vagy ennek az embernek, születik egy gyereketek, aki mondjuk 18 évig tanú, de aztán találkozik Jézussal és megtér, és rájön, hogy az őrtorony tanítás az ördögtől van, akkor kiközösítik és még TE SEM szólhatsz hozzá soha többet, különben téged is kiközösítenek? Annyi családi tragédia van ez miatt az ördögi szervezet miatt, hogy el sem lehet mondani. Aki nem bírja ezt a kiközösített életet, hisz a családját és barátait veszíti el, akkor inkább azt mondja, hogy tévedett és visszakuncsorog. Szerinted jó így?

A jehovatanui.blog.hu oldalt pedig érdemes olvasni, mert mielőtt belemész, muszáj tisztán látnod. De neked az lenne a legjobb, ha befogadnád Jézust és ő segítene neked.

2017. jún. 9. 09:38
 18/30 követ62 ***** válasza:

"Önkontrolra".

Azt akartam irni. Nemtudom, hogy került oda a Biblia szó.

2017. jún. 9. 09:39
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

"Attól, hogy ezt így elmondom neki, nem hiszem, hogy a szex fog neki beugrani"

Ha hiszed, ha nem, a hímneműeknél ugra-bugrál ilyesmi, csak nem mondják.

Kis huncut lányka- itt kérdezni lehet- de ne akard a te fixa ideádat a kérdezőkre erőltetni, nem fog menni.

Ez a gyakori:

1)Valaki kérdez.

2)Mindenki elmondja a véleményét, a kérdező meg általában szomorú, hogy nem azt mondják, amit vár.

3)A válaszadók meg rövid idő belül hatalmas háborúba kezdenek- a kérdező el is lesz felejtve.

2017. jún. 9. 09:58
 20/30 anonim ***** válasza:
62%

Szia!

Az én családod Jehova tanúi voltak (hál Isten kiléptek).

Nekem anyu volt az, apa nem, de összejöttek. Apa kezdett udvarolni apának, apa kikeresztelkedett és be kellett lépnie a vallásba. Ettől még nem lett hívő csak szerette anyámat, és valahogy idővel sikerült őt rávennie hogy hagyják ott.

Ismerkedni lehet, abszolút nem tiltja meg a vallás, csak megköti, hogy oda kell utána tartozni, be kell lépni. Nekik is jó, hiszen ez is a toborzás egyik formája... miért ne engednék meg, ha ezáltal többen lesznek.

Ha mélyen hívő viszont a férfi családja, és netalántán kilépnétek, akkor utána kitagadnak és nincs többé család.

Velünk sem áll szóba a jehova tanúi ág. Nem is hiányoljuk. Majd elégünk a pokol tüzén :)

Lényegében ennyi, ismerkedhetsz nyugodtan.

2017. jún. 9. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!