Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban bibliai alapokon...

Valóban bibliai alapokon nyugszik a lapos Föld, mint elmélet?

Figyelt kérdés

Két magyar nyelvű youtube-os csatorna is próbálja ezt bizonygatni.

A baj nem is az, hanem hogy azt vettem észre, hogy a keresztények többsége mégis az általánosan elfogadott és tanított elméleteket fogadja el a Föld korával, alakjával a "központi" csillagunkkal, úgymint a Holddal kapcsolatban is... Holott!!! valóban a Bibliát olvasva azt vehetjük észre, hogy a Föld a központ..a "teremtés koronája"..a Nap és Hold pusztán világító testek, és a kerekség nem feltétlenül egyenlő a gömbbel.

Mi az igazság hát?? vagy elfogadjuk szóról szóra minden szavát, vagy nem..nincs apelláta..

2017. máj. 17. 10:46
1 2 3 4
 31/33 szp72 ***** válasza:

Alex Fly-nak

@ Nem kellene Isten népét jóval primitívebbnek és fejletlenebbnek beállítani, mint a többi kortárs népet.

Szóval azt állítod, hogy Isten népe tisztába volt a Föld gömbölyűségével, meg például a kontinentális talapzatokkal. Ha így volt, akkor ez a Bibliában alaposan titkolva van. Isten ezek szerint nem tud érthetően és normálisan magyarázni.

@ azt sem szabad elfelejteni, hogy az ókorban íródott és az akkori emberek ismeretanyagára támaszkodva kellett olyan leírást adni, amelyre nem voltak megfelelő kifejezéseik

Ezt most nem nagyon értem. Ha valaki tisztában van valamivel, akkor szükségszerűen meg kell alkotnia hozzá a megfelelő szakkifejezéseket is, hogy el tudja mondani másoknak. Azoknak nincs megfelelő szókészlete, akik még nem találkoztak azzal a jelenséggel, akik azt se tudják miről van szó.

@ Ugyanez az eset forgott fenn a világ leírásánál az óhéber nyelv esetén. Azt azonban el kell mondani, hogy az Újszövetségben az akkor modernnek számító görög nyelv jelentősen megkönnyítette a dolgot.

Ha ezt mondod, akkor pontosan azt állítod, hogy a óhéber nyelven beszélők primitívebbek a görögöknél, ugyanis a primitívebb népeknek van primitívebb nyelve.

@ A betlehemi csillagról szóló pár mondatban is több csillagászati szakkifejezés fordul elő abszolút pontossággal. Természetesen ezen terminológia is gömbszerű Föld esetén értelmezhető.

Na ne mondd! Hol?

@ az általad írt igék nem a Földre vonatkoznak. A magyar nyelvben sem mindegy, hogy a földet vagy a Földet emlegeted. Itt az első eset forog fenn: jelenti egyrészt a szárazföldet, másrészt azt a területet, amelyet Isten a népének adott, illetve tágabb értelemben az egész emberlakta világot (ne feledjük, hogy az ókorban csak az eurázsiai kontinens és Afrika egy része volt ismert. Ez a föld pedig egy elméleti pontból belátható.

A bibliai történet így szól:

"Erre az ördög fölvezette egy magas hegyre, és egy szempillantás alatt megmutatta neki a földkerekség minden országát. Mindezt a hatalmat és dicsőséget neked adom – mondta –, mert hisz én kaptam meg, és annak adom, akinek akarom." (Lk 4,5-6)

Most akkor a Sátán hol uralkodik? Nem az egész világon, hanem csak az akkor ismert vidéken? S mi az a földkerekség? Mi a kerek? Afrika és Eurázsia?

@ így lett pl. Jézus "Isten fókája"...

Az eszkimóknak nincs külön szavuk a "fiú"-ra? Nem lehet inkább az, hogy kellő hozzáértés nélkül hülyeséget írogatsz?

2017. máj. 20. 11:20
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

"Az eszkimóknak nincs külön szavuk a "fiú"-ra? Nem lehet inkább az, hogy kellő hozzáértés nélkül hülyeséget írogatsz?"

Először én is jót nevettem rajta, aztán kis utánanézés után jöttem rá, hogy tényleg így van. Csak nem a fiúra nincs megfelelő szavuk, hanem az Isten Báránya van náluk átírva Isten fókájára, mert bárányt nem igazán láttak arrafelé. :)

2017. máj. 20. 21:43
 33/33 szp72 ***** válasza:

@ az Isten Báránya van náluk átírva Isten fókájára, mert bárányt nem igazán láttak arrafelé.

Így már értem. Bocsánat a minősítésért.

2017. máj. 21. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!