Hogyan magyarázható meg a Szentháromság az alábbiak közül?
1)Egy Isten három személyben?
2)Három Isten egy személyben?
3)Három külön isteni személy?
21.Ugy beszélsz mint az AVH-sok.
Kérdéssel felelsz a kérdésre.
Hol irja a Szentháromság -szot?
Hát Sehol!
A hamis tantételt nem is irja a biblia.Miért is írná?
Abiblia irok nem hamisak mint te.
És még azt is mondod keresztény vagy.
Még szektás sem vagy,az-az igen a hitehagyottaktol szakadtál le a pogányokhoz.Ezt azért írom mert mocskolodsz de egy biblia verset nem irsz az állitásodra.
Miért is ha már nem érdekel az Isten szava,csak a hamis tantétel védelme,gyalázkodással.
Kedves kérdező:
. A Bibliából kiindulva és nem a biblián kívüli hagyományokra és nem a hamis tantételekre támaszkodva,én csak két biblia verset irok le a 72-ből ami igazolja az egyedüli igaz Istent és cáfolja a háromságot.
János.17:3."Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek téged az egyedüli igaz Istent és akit elküldték a Jézus Krisztust"
Itt a versben ha hiszünk Jézus szavaknak megnevezte az Atyát egyedüli Istennek és önmagát Jézus Krisztusnak.Ezen kívül amit írnak az oldalon hazugság,a hamis tantétel védelme.
Jelenések.22:16."Én Jézus,elküldtem angyalomat,hogy tanúskodjon nektek ezekről a gyülekezetek számára.Én vagyok David gyökere és sarja és a fényes hajnali csillag"
Ebben a biblia versben ha Jézus Isten volna,azt írta volna én Isten vagyok de nem ezt írta azt mondja"én Jézus".
Továbbá irja David gyökere ami egy földi bűnbe született emberre utal.
Még van 72 biblia vers ami a háromságot cáfolja.
A hamis tanokat imádoknak egy biblia vers van ami kétértelmű amit maguk javára fordítják,ahelyett,hogy a többi 72 biblia vershez társitanák,mert értelem szerűen oda tartozik.
"Csak éppen azt nem tudod,hogy Jézus azt mondta "más juhaim is vannak melyek nem ebből az akolbol valok"ezek a földi reménységüek"
És ez neked elég? "más juhok" és ezzel már igazoltnak is látod ezt a marhaságot? A "más juhok" az hol azonos a "kétféle reménység" szavakkal? Nem lehet, hogy Jézus más juhok alatt, a pogányok közül betérő keresztényeket értette? Tudod voltak zsidó keresztények majd később a minden nemzetből beterők.
"amit a Zsoltáros igy igazol."szelidek öröklik a Földet,mindvégig rajta lakoznak"
A új földön. Annak már semmi köze nem lesz a régi földhöz, mert az új föld a mennyországhoz lesz hasonló.
"És a szent várost, az Új Jeruzsálemet is láttam alászállni az égből, az Istentől, felkészítve, mint a férje számára felékesített menyasszony. Erre harsány hangot hallottam a trón felől, mely ezt mondta: „Íme! Az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakozni, azok pedig az ő népei lesznek. És maga az Isten lesz velük." (Jelenések 21:2-3)
Vagyis a mennyei Jeruzsálem leszáll a földre, Isten pedig az emberekkel lakik majd. A menny és a föld egyesül. A föld megdicsőül. A föld maga is mennyország lesz. Az új föld teljesen más lesz, mint a mostani, ahogy az emberek is teljesen mások lesznek, mint a mostani. Más testük lesz, átszellemült testünk és nem lesz például házasság sem, ezt Jézus világosan elmondta. Tehát nem lesz földies élet, nem lesz kétféle reménység, de lesz új föld, ahol Isten együtt lesz mindenki.
"Ne kérdéssel felelj,mert az illetlen!"
Ez érdekes, mert a világ legbölcsebb tanítója, Jézus is sokszor kérdésekkel felelt. Neked ő is illetlen?
"Hol irja a biblia "Szentháromság"szot."
Azt hogy "kétféle reménység" hol írja? Hol írja, hogy Mihály az Jézus? Hol írja, hogy Jézus nem kap meg minden hatalmat? És azt hol írja, hogy láthatatlan módon fog eljönni? Ha ezeket sehol, akkor mit foglalkozol te a Szentháromsággal? A Szentháromság szó nincs benne, mert ez egy későbbi elnevezése a dogmának, de a tanítasa viszont ott van a Bibliában. Mint ahogy pl. az inkarnáció szó sincs így konkrétan benne a Bibliában, mégis a kereszténység egyik alaptanítasa.
Egyszerüen nemtudod megértetni, hogy a tanuk miért nem veszik tudomásul amit a Zsidókhoz irt levél Jézus emberré létének részleteit. Teljes egészében hasonlatosnak kellet lennie az attyafiakhoz.
Akkor amikor a Földre jött EMBERRÉ lett. Le tette isteni voltát az, az le tette mindentudását is. Tehát logikus, nem tudhatta amit Isten pl, hogy mikor jön vissza másodszor, mert akkor és ott Ő ember volt. Természetes, hogy emberként nyilatkozik meg.
Valamint ugyan abban a megdicsőült testben jön el ahogy elment, rajta a sebekkel amellyek azonosítják Őt.
26,25 A Jelenések.22:16-ban is emberként mondta"én Jézus"?
Nem ismered az írásokat?
Miért raktok hozzá a bibliához?
Jel.5:5
Ézs.11:10
Nem értem,nem látjátok amit olvastok?
Ha sem Jézus sem Isten nem mondja Jézusra,hogy Isten,miért vezetitek félre az embereket ,erőszakos ,nem keresztényi viselkedéssel.
Isten eredetű de nem Isten!
Mind,hogy háromság is létezik de nem a bibliában,hanem egy hamis tantételben,amihez sem Jézusnak sem az apostoloknak de még Istennek sincs semmi köze.
Ha volna a szavában le íratta volna és Jézus követői beszéltek volna rolla.
De beszélt Jézus az egyedüli igaz Istenről,amit tagadtók.
Milyen dolog valakit Isteni szintre emelni,és utánna tagadod amit mond.
Nagyon igazságtalanok vagytok.
25. "akkor miért foglalkozol a Szentháromsággal"?
Én nem foglalkozok vele,inkább a hátam közepére kívánnám,minden biblián kívüli tantételt.
Te foglalkozol vele,ahelyett a bibliában lévő dolgokkal védenéd Isten szavát.Nem pedig a megalkuvó keresztények és pogányok által létrehozott hamis tantétellel,amit egy pogány császár hozatott létre a politikai érdekei miatt.
Külömben Istvánnal nem akarok szót váltani mert hazudik szembe a bibliával,erőszakos,gyülölködő az ilyen viselkedése végett a tanulnak sem kellett.Éppen ezért neki nem a biblia kell ,hanem gyülölettel a tanúkat mocskolja,amiben nincs igaza.
Semmi keresztényi magatartást nem tanúsít,kimondottan gyülölködik.
Az apostol azt mondja"Aki gyülöli embertársát az ember gyilkos,és egy gyilkos sem örökli Isten királyságát".
" A Jelenések.22:16-ban is emberként mondta"én Jézus"?"
Igen. Én Jézus, és nem azt mondja "én Mihály" vagy hogy "én Abaddon" vagy hogy "én Isten angyala", hanem én Jézus. Azonban előtte azt is mondja a szöveg:
„Ezek az igék megbízhatók és igazak, mert az Úr, a próféták lelkének Istene küldte el angyalát, hogy közölje szolgáival mindezt, aminek hamarosan meg kell történnie. És íme, eljövök hamar: boldog, aki megtartja e könyv prófétai igéit.” (Jelenések 22,6)
Na most akkor kinek az eljövetelét várjuk? Újvilág fordítói szerint Jehovának:
„Megbízhatók és igazak ezek a szavak; igen, Jehova, a próféták ihletett kijelentéseinek Istene elküldte angyalát, hogy megmutassa rabszolgáinak azokat, amiknek rövidesen meg kell lenniük. És íme, hamar eljövök. Boldog, aki megtartja e tekercs próféciájának szavait.” (Új Világ Fordítás)
Azt a hamisító kutyamindenit! Az Atya eljötelét várjuk??!! Hát nem a Fiúét? Nem Krisztus második eljövetelét beszéli és várja az összes keresztény az apostoloktól idáig? Na meg ugye ugyanezen fejezet 20.-21. versében mi is áll?
"Ezt mondja az, aki tanúskodik ezekről: »Igen, hamar eljövök.«” „Ámen! Jöjj el, Uram Jézus.” Az Úr Jézus Krisztus ki nem érdemelt kedvessége legyen a szentekkel!"
Szóval ki az, aki eljön? Vajon érdemes volt oda betenni a Jehovát?
Bizony így a fordítóid fejére olvasható a 18-19-es vers:
„Tanúskodom mindenkinek, aki hallja e tekercs próféciájának szavait: ha valaki hozzátesz ezekhez, az Isten azokkal a csapásokkal fogja sújtani, melyek meg vannak írva ebben a tekercsben; és ha valaki elvesz e prófécia tekercsének szavaiból, az Isten elveszi annak osztályrészét az élet fáiból és a szent városból , azokból, amik meg vannak írva ebben a tekercsben."
Még egyszer a 6-os vers egy normális fordításból:
"És ezt mondta nekem: „Ezek az igék megbízhatók és igazak, mert az Úr, a próféták lelkének Istene küldte el angyalát, hogy közölje szolgáival mindezt, aminek hamarosan meg kell történnie. És íme, eljövök hamar: boldog, aki megtartja e könyv prófétai igéit.” (MBT)
Hogy merték az Urat Jehovára cserélni, mikor az Urunk az legtöbbször Jézust jelöli?! Vajon megérte teológiai elfogultságból belekontárkodni a szövegbe és betenni a "jehova" szót oda, ahol a görögben Úr van?
"Isten eredetű de nem Isten!"
Mi ez a marhaság már megint?! A szöveg Istennek nevezi, erre te "Isten eredetűnek"?! És azt hol mondja "Isten eredetű"? Mikor az Újszövetség írói Istennek nevezik többször is, akkor te miért érzed kínosnak ezt megvallani? Kifogásolod a szentháromság szó hiányát a Bibliából, erre olyan szavakkal dobálózol, aminek köze nincs a Bibliához. Undorító ez a kettős mérce!
"De beszélt Jézus az egyedüli igaz Istenről,amit tagadtók."
Meg beszélt Pál egyedüli Úrról, amit tagadtok. Mi nem tagadjuk egyiket sem. Mi valljuk, hogy az Istenünk lényegében nem egy másik Isten, és az Urunk sem egy másik Úr. Mert ugyaz az isteni és urlkodó hatalom működik az Atyában, mint a Fiúban. Mert az Atya mindent odaad a Fiúnak.
29.
. Jel.22:16."Én Jézus"
. Miért mondjátok,hogy Jézus földön létekor mondta ezt,ekkor már 60 éve az égben volt?
Ezzel és még két hamis mellé magyarázattal alapot csináltál a hosszu és hamis mesédnek.
És még te akarod kioktatni a másikat.
Csak a bemásolt biblia verseid igazak,a magyarázkodásod hagyományból eredő hamis beszéd ami nem biblikus.
Továbbá látom ismét begolyoztál ezért nem tartom érdemesnek a vitát, amivel további cáfolatot tárnék eléd.
Csak egy pl.Ki a próféták Istene?IDÉZETEK az Ószövetségben stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!