Hogyan magyarázható meg a Szentháromság az alábbiak közül?
1)Egy Isten három személyben?
2)Három Isten egy személyben?
3)Három külön isteni személy?
Egyértelműen az első.
Egy Isten három külön álló személlyel.
nevetséges liwing witness szándékos értetlensége most próbálja kihúzni magát mint jehova tanúja hiszen észre vette hogy ezúttal nem tudja kihasználni a kérdező történelemmel kapcsolatos tájékozatlanságát ahogy ezt más esetben tenné ezért megpróbálja azt a látszatot kelteni hogy ő nem jehova tanúja egy szójátékkal
máskor mindig kioktatóan elmagyarázza hogy a helyes megnevezés jehova tanúi, most azzal próbálkozik hogy úgy mutassa fel a véleményét mintha az nem csak egy bő száz éves szekta zagyválása lenne ami még a bibliát is átírja, de azért próbál kétértelműen fogalmazni hátha a többi hozzászóló azt hiszi majd ő csak a pontatlan emgnevezésre hívja fel a figyelmet
nem az első eset hogy kettős beszéden kapjuk
ezt a magatartást neki elvileg még jobban el kéne utasítania mint bárki másnak hiszen ő nem pusztán egy jó akaratú ember hanem egy bibliaolvasó bibliára hivatkozó ember is ELVILEG
nem csak azt bizonyítja be hogy a szektája álláspontja védhetetlen de azt is hogy minden eszközt megragad, ráadásul jehova tanúit mint embereket is lejáratja, holott tapasztalatból tudom hogy vannak kedves és korrekt alakok is jehova tanúi között
2 oka volt hogy eltértem a témátol:
1: hogy figyelmeztessem a kérdezőt, bár kétértelmű a megfogalmazás de igen, jól sejti livin witness egy jehova tanúja, ne hagyja magát megtéveszteni!
2: hogy felhívjam a szóban forgó tanú figyelmét, jobban teszi ha abbahagyja a fórumozást a gyakorin mert azon túl hogy nekünk is elegünk van a szokásos mocskolódásaiból és kettős beszédéből, amit tesz az jehova tanúinak szempontjából kontraproduktív (finoman szólva)
Köszönöm kedves #13 a jóindulatú segítséget és a jó tanácsot!
Isten Áldjon!
13.Nem vagy ébren!Nem látod,hogy te mocskolodsz.
Gyalázod azokat akik megmondják az igazságot a biblia szerint.
Miért vagy igazságtalan?
Ha ugy hiszed igazad van,miért nem kéred a személyeskedés helyett a bibliát és idézd a szentháromság szot,de csak legalább Ennyit.
És utánna idézd:Atya Isten,Fiú Isten,Szentlélek Isten.
És mivel a belemagyarázásnál,hazugságnál,ferditésnél,elfogultságnál,hamisságnál egyebet nem fogsz tudni irni/igazolni,igy hamisan és igazságtalanul vádolod az ellenkéző oldalt.
Ugy beszélsz mintha a bibliába bele sem olvastál volna.
Csak mások után beszélsz ,pontos bibliai ismeret nélkül.
Jézus tanítását megcáfolva,hamis tantételeket támogatva.
János.17:3
Jelené.22:16
1Tesz.1:9
1János.5:20
1Tim.4:10
5Mozes.6:4
5Mozes.32:39
Eféz.4:6
5Mozes.5:7
Ézs.42:8
Majd még irok 63 darab biblia verset,hogy igazoljam az egyedüli igaz Istent.
2."Nem is lehet kb.ezt felfogni,csak hinni mell ès kèsz"
Mègis mit kell hinni?
Ha nincs tèma mit hiszel??
Vamon valamit?
Az ufokat amiröl Pataki Attila beszèl?
Jèzus azt mondta,hogy vakon higgy?
Jèzus mindent megmagyarázott,többször is,söt pèldázatban is.Csel.17:11."Ezek pedig nemesebb gondolkodásuak voltak,mint a tesszalonikaiak ,ugyanis legnagyobb kèszsèggel fogadták a szot,naponta gondosan vizsgálva az Irásokat,hogy ugh vannak-e ezek a dolgok".
Na tehát ahoz hogy hits szerezz tanulmányozni kell,bizonyitèkot szerezni Isten szavábòl ès azután hitet gyakorolni az olvasottakbòl.
Jakab.2:17."A hit cselekedet nèlkül halott".
Ugy,hogy nem elèg "higgyèl ès kèsz"
Mit hiszel?
Hogy hiszel?
A cselekedeteid követi-e?
Ugyan is az nem a joindulatu cselekedetekhez tartozik,amikor az oldalon füvet/fát összehordasz a forumtársad ellen.Ezt a minösèget már mindenki èszreveszi,hogy nem keresztènytöl származik ès nem ehez a rovathoz tartozik.
Utolsó!
Jézus Istensége benne van a Bibliában, csak egy példa:
"És ezt mondta nekem: „Ezek az igék megbízhatók és igazak, mert az Úr, a próféták lelkének Istene küldte el angyalát, hogy közölje szolgáival mindezt, aminek hamarosan meg kell történnie. És íme, eljövök hamar: boldog, aki megtartja e könyv prófétai igéit.” (Jelenések 22,6-7)
"Én, Jézus, küldtem el angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen nektek a gyülekezetek előtt. Én vagyok Dávid gyökere és új hajtása, a fényes hajnalcsillag”. (Jelenések 22,16)
Amik viszont nincsenek benne, azonban ti gondolkodás nélkül elhiszitek, azokat hosszan lehetne sorolni. Igazold nekem mondjuk a kétféle (földi és égi) reménység tanításotokat! A Biblia ezt mondja:
„Boldogok, akik megmossák ruhájukat, mert joguk lesz az élet fájához, és bemennek a kapukon a városba. Kívül maradnak az ebek, a varázslók és a paráznák, a gyilkosok és a bálványimádók, és mindenki, aki szereti és cselekszi a hazugságot!" (Jelenések 22,14-15)
Ezen a versen már bukik is az értelmezésetek. Szerintetek ugyanis ez a város egy mennyei város, ahova csak a 144 ezer megy be. A földi reménységű Jehova tanúi ezek szerint kívül maradnak a gyilkosokkal, paráznákkal, bálványimádókkal stb...
17.
Nem tudom,ha valamit nem értesz miért kommentálod.
"a földi teménységü Jehova tanúi,ezek szerint kívül maradnak,a gyilkosokkal,paráznákkal,bálványimádokkal"
Csak éppen azt nem tudod,hogy Jézus azt mondta "más juhaim is vannak melyek nem ebből az akolbol valok"ezek a földi reménységüek amit a Zsoltáros igy igazol."szelidek öröklik a Földet,mindvégig rajta lakoznak"
18.Ne kérdéssel felelj,mert az illetlen!
Hol irja a biblia "Szentháromság"szot.
Majd én is felelek a te kérdésedre.
De ha nem irja és nem tudod igazolni,ne szégyeld,tévedni emberi dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!