Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten teremtette a világot...

Ha Isten teremtette a világot és kezdetben sötétség volt akkor a sötétséget ki teremtette?

Figyelt kérdés

Ugyebár a sötétség az nagyobb mint a fény a fényhez mindig energia kell Istent is teremtették az aki a sötétben lakik,hogy lehessen egyensúly ?! De az is lehet Isten világosba és sötétbe is tud létezni .Akkor Isten semmi más mint egy energia.Mi 3 részből állunk Szellem test Lélek .Lelket istentől kaptuk mi bevan zárva a testbe szellem semmi más mint az intelligenciánk a beszédképességünk

másképpen a lélek a motor! a mechanika meg a szellem!

Sajnos nagyon sok elméletem van a létezésekről

de erre a kérdésre kíváncsi vagyok mit feleltek

2017. máj. 6. 09:34
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Mondjuk lehet,hogy ebbe igazad van test é lélek van csak a szellemet meg azért találták ki,hogy megkülönböztetésnek az állatoktól!
2017. máj. 7. 18:17
 22/33 anonim ***** válasza:

Az első hsz jól írta, a sötétség az a fény hiánya.

Az pedig lehet, hogy a sötétség látszólag "nagyobb", de inkább mondjuk úgy, hogy a fényből van kevés. Viszont a fény képes bárhová eljutni, hisz ebben a végtelennek látszó "sötétségben" is, időtlen ideig képes a fény haladni. Ennek köszönhetjük, hogy olyan csillagokat is képesek vagyunk látni, amelyek fényét valójában szabad szemmel nem látjuk, csak gépek segítségével, amelyek eléggé felnagyítják a begyűjtött képet. Erre az elvre épülnek a teleszkópok.

---

Ezzel, hogy Isten tud e a fényben és a sötétségben is létezni, voltaképpen azt találgatod, hogy vajon a tűznek van e árnyéka.

Ha valami maga a fény, belőle árad, akkor vajon képes a sötétséget egyáltalán érzékelni?

---

Az ember és úgy általában bármilyen élőlény a Földön hármas felépítésű. Ez egy modern keresztény felfogás, én legalább is először a hitgyülisektől hallottam ilyet, hogy nincs szellem, csak lélek, vagy nincs lélek csak szellem, meg hogy igazából ez a kettő ugyan az. Szerintem meg ők maguk sem tudják eldönteni. Mikor melyiktől szeretnének megszabadulni.

De az biztos, hogy van olyan ember, akire azt mondjuk, hogy "lelketlen", ellenben nem gondoljuk ekkor azt, hogy a szellemi képességeivel gond lenne. Egyszerűen az érzelmei, az empatikus képességei és gátjai hiányoznak.

És ugyanakkor mondunk olyat is, hogy szellemi fogyatékos. Ez viszont nem jelenti azt, hogy lelkileg is az lenne, hiszen ugyan úgy tud szeretni, gyűlölni, félni és örülni, mint egy átlagos ember.

---

"másképpen a lélek a motor! a mechanika meg a szellem!"

A lélek nem motor, és a szellem sem, "mechanika?". A lélek nagyon ügyesen egy saját önellenőrző és önjavító mechanizmus. A lélek egy baromi gyors válaszreakcióval rendelkező kivetülés. A feladata, hogy a testet vagy a szellemet megóvja a sérülésektől.

Ezt hívjuk lelkiismeretnek. Ezt az emberek egy része képes kikapcsolni, vagy épp ha nem is tudja kikapcsolni, de nem foglalkozik vele. Ekkor jönnek létre a lélek görcsök, amiket általában dührohamok vagy sírás formájában oldunk fel. De ha ez sem elég, és a probléma tartósan fennmarad, akkor a testben fizikai szinten megjelennek betegségek.

Az olyan ember, amelyiknek a lelke vidám, élettel teli, nem nyomasztja, az soha nem tud megbetegedni, még fertőző környezetben sem. (Bakteriális fertőzésre értem, nem közvetlen valami laborban fejlesztett halálos vírusra).

Vannak olyan filozófiai elképzelések is, amelyek szerint a lélek nem más, mint az előző életek összegyűjtött tapasztalatai. Amelyeket elnyomva a tudat alattinkban tartunk. Ám, amikor közel hasonló helyzetekbe kerülünk, mint amelyekben már korábban (akár aktuális életünkben, akár már előző életeinkben) találkoztunk, akkor ennek az emléknek az érzelmei törnek felszínre. Ennek az eredménye az, amikor megteszünk valamit, amiről érezzük, hogy nem kellene. Aztán, amikor baj történik belőle, akkor persze a fejünkhöz kapunk, hogy "éreztem".

2017. máj. 7. 21:11
 23/33 anonim ***** válasza:

20.Hsz!

Az ostoba te vagy,vagy nem tudsz olvasni!

Én,a hármasság alatt test,isteni éltető leheletet(lélek),és szellemiséget írtam,és NEM szellemet.

A szellemiség az egyénre jellemző gondolkozási mód,értékrendszer,amit örökölt génjei,az örökölt kulturális tudattalan,és a neveltetés-tapasztalat határoz meg.

2017. máj. 8. 05:05
 24/33 anonim ***** válasza:

22.Hsz!

Általában egyetértek azzal,amit írtál,kivéve az újraszületéssel kapcsolatos gondolataidat.

A Biblia tanításával összeeggyeztethetetlen a reinkarnáció elképzelése.Az szükségtelenné teszi a megváltást,a megszentelődés folyamatát számtalan életekre porlasztja,és az örökélet lehetőségét,egy semmittevő "nirvánára"cseréli.

Értelmes követője Krisztusnak,nem tartja lehetőségnek a reinkarnációt.

2017. máj. 8. 05:13
 25/33 anonim ***** válasza:

"Értelmes követője Krisztusnak,nem tartja lehetőségnek a reinkarnációt."

Csak azzal, hogy bolondnak vagy értetlennek titulálod azt, aki csak feltételezni meri a reinkarnációt, csupán azt igazolod, hogy márpedig te magad is elhiszed. Mert, ha valóban nem hinnéd, akkor egész egyszerűen nem akarnál ilyen súlyos terheket akasztani másra, csak azért mert mások a nézetei.

Az pedig, hogy te a krisztus követője vagy, ám legyen, de nem tudom, honnan vetted, hogy én krisztus követő vagyok. Ettől függetlenül, nekem nincs bajom ezzel a nézettel.

Én tanítónak és Isten fiának csak és kizárólag Jézust ismerem el, ha a bibliát tekintjük egyfajta oktató és tanító könyvnek.

Így akkor nézzünk is egy - két érdekes gondolatot Jézustól:

Máté 17

"10. És megkérdezék őt az ő tanítványai, mondván: Miért mondják tehát az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljőnie?

11. Jézus pedig felelvén, monda nékik: Illés bizony eljő előbb, és mindent helyreállít;

12. De mondom néktek, hogy Illés immár eljött, és nem ismerék meg őt, hanem azt mívelék vele, a mit akarának. Ezenképen az ember Fiának is szenvednie kell majd ő tőlük.

13. Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik."

---

János 3.

"Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?"

(Lefordítom: "Jézus, van reinkarnáció?")

Válasz:

"Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.

Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született."

Tehát nem mondta, hogy NEM, és azt sem, hogy IGEN. Helyette azt mondta, nem tudod honnan jössz, és nem tudod hová mész. De ebben benne van a válasz. Hiszen ha valahonnan jössz, akkor voltál már a "születésed" előtt is, és ha valahová mész, akkor leszel a "halálod" után is.

És a beszélgetés ám nem ér itt véget, mert igen érdekessé válik:

"Felele Nikodémus és monda néki: Mimódon lehetnek ezek?

Felele Jézus és monda néki: Te Izráel tanítója vagy, és nem tudod ezeket?"

Hát ez egy igen komoly megfedés. Jézus úgy látom más véleményen van mint te, és még a tanítót is megfedi, hogy ilyen dolgokról nem tud. És hát akkor felmerül a kérdés, miféle misztérium tudás ez, hogy nem tud róla? Vagy talán mégsem akkora misztérium?

"Bizony, bizony mondom néked, a mit tudunk, azt mondjuk, és a mit látunk, arról teszünk bizonyságot; és a mi bizonyságtételünket el nem fogadjátok.

Ha a földiekről szóltam néktek és nem hisztek, mimódon hisztek, ha a mennyeiekről szólok néktek?"

Tehát a reinkarnációt még csak nem is égi, hanem Földi dolognak tartja. És a kérdésének igen jelentős súlya van:

"Ha a földiekről szóltam néktek és nem hisztek, mimódon hisztek, ha a mennyeiekről szólok néktek?"

2017. máj. 8. 20:56
 26/33 anonim ***** válasza:

"A Biblia tanításával összeeggyeztethetetlen a reinkarnáció elképzelése.Az szükségtelenné teszi a megváltást,a megszentelődés folyamatát számtalan életekre porlasztja,és az örökélet lehetőségét,egy semmittevő "nirvánára"cseréli."

Három részre osztanám a felvetésedet:

"a megszentelődés folyamatát számtalan életekre porlasztja"

Először is, honnan tudod, hogy számtalan életre porlasztaná? Másodsorban pedig ez miért porladás lenne? Harmadszor pedig, úgy alapvetően miért is baj az, hogyha hibákat követsz el, akkor van lehetőséged kijavítani?

Az, hogy ez megengedetté tenné a hedonista és szadista életmódot egyáltalán nem igaz. Mivel egy véges világban élünk, így a mi világunknak is vége szakad. Aki pedig a végére sem szentelődik meg (te szavaiddal), az kerül a "nem létezésbe". Tehát egyáltalán nem olyan mese móka ez a dolog.

---

"és az örökélet lehetőségét,egy semmittevő "nirvánára"cseréli."

A nirvánát már hallottad valahol, de nem igazán tudod, mi is az pontosan. Miből gondolod, hogy semmit tevés a célja a nirvana-nak? Ezen kívül maga a nirvana is öröklétet ígér, így nem tudom, hogy az öröklétet miért baj öröklétre cserélni?

---

"Az szükségtelenné teszi a megváltást"

Tudod, a buddaizmus azt mondja, ne tégy semmit, amivel árthatsz, mert az negatív karmát eredményez és akkor újra kell születned, hogy a hibát kijavítsd. Ez azt jelenti, ha látsz egy gödörbe esett embert ne húzd ki, hagyd ott a gödörbe. És ezt két indokkal is megmagyarázza:

1, Hagyd ott, mert ha megpróbálod kihúzni, akkor esetleg bepiszkolódhatsz, és ha ez megtörténik, akkor újjá kell születned, hogy a piszkot ledolgozd.

2, Hagyd ott, mert az, hogy ő a gödörben van az az ő karmája és neki meg kell élnie a szenvedést, hogy egy jobb életbe születhessen.

És sajnos nem veszik észre, hogy mindkettő mekkora tévedés.

A krisztiánusok meg azt mondják. Nézd itt van neked Jézus. Ne gondolkodj, csak fogadd el, hogy megváltott, tarts be néhány egyszerű szabályt, és kész ennyi, mehetsz a tutiba. Szard le a többi embert, ne érdekeljen hogy mennyi szemetet hagysz magad után, cseszd szét a Földet nyugodtan, hiszen ez úgyis a semmivé lesz, te meg mész majd a tutiba halálod után.

Persze, a szemetet meg majd én, meg a gyerekeitek, meg az unokáitok fogják eltakarítani nem igaz?

Baromi nagy tévedés. Mind a kettő. Nincs önmegváltás, és nincs Isteni megváltás.

-----

Akkor egyáltalán létezik a megváltás?

Persze, hogy létezik. De csak a másikat tudod megváltani. Önmagadat soha. Az által, hogy aki megbántott, annak megbocsátasz, aki beléd rúgott annak segítesz, aki gyűlöl azt szereted, aki elvett, annak adsz.

Na persze ezt sem ész nélkül. Van egy Magyar motívum, amelyet a jelenlegi hivatalos művészettörténet úgy nevez, hogy "verekedő betyárok". De sokkal helyesebb, a tisztelgő betyárok.

Két betyár, maga elé helyezi a puskáját, a fegyvert, amivel meg is ölhetné a másikat. Mindannyian rendelkezünk ezzel a fegyverrel. Marhatjuk a másikat, szidhatjuk szapulhatjuk. És milyen nehéz is letenni a fegyvert.

Ezen betyárok a másik kezükben a fokost, a szent fegyvert tartják, és azzal tisztelegnek a másik iránt. Ha nem másért, csak azért mert ugyan azt a bőrkabátot vette fel, mint a másik.

És ha ez a két ember közti tisztelet, megfelelő távolságú, se nem túl közeli se nem túl távoli, akkor kettejük között megjelenik a templom. Melyben megszületik a fénymag. Az a fénymag, amely körülöttük is megtalálható, hisz Isten mindenhol jelen van. De ha két ember tiszteli egymást, akkor ott erősebben meg tud nyilvánulni. Ekkor jelenik meg az emberek között a "teremtő" erő. Ekkor tudnak igazán alkotni.

[link]

Máté 18/19

"Azt is mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól.

20 Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük."

Máté 25/35

"Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;

Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.

Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?

És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?

Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?

És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg."

2017. máj. 8. 21:25
 27/33 anonim ***** válasza:

Kedves 25,26.!

Az újjászületés,és az újraszületés között annyi az azonosság,mint a szezon,és a fazon között.

Aki nem érti,sajnálom!

Sajnálom azt is,aki ezt az ígét nem ismeri:

"És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és a kik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, a kik a földet pusztítják.")Jel 11:18)

Keresztelő János,Illés szellemiségét jelenítette meg,hisz a Gecsemáné kertben nem vele,hanem Illéssel beszélgetett Jézus.(Neked,talán eddig nem tűnt fel,hogy Illés nem halt meg,hanem élve elregadtatott.)

A megszentelődés porlasztása:

"Nem nagy ügy,ha ebben az életben nem tisztulok meg,mert majd folytatom a tisztogatást,a következő életeimben."...Ez a NAGY BECSAPÁS!

Egy életedben döntöd el,hogy örökéleted legyen,vagy örökre elkárhozol(megsemmisülsz).

A keresztények NEM mondják,hogy ne gondolkozz!Azt ti szeretnétek a szánkba rágni!

A Biblia tanítása,Krisztus megváltása nélkül elképzelhetetlen!Erről a tervről szól az Ószövetség,és a beteljesülésről az Újszövetség.

2017. máj. 9. 08:28
 28/33 anonim ***** válasza:

25,26.Hsz!

Ezt írtad:

" Nincs önmegváltás, és nincs Isteni megváltás. "

Ha nincs megváltás szerinted,akkor neked semmi közöd a Megváltóhoz!Miért idézgetsz érvelésként attól,akiben nem hiszel?

Az az érzésem,neked egyetlen célod a zűrzavarkeltés!

2017. máj. 9. 08:34
 29/33 anonim ***** válasza:

Tipikus érvelési hiba:

"Ha nincs megváltás szerinted,akkor neked semmi közöd a Megváltóhoz!"

Állítasz valamit, amit szerinted én mondtam / írtam, és aztán azt jól megcáfolod. Már bocs, de mutasd már meg azt a sort, ahol én olyat írtam, hogy "nincs megváltás".

Felhívnám figyelmed, hogy én azt írtam, hogy nincs önmegváltás és nincs Isteni megváltás. Sőt felhívnám a figyelmed arra, hogy felvetésed megelőzve én is feltettem a költői kérdést:

idézet tőlem:

"Akkor egyáltalán létezik a megváltás?

Persze, hogy létezik. De csak a másikat tudod megváltani."

2017. máj. 9. 22:26
 30/33 Mojjo ***** válasza:
Na igen, ezért jó az, amikor valaki még egy anonim nicknevet sem mer felvállalni... Nagyon frankó, hogy nem csak névtelen mindkét fél, de a százalékaik is megegyeznek...
2017. máj. 9. 22:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!