Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten teremtette a világot...

Ha Isten teremtette a világot és kezdetben sötétség volt akkor a sötétséget ki teremtette?

Figyelt kérdés

Ugyebár a sötétség az nagyobb mint a fény a fényhez mindig energia kell Istent is teremtették az aki a sötétben lakik,hogy lehessen egyensúly ?! De az is lehet Isten világosba és sötétbe is tud létezni .Akkor Isten semmi más mint egy energia.Mi 3 részből állunk Szellem test Lélek .Lelket istentől kaptuk mi bevan zárva a testbe szellem semmi más mint az intelligenciánk a beszédképességünk

másképpen a lélek a motor! a mechanika meg a szellem!

Sajnos nagyon sok elméletem van a létezésekről

de erre a kérdésre kíváncsi vagyok mit feleltek

2017. máj. 6. 09:34
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
97%
A sötétség a fény hiánya, azon nincs mit teremteni. Ha valahol nincs fény, ott sötétség van, ilyen egyszerű.
2017. máj. 6. 09:55
 2/33 anonim ***** válasza:
39%
Hidd el, sokkal nagyobb elmék vitatkoznak ezen már évtizedek/évszázadok/évezredek óta... Még mindig nincs megoldás xD Úgyhogy akármennyire belemerülsz a gondolatmenetbe, csak megőrülsz... Az életnek semmi értelme, pont ez a jó benne... nem is kell a létrejöttén, az értelmén meg egyéb dolgokon gondolkodni. A pontos választ úgysem találod meg, az ilyen Stephen Hawking-oknak sem sikerült. Felesleges!!! Isten meg relatív... Légy ateista! xD
2017. máj. 6. 10:47
 3/33 Shai-Hulud ***** válasza:
65%
Az hagyján, de ha az Úr a harmadik napon teremtette a Napot, akkor hogyan telt el addig három nap? :-o
2017. máj. 6. 11:32
 4/33 anonim ***** válasza:
89%
Sokaknál nagy probléma a sötétség.
2017. máj. 6. 11:45
 5/33 Mojjo ***** válasza:
33%
Rossz kategóriába tetted fel a kérdést, ez az ezotériába való.
2017. máj. 6. 11:58
 6/33 Mojjo ***** válasza:
68%
Hopp, előbb még a tudományoknál volt, ahogy megírtam a hozzászólásomat, át is tették. Mondjuk szerintem ez az eszmefuttatás nem is a vallásba való, de ez már az én magánvéleményem.
2017. máj. 6. 12:00
 7/33 anonim ***** válasza:
Inkább hagyd abba a gondolkodást
2017. máj. 6. 12:42
 8/33 anonim ***** válasza:

Már el is követtél egy nagy bakit az elmélkeséedben mert a szellem és lélek fogalmakat tök fölösleges két különnek venni. Ugyan az a szellem mint a lélek.

Annyi hogy a lélek inkább vallásos míg a szellem materialista tudományos meghatározás.

Van szellemi munka amit a jog is elismer de nincs léleki munka.A pszichológia azt jelenti lélektan vagyis a lélekkel foglalkozó tudomány de nem tudod megkülönböztetni a szellemtől mert ugyan az ez is.

A nagy elmélkedésedben a legnagyobb baleset amit elkövethetsz ha elkezdesz a biblia szövegén rágódni .Ezeknek a szövegeknek szó szerint semmi értelmük nincs de ha minden áron bele akarsz bolondulni akkor sok olvasást megspórólsz magadnak ha megnézed yutubon kenneth howind baromságait. De inkább ne tedd ,ha gyenge a kritikai képességed eljuthatsz nagy barnabás féle lapos föld josua meg jehova imádataig ,na az alatt már tényleg nincs semmi. :D

2017. máj. 6. 13:47
 9/33 anonim ***** válasza:
Ilyen nagy kérdéseken nem kell gondolkozni, mert sohase lesz rá válasz. Az emberi agy ezt nem tudja megoldani. :)
2017. máj. 6. 13:53
 10/33 anonim ***** válasza:

Kérdező! Jogos! És van is rá idézet a Bibliából:

Ézs 45,7

Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!

2017. máj. 6. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!