Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tehát akkor miért nem imádják...

Tehát akkor miért nem imádják Jézust a tanúk?

Figyelt kérdés

A világban volt,+ és a világ őáltala jött létre,

imádjátok hát Azt, aki az eget, a földet, a tengert és a vizek forrásait alkotta!”

Made by jw.org

2017. ápr. 29. 23:05
1 2 3
 21/30 szp72 ***** válasza:
77%

@ ennél fogva két személyről beszélünk nem egy személy három alakjáról.

Ezt kivételesen jól mondja living witness. A szebelliánus eretnekség semmivel se jobb, mint az ariánusoké. Aki tagadja, hogy az Atya és a Fiú személyükben valóságosan különböznek, az épp olyan eretnek, mint aki szerint az Atya és a Fiú két különböző isten. A Szentháromság három személyű egy Istent hirdet, nem pedig egy személyű Isten három megnyilvánulási formáját.

@ Jézus is Tőle kapta az életet,

Ez is igaz, ezt sem tagadja a Szentháromság tana. A Fiú született, de nem teremtmény.

@ Jézus esetében senkit nem használt fel mint a többi teremtés esetében. ezért nevezi Fiának.

Ez persze már hülyeség. Ha Fiú lényegében nem teremt, és csak egyedül az Atya teremt, akkor minden angyal egyedül az ő teremtménye és egyedül az ő fia. Viszont akkor meghazudtolódik a Biblia, amelyik ezt mondja:

"Vajon melyik angyalnak mondta valaha: A fiam vagy, ma szültelek? Vagy: Én atyja leszek, ő meg a fiam." (Zsid 1,5)

Ha minden angyal egyedül az Isten teremtménye és fia, akkor logikusan minden angyalnak elmondhatná, hogy fiam vagy. Ha például egy apának több gyereke lenne egy anyától, de lenne egy anya nélküli csoda gyereke is, akkor megtagadná a többi gyerekétől a "fiam vagy te" minősítést?

A helyzet az, hogy Jézus a legsajátosabb értelemben az Isten Fia, Ő úgy Fia a Teremtőnek, hogy maga is teremt, hisz megörökölte tőle a teremtői hatalmat is. Az angyalok teremtmények s csak átvitt értelemben fiai az Istennek, ahogy például egy tanárnak is lehetnek fiai a növendékei.

2017. ápr. 30. 13:31
 22/30 anonim ***** válasza:
Egyébként, VALÓBAN érdemes megfigyelni ezt, hogy Living Witness, mennyire is szépen tud másolni már a JW.ORG-ről hiszen, ez mind ott van leírva. Mondjuk, aki ismeri a szervezetet és azon belül is többet látta már KZitus-t és barátait, annak ez nem egy nagy újdonság. Saját gondolatuk nincsen, és így szabad gondolkodásuk sem. Sajnálatos ez, de sajnos ez van... A másik dolog, ami még hihetetlenűl szembetűnő, hogy Living Witness, hogyan és miképpen tudja a Biblia alapján teljesen átértelmezni a tényt elméletté! Tehát a Biblia János evangéliuma 10:30 részében azt mondja Krisztus, hogy: "Én és az Atya egy vagyunk!" Megfigyelheti az átlag ember, hogy ez egy egyenlőséget sugall. Aztán megfigyelhetjük az Őrtorony és a Biblia közti külömbségeket is, ami Római levél 9:5-ben található: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen." (ez volt a Jehova "Biblia") aki ismeri az eredeti Görög szószedetet vagy akár olvasott már tényleges Bibliát, annak az sem lesz új, hogy ez a rész teljesen át értelmezett. Ugyebár, aki kicsit jártasabb az eredeti Biblia értelmezésében, az tudja, hogy itt pedig Jézusról van szó és az Atyáról. A drága jehova "biblia" azt írja, hogy Isten és a Fiú teljesen két különböző személy, hiszen ahol az eredetiben "VESSZŐ azaz (,)" található ott a mélyen tisztelt Jehova "bibliában" "PONTOT azaz (.)"-ot találunk. (Az eredeti alapján fordított Károli Biblia): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen." (Utána nézni az eredeti szószedetnek ezen a címen lehet: ujszov.hu ) Igaz, ez nagyon felháborító, de ugyan akkor szánalmas is, hogy ilyen fontos részekkel a Jehova társulata, milyen egyszerüen képes átverni a vakokat. :)
2017. ápr. 30. 14:19
 23/30 anonim ***** válasza:
21%
Bárki, aki veszi a fáradságot és megnézi az általad másodiknak írt idézetet, az láthatja, hogy Istenre vonatkozik, és nem Jézusra.
2017. ápr. 30. 20:42
 24/30 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, igazad van, mivel a kettő egy valóban Istenre vonatkozik. :)
2017. ápr. 30. 21:07
 25/30 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Ha ugyanaz, miért mondta Jézus, hogy neki az Atya az Istene?

János 20:17 Jézus ezt mondta neki: „Engedj! Még nem mentem föl Atyámhoz. Inkább menj el testvéreimhez és vidd nekik hírül: Fölmegyek Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, Istenemhez és a ti Istenetekhez.”

2017. ápr. 30. 21:10
 26/30 anonim ***** válasza:
Nos, mint ahogyan ez kiderül, mint példa volt itt Krisztus. Megmutatta Isten maga, hogyan kell imádni az Atyát. Mátyás Király története, amúgy hasonló ehhez, én mindig ezt szoktam erre felhozni példának. A király beöltözve koldusnak járta a városa utcáit és megmutattam, hogy hogyan kell vásárolgatni, megnézte az embereket, hogy hogyan viszonyúlnak egymáshoz, így hozzá is. Nem a legjobb példa, de egy Végtelen egyént mért is akarnánk véges dolgokba bele süríteni. :) Krisztus, ahogyan ez a Bibliából is kiderül, maga az Isten. Ahogyan ezt írja Filippiekhez írt 2:5-11 versekben. Isten megüresítette magát, és emberként volt itt az emberek közt. Nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Ő egyenlő az Istennel, Emberként átélte azt amit átélhet egy átlag ember (pl.: Megkísértetett {Máté evangéliuma 4:1-11), éhezett (Máté evangéliuma 4:2), szomjazott (János evangéliuma 19:28), félt (Lukács evangéliuma 22:43-44), stb...) így az embereknek könnyebb elfogadni, hisz át élt mindent és még így is tudta imádni így az Atyát. :) Ugyan akkor le van írva, hogy amikor Jézust mentek elfogni, akkor kérdezték, hogy: "Te vagy Jézus?" Erre Ő azt felelte, hogy "Én Vagyok", mikor ezt kimondta mindenki össze esett. Ha csupán angyal, ez nem történt volna meg, ha megtörténhetett volna, akkor egy hasonló bibliai verset kérnék tőled. :) Mikor imádták Krisztust nem szólt az imádatért, az angyalok és emberek, akiket elkezdtek imádni mind szólt, hogy: "Vigyázzatok, ne imádjatok engem, Istent imádjátok." Jelenésekben az angyal, és Pál levelei közül valamelyikben letérdeltek Pál előtt is. Jelenések könyve mindvégig ezt mutatja be, akár szeretnénk ezt akár nem. Kérlek vesd össze a két verset, az egyik az Atya mondja magáról a másikat pedig a Fiú magáról: Jelenések 1:8 itt az Atya, és Jelenések 22:13 itt pedig a Fiú. Szóval, igen Jézus maga AZ Isten. Békesség neked! :)
2017. ápr. 30. 21:33
 27/30 imakommandós ***** válasza:

A megértési képességeikkel azért van baj, mert az antikrisztus szelleme vezeti félre őket. Az antikrisztus az, aki ellenszegül mindannak amit Istentiszteletre méltónak mondanak.

Kitaláltak Krisztus helyett egy imádandó nevet, pedig a zsidók is elfelejtették. :d

Az újszövetség szerint Krisztus volt a bokorban aki kijelentette a "Vagyok" nevet, hiszen István vértanú azt állitotta, hogy az "Úr angyala" jelent meg Mózesnek, akire nem mert Mózes ránézni, és aki azt állitotta magáról, hogy Ő Ábrahám, Izsák, és Jákób Istene. (ap.csel 7:30-32) Később a 38. versben megint azt állitja István vértanú, hogy a sinai hegyre leszálló sekina amelybe bemehetett Mózes és akivel beszélhetett egy "angyal" volt, vagyis nem lehet más mint Krisztus. Az ószövetség párhuzamos versei végig Úrról meg Isten leszállásáról beszélnek. Egy őszinte Istent kereső, Istennek tetszeni akaró ember hamar összehozza az ilyen verseket és kibontja az ilyen hit titkokat.

De aki alkalmas a megcsalattatásra, inkább az őrtoronynak akar tetszeni, alkalmas a paranoiás összeesküvés elméletek befogadására, az jól érzi magát a JT-knál. Ne bántsátok őket. xd

2017. ápr. 30. 21:38
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
9es, a Biblia ezeket nem zavarja, hogy Isten teremtette a világot, Jézus meg a fia volt...
2017. ápr. 30. 21:53
 29/30 anonim ***** válasza:

Olvastad valaha János evangéliumát? Legalább az első fejezetet?

2017. ápr. 30. 22:11
 30/30 anonim ***** válasza:
28-as kérlek olvasd el te is, amit írtam az előttem szólónak. Békesség neked! :)
2017. ápr. 30. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!