Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi nem imádják...

Jehova tanúi nem imádják Jézust, és nem imádkoznak hozzá?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 5. 18:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
így van
2016. ápr. 5. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
67%

A Jehova Tanúi szerint Jézus "alacsonyabb" helyen van mint a Társulat, ezt azért írom így mert Jézus nem tehet semmit ahhoz, hogy egy ember örökölje a paradicsomot a földön; viszont az az ember aki be keresztelkedik és elfogadja a társulatot Isten közvetlen közvetítő csatornájának az az ember tutira ott lesz a paradicsomban.

Tehát ha te tisztelt kérdező Jehova Tanúja leszel akkor szerintük nincs is szükséged Jézusra mert elég neked a társulat jóváhagyása.

2016. ápr. 5. 19:17
 3/10 anonim ***** válasza:
23%

Mi Jehova Tanúi, Jézus Atyjához, Jehovához imádkozunk, Jézus nevében, mint Jehova kinevezett királyának közvetítése által

Senki nem mehet az Atyához, csak Jézus által.

(János 14:6) 6 Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam.

(János 15:16) . . .bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek.

(János 14:13, 14) 13 És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiú által. 14 Ha valamit kértek az én nevemben, meg fogom tenni.

(János 16:23) . . .Bizony, bizony mondom nektek, bármit kértek az Atyától, ő meg fogja adni nektek az én nevemben.

Jézusnak engedelmességgel tartozunk, mint az Atya kinevezett királyának, de az imádat a Teremtőnek jár.

ezt maga Jézus is a Mózesi törvény alapján elismételte:

(5Mózes 6:4) 4 Halld, ó, Izrael: Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova.

(Márk 12:29, 30) 29 Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova, 30 és szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel, egész elméddel és egész erőddel.«

2016. ápr. 5. 21:34
 4/10 anonim ***** válasza:
49%

Tényleg így lenne tisztelt 30%, ha így van ahogy írod akkor miért van szükség a társulatra ahhoz, hogy egy lélek üdvözüljön!?

Mert én például hiába imádom Istent, hiába Jézus nevében imádkozom mert ez semmit sem jelent a WTBS hamis prófétának.

Miért nem vagy őszinte, miért nem lépsz tiszta lapokkal, miért csak másolgatod az őrtorony hazugságait!?

Mond csak el szépen az embereknek a valóságot és ne a hazugságot hirdesd ha már kereszténynek vallod magad.

Tudod!?-a féligazságok a gonosz legveszélyesebb csapdái.

Már hogyne tudnád...

2016. ápr. 5. 21:47
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

Kedves 21:34-es Tanú!

Ezek szerint akkor néha imádkoztok Jézushoz is, nem? Mármint Őt szólítjátok meg, mint közvetítőt, amikor az Atyához akartok szólni, mert ugye csak Általa jutunk el az Atyához. Vagy mindig csak Jézus nevében beszéltek az Atyához, de konkrétan Jézushoz sosem, pl. közbenjárásért?

"(János 16:23) . . .Bizony, bizony mondom nektek, bármit kértek az Atyától, ő meg fogja adni nektek az én nevemben. "

Érdekel, hogy ezt Te elhiszed? Tehát akkor ha Jézus nevében kérem Jehovát, hogy adja meg az örök életet, megadja, akkor is ha én nem vagyok Tanú? Mert itt nem említ feltételként semmiféle Őrtornyot a Biblia, az van ott, hogy bármit--->megadja. Vagy nem mond igazat a Biblia? Vagy olyan mondatot idézel, amit magad sem hiszel? Vagy tényleg nem szükséges Tanúnak lenni az örök élethez? Kérlek, ha olvasod, gondolkozz el ezen! És szívesen veszem bármelyik JT válaszát erre, komolyan érdekel, hogy mint gondoltok erről. Üdv.:)

2016. ápr. 6. 01:21
 6/10 anonim ***** válasza:
56%

Ha megfigyelted volna kedves Válaszoló, akkor láthattad, hogy a Bibliából idéztem, és nem az őrtoronyból, ami mellesleg Biblián alapuló folyóirat.

Kedves Kérdező:

A Teljes Biblia tanítást vedd figyelembe.

Jézus első követőinek el kellett hagynia, az addig "hitt, vagy tanult" vallását. és Krisztus királyságának a támogatójává kellett válnia.

A keresztény élet nem passzív hiten, hanem Jézus nagyköveteként, aktív munkán alapul. Amire Jézus parancsot adott.

Csak így lehet az imádat egységes, és nem megosztott.

A Próféciák szerint Jézusnak, mint a gyülekezet fejének e g y egységes nyája lesz, akik minden nemzetből valók. Egyfélét beszélnek, tanulnak, és tanítanak, illetve hirdetik Krisztus királyságának jó hírét, ami az egyedüli megoldása az emberiség problémáinak.

(Máté 5:14) 14 Ti vagytok a világ világossága. Nem lehet elrejteni a hegyen fekvő várost.

Jézus arra utalt, hogy a követői nem pusztán pár embernek olyanok, mint a fény, hanem mindenkinek, aki szeretne tisztán látni. Ezekkel a szóképekkel egyértelművé tette, hogy a követőinek nem kell elszigetelniük magukat az emberektől.

ugyanakkor még sem alkotják részét a világnak.

(János 17:16) 16 Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak.

Mit gondolsz, az első követői Jézusnak nem egy egységes gyülekezethez tartoztak?

Vagy is ha Jézus tanítványai akartak lenni, akkor oda kellett tartozniuk, ahol ezt tanítják, illetve keresztény életet élnek a Biblián alapulva.

Jézus azonosító jeleket adott azoknak akik szeretnének világosan látni, hogy miről lehet a Tanítványait felismerni. A bibliában leírt azonosító jeleket nem lehet szelektálni, mindegyiknek léteznie kell.

2016. ápr. 6. 11:00
 7/10 Tantételbeli ***** válasza:
56%

Kedves kérdező!

A kérdésedre a válasz tömören és röviden két NEM!

1. Nem imádjuk Jézust, mert sehol sem tanítja Jézus Urunk imádását a Szentírás (ez tévtanítás), csak tiszteletét, neki, mint Királynak való hodolatot és

2. nem imádkozunk hozzá, hanem ahhoz, akit a Szentírás - és Jézus Urunk! - meghatározott: Istenhez, az Atyához (aki a héber szent Írások szerint - Ószövetség - a יהוה/JHVH/Jehóváh vagyis magyar latinból vett nevén a Jehova nevet viseli.)

2016. ápr. 9. 13:19
 8/10 anonim ***** válasza:
56%
A Biblia kijelenti: „nincs egy igaz ember is a földön, a ki jót cselekednék és nem vétkeznék” (Prédikátor 7:20). Ezért felteheted a kérdést: „Akkor hogyan járulhatunk Jehova Isten elé?” A Biblia válaszol: „ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus” (1János 2:1). Bár bűnösök vagyunk, a beszéd nyíltságával járulhatunk Isten elé Jézus Krisztus által, aki váltságul adta értünk életét (Máté 20:28). Ő az egyedüli csatorna, akin keresztül Jehova Isten elé járulhatunk (János 14:6).
2017. aug. 30. 22:39
 9/10 anonim ***** válasza:

4.Nemtudod,hogy mit beszèlsz.

A bibliában leírt igazságogot,az egèsz templomodban lèvő faragott kèp sem tudja legyőzni,az egèsz hazugságoddal együtt.

2020. márc. 20. 22:32
 10/10 anonim ***** válasza:

4.Hát te 61% olyan bunkoságot írtal,hogy vonaglik mint te.Idegessègedben őssze vissza harapsz mint egy veszett kutya.

Èn ilyen összefüggèstelen bejegyzèst szègyeltem volna írni,ès ami több a bibliat tagadód benne.

Azt hiszed aki olvassa nem gondolkodik?

Ha valakit megakarsz győzni,jó volna annyira gondolkodni mint egy elsőosztályos.

2020. márc. 25. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!