Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásos emberek miért...

A vallásos emberek miért imádkoznak, ha abban is hisznek hogy minden meg van írva odafent?

Figyelt kérdés
Én is vallásos vagyok, és szoktam imádkozni. Csupán felmerült bennem a kérdés hogy elméletileg már minden meg van írva és minden úgy történik ahogy lennie kell, akkor miért kérik az Istent hogy így meg úgy legyen hogyha már úgy is úgy lesz ahogy meg van írva?

2015. márc. 5. 22:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
55%
Gondolom megnyugvást jelent számukra...
2015. márc. 5. 22:48
 2/22 anonim ***** válasza:
43%
Ha vallásos vagy, akkor talán tudnod kéne, hogy miért imátkozol. :D Elsőnek igaza lehet, de szerintem azért mert Isten előtt tesznek tanúbizonyságot, hogy "alárendelik" életüket neki. pl. "Nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj csak egy szóval..." -ilyen tuti van, mert én is járok misére mert kötelező. Bár nem vagyok vallásos. Szóval, hogy bebizonyítsák hitüket Isten felé. :D
2015. márc. 5. 23:01
 3/22 anonim válasza:

Mert..amit írtál: elméletileg.."Minden", csak elmélet.

(Hiszen szabadság is van.)

Szóval attól az ember nem veszti el a szabadságát, hogy elméletileg hajlamos lenne kisakkozva eltüntetni azt.

2015. márc. 5. 23:04
 4/22 anonim ***** válasza:

"én is járok misére mert kötelező"

Kényszerből szerintem baromság. Nem vagyok hívő, de ennek így még én sem látom értelmét. Oké, akik vallásos, tegye. De azért mert kötelező? Nem tudom ki kötelez rá téged, de magyarázd meg neki, hogy a vallás nem az a dolog, ami bárkiből kikényszeríthető. Ha nem akarod ne tedd!

2015. márc. 5. 23:15
 5/22 anonim ***** válasza:
32%
Azért mert nincs előre minden lezsírozva, és ha a hívők nem imádkoznak akkor a Sátán akarata érvényesül a világban, ha pedig imádkoznak (ha jól imádkoznak) akkor Isten akarata valósul meg. Ezért imatéma Isten akaratának a megvalósulása: "legyen meg a Te akaratod, miképpen a Mennyben, azonképpen itt a Földön is". A Mennyben mindig Isten akarata valósul meg, a Földön azonban többségében nem. Ezért a Mennyben nincs bűn, nincs halál, nincsenek betegségek, nincsenek gonosz szellemek, gonosz angyalok, nincs nyomor, nincsenek betöltetlen szükségek, nincs romlás, nincs bomlás. Amikor Isten akarata megvalósul a Földön, akkor itt sem lesznek. Ez azonban csak Jézus Krisztus visszajövetele után lesz meg, addig csak részlegesen valósulhat meg Isten akarata. Hogy milyen arányban, az az Egyháztól függ: imádkozik-e, és ha igen, akkor kihez és hogyan? Eddig sajnos nem túl jól remekelt. Elő kéne tán venni a Bibliát, és onnan megtanulni, hogy kihez és hogyan.
2015. márc. 5. 23:22
 6/22 anonim ***** válasza:

Feltételezem egyházi suliba járhat a 2-es válaszoló, ott valóban kötelező. Legtöbb helyre fel sem veszik a tanulót, ha nem mutat a templomba járásra hajlandóságot.

Azért várják el a templomba járást, mert úgy gondolják, hogy ha nem is mélyen hívő a diák (tizenéves korban ugyan ki az?), de talán mégis csak ragad rá valami.

És mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, valóban "ragad rá" valami :)

2015. márc. 5. 23:25
 7/22 anonim ***** válasza:
Eljött az a ritka pillanat, hogy teljesen egyetértek Asperrimussal. :)
2015. márc. 5. 23:26
 8/22 anonim ***** válasza:

#6 Ez tiszta sor, de minek egyházi iskolába kényszeríteni azt aki nem akarja?

Kicsit visszatetsző ez a rámenősség. Egy gyereknek is joga van eldönteni, érdekli-e. Ez olyan mintha az anya, azért íratná be balettra, mert neki ez tetszik és úgy gondolja, hogy ez neki is jó lesz. Az mellékes, hogy a gyerek inkább úszni szeretne? Érdekes felfogás...

2015. márc. 5. 23:33
 9/22 szp72 ***** válasza:
Az, hogy "meg van írva odafent" úgy értelmezhető helyesen, hogy Isten pontosan tudja, miként lesz. Természetesen azt is pontosan tudja, hogy ki mennyit fog imádkozni, s az miként fogja befolyásolni a világ sorsát.
2015. márc. 6. 00:05
 10/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö

Isten akarata meg fog valósulni. A Jelenések 11:18 szerint Isten a már elöre betervezett idejében itélni fogja az embereket, és eltávolítja azokat akik a Földet pusztítják.

Ez valóban egy olyan dolog, ami úgyis megvalósul, akár imádkozik érte valaki akár nem és minden embert érinteni fog. Akkor miért imádkozni? :)

Jézus Krisztus emlékszel hogyan mondja? "Kérjetek és adatik néktek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik nektek..."

Azt is mondja, bármit kértek az Atyától az én nevemben megadja nektek...

A minta imában a "Mi Atyánkban" egy bizonyos példaforma van. Mit helyes Istentöl kérni. Ez természetesen az alap, ehhez kérhetjük a segítséget amikor bajban vagyunk, imádkozhatunk másokért akik nehézségeket élnek át, hála imákat mondhatunk sokszor az ételért, szeretteinkért, Isten csodálatos alkotásaiért....

Jézus is gyakran imádkozott Atyjához.

De azon el kellene gondolkodni, aki 10-szer 100-szor mondja ugyanazt, hogy helyes-e. Ezt Jézus nem mondta, hogy tegyük.

Ha a gyermek egymás után az anyjának mondaná: éhes vagyok, éhes vagyok, éhes vagyok...ki tudja nem kapna-e érte egy nyaklevest /titokba, hogy ne lássák a szomszédok :D /

2015. márc. 6. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!