A vallásos emberek miért nem hisznek Isten létezésében?
Talna mert rajottek hogy Isten nem ugy xcselekszik ahogy az egyazak es szektak tanitjak?
A sok ellentmondas tanal az idegeikre ment es utaljak az elottuk levo generaciot mivel kohasznalta tudatlansagukat???
Tudod Zitus annak idee komoly bizonyitekokkal altak elo a bibliabol hogy a fold lapos.
Ha erdekel elokeresem a reszt amelyben a Foldrol ugy beszel a biblia mint egy lapos geometriai targyrol....
Aztan a szexualitas ugyibar: sokaknak csipi a csipajat hogy midon Mozes a tizparancsolatban leirta hogy ne paraznalkodj es ezt a colibatustol szenvedo papsag kiterjesztette a hazasa elotti eletre is (azaz hazasag elotti szex paraznasag meg agyasal is ) ezzel szembe azt olvassa a boldogtalanja hogy Salamonnnak tobb felesege sot agyasa is volt....
Hat persze hogy felmegy az agyvize ilyenkor es rajon a bibliat emberek irtak de olyan butak akik a kozepe fele elfelejtik az elejet....:)))
Ettol meg hisznek Istenben es fejlodo egyenisegnek tartjak..nem ..nem allado mert egyszer igy tesz egyszer ugy:
Pelda: Ki akarja irtani Izrael nepet a pusztaban mivel nem tartotta be a parancsolatot de a ravasz Mozes szavan fogja Istent igy Isten kenytlen megvaltoztatni elhatarozasat......
Szoval ....na....erdeke egy dolog ez a biblia...
Megvolt a napi kötelező kérdésed, Zitus?
Szerintem azért nem hisznek benne, mert most már annyira fejlett a tudomány, hogy a legreménytelenebb hülyék kivételével mindenki látja - vagy legalább sejti - hogy az az isten, amit a Bibliában leírtak, nem létezhet.
Más vallásúak meg természetesen nem ebben hisznek, hiszen nem ez a vallásuk!
A vallásosság az az adott egyház dogmáinak részben vagy egészben való elfogadása.
A hit az pedig egy transzcendens "valaki/valami/-ben való feltétel nélküli bizalom megléte az iránt.
A kereszténység a judaizmusból átvette az egy Istenben való hitet. A probléma ott van hogy 2000 éve megpróbálják emberarcúvá formálni hogy egy adott kor embere a maga értelmével be tudja határolni és képet tudjon róla alkotni. Igazságos,haragvó,büntető,jutalmazó,jóságos és számtalan ember által alkotott jelzőkkel látják el mert így az emberi értelem is valamelyet be tudja illeszteni a saját fogalmi rendszerébe.
A hit az egy kategória amikor nem látom,nem tapintom, de hiszem hogy létezik. Ha látom és tapintom akkor az nem hit hanem valóság.
A kérdésedre a válasz az hogy én magam hiszek egy transzcendentális felsőbb hatalomban viszont csak vázlatosan ismerem mondjuk a katolikus egyház dogmáit és Istenhívőnek tartom magam. A kettő nem feltétlenül kell hogy párhuzamosan meg legyen.
Jó sok csalódást érzek ki a hozzászólásokból, de nem csodálkozom, mert azelőtt én is tele voltam ellentmondásokkal. (Az Ószövetség Istene egészen más, mint az Újszövetségé; ahogy feljebb is írták: pl cölibátus kontra Salamon feleségei/ágyasai stb stb stb)
Ezek az ellentmondások mindaddig nem oldódtak fel bennem, amíg meg nem találtam az egyházunkat.
A nevét itt most nem osztom meg (roppant egyszerű lenne rágooglizni és nagy szerencsével egy csomó téves információra bukkanni, amiből aztán messzemenő következtetéseket levonni és azt kiáltani, hogy ez is csak egy olyan hülyeség, mint a többi.) Pedig talán nem:)
Most megosztok Veled néhány dolgot, amiben én hiszek (és ha érdekel keress meg privátban):
- Jézus kézrátétellel apostolaira ruházta a papságot mielőtt keresztre feszítették
- az apostolok túlnyomó többségben nem természetes halált haltak és a papságukat azokkal a felhatalmazásokkal, amellyel egy egész egyházat vezetni lehet nem tudták átadni
- az utolsó apostol János, aki ennek a papságnak és felhatalmazásnak birtokában volt száműzetésben halt meg; a folytonosság így megszűnt
- jó emberek, jó tanításokra építve, jó szándékkal, de az Istentől származó szent papság nélkül, emberi észre hagyatkozva vitték tovább az "ügyet" így jó néhány emberi filozófia keveredett az eredeti tanításokba
- a reformáció idején erre Kálvin és Luther rá is mutatott. Ők vissza akartak térni az eredeti forráshoz. Jó szándék, jó emberek, jó célok, sajnos ismét az eredeti, isteni papsági felhatalmazás nélkül
Miért fontos a helyes papság? A világ változik, az egyház gyarapszik kérdések és gondok merülnek fel, amikre nincs még válasz vagy megoldás. A papság egy eszköz arra, hogy a tiszta forrásból kaphassuk az információt és ne demokratikus szavazással döntsük el mi emberek.
Az egyik téves tanítás, ami beszivárgott az eredeti tanokba például az, hogy Isten szellem. Mindenütt ott van. A fában, a bogárkában, a szívedben. Isten egyszerre Atya, Fiú és Szent Lélek. Valami fel- és megfoghatatlan.
Valójában Istennek csontból és húsból való teste van: egy személy. A Fiúnak, Jézusnak úgyszintén. A Szent Szellemnek viszont szellemteste van. Mivel ők céljaikban egyek, amikor a Biblia az Isten kifejezést használja, az sokszor Jézust (is) takarja. Mi mindannyian Isten gyermekei vagyunk. A szó szorosan vett értelmében. Ő a szellemünk Atyja és Jézus a legidősebb testvérünk.
Mi már éltünk, mielőtt a földre születtünk és elég komoly döntéseket hoztunk. Az, hogy egy földi testben élsz most, lehetőséget ad Neked egy nagyobb dicsőség elérésére illetve a későbbi fejlődésre (is). Vannak olyan lelkek, akik ellenszegültek Istennek és így nem nyerhettek testet.
Ez a föld lényegében egy iskola. A szabad akaratunk, amellyel döntéseket hozhatunk elidegeníthetetlen jogunk. Isten minden esetben tiszteletben tartja ezt a jogot. Soha semmire nem kényszerít.
Ezért is olyan a világ amilyen.
Rengeteg olyan értékes tudás van, amely az emberek túlnyomó többsége számára ismeretlen. Gyakran elfog a vágy, hogy ezt a sok csodálatos dolgot megoszthassam másokkal és elvehessem tőlük a világba, az életbe, a vallásba és az emberekbe vetett csalódottságukat. Sokáig én magam sem hittem, se nem tudtam, hogy létezik egy tiszta forrás. Ez a forrás a visszaállított papságon keresztül érhető el. A visszaállításához pedig csak annak van joga, akitől ered.
3-as
Róma 1:20
Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra;
"az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők"
Ja, ezért van 8000 vallás.
Na, erről beszélj nekem egy kicsit, Zitus.
Tehát melyik alkotott dologból látszik teljesen egyértelműen, és melyik tulajdonsága?
Mi az, amit sehogy máshogy nem lehet magyarázni?
Már maga a kérdés nincs rendben!
"A vallásos emberek miért nem hisznek I-ten létezésében?"
A vallásos emberek PONT azért vallásosak mert hisznek I-tenben!
Mert isten nem nyilatkozza ki magát nekik.
Istent ember fel nem ismeri, csak isten.
Tehát, aki hisz istenben, abban benne van a szentlélek, és általa látja meg istent.
Írok példát hogy értsd:
van egy vak ember. nem lát semmit, és mikor pl. azt mondom neki hogy fa, akkor nem tudja hogy néz ki, mi az. de ha odaadom neki a szememet, akkor látja a fát és tudja mi az. de ha visszaveszem, akkor megint olyan tudatlan lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!