Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásos emberek miért...

A vallásos emberek miért imádkoznak, ha abban is hisznek hogy minden meg van írva odafent?

Figyelt kérdés
Én is vallásos vagyok, és szoktam imádkozni. Csupán felmerült bennem a kérdés hogy elméletileg már minden meg van írva és minden úgy történik ahogy lennie kell, akkor miért kérik az Istent hogy így meg úgy legyen hogyha már úgy is úgy lesz ahogy meg van írva?

2015. márc. 5. 22:42
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
Mert tévedés, hogy "vallásos emberek miért imádkoznak, ha abban is hisznek hogy minden meg van írva odafent" ... vannak a kereszténységen belül is különböző irányzatok, melyek vallják azt, hogy sorsunk eleve elrendeltetett míg mások nem, sőt a többség nem igazán hisz az eleve elrendelt sorsban, legjobb tudásom szerint pl. a katolikus egyház sem osztja ezt a nézetet! De lehet, hogy tévedek, mert ateista vagyok, csak gondoltam leírom mit gondolok a kérdésről!
2017. jan. 29. 21:39
 22/22 anonim ***** válasza:
A Biblia kijelenti: „nincs egy igaz ember is a földön, a ki jót cselekednék és nem vétkeznék” (Prédikátor 7:20). Ezért felteheted a kérdést: „Akkor hogyan járulhatunk Jehova Isten elé?” A Biblia válaszol: „ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus” (1János 2:1). Bár bűnösök vagyunk, a beszéd nyíltságával járulhatunk Isten elé Jézus Krisztus által, aki váltságul adta értünk életét (Máté 20:28). Ő az egyedüli csatorna, akin keresztül Jehova Isten elé járulhatunk (János 14:6).
2017. aug. 30. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!