Ha Jézust elismerik, akikhez lejött, akkor nincs kereszténység, nincsenek keresztények?
"Vallás"
Jézus nem hozott létre vallást, vagy vallások sokféleségét, és az Atyja Jehova sem.
Egyetlen imádati forma létezik, hogy az emberek egységesen mutassanak hálát engedelmességet az életadónak.
Ha Ádámék nem hibáznak, egy imádat szerint élnének az emberek az Isten iránt kimutatott hálájukért.
Ha Jézust elfogadják a zsidók, akkor is új szövetség köttetik, erről rengeteget beszéltek a próféták. Olvasd el a Bibliát. Egy példát írok:
Jeremiás 31,31 Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr; és új szövetséget kötök az Izráel házával és a Júda házával.
Az újszövetség is tárgyalja:
Zsidó
8,8 Mert dorgálván őket, így szól: Ímé napok jőnek, ezt mondja az Úr, és az Izráel házával és Júdának házával új [Jer. 31,31.32.] szövetséget kötök.
8,9 Nem azon szövetség szerint, a melyet kötöttem az ő atyáikkal [2 Móz. 19,5.6.] ama napon, mikor kézen fogtam őket, hogy kivezessem Égyiptomból, mert ők [2 Móz. 32,7.8.] nem maradtak meg abban az én szövetségemben, azért én sem gondoltam velök, mondja az Úr.
8,10 Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izráel házával, ama napok multán, mond az Úr: Adom az én törvényemet az ő elméjökbe, és az ő szívökbe írom [Ésa. 54,13.] azokat, és leszek nekik Istenök és ők lesznek nekem népem.
8,11 És nem tanítja kiki az ő felebarátját és kiki az ő atyafiát, mondván: [Ján. 14,26.] Ismerd meg az Urat; mert mindnyájan megismernek engem a kicsinytől nagyig.
8,12 Mert megkegyelmezek álnokságaiknak, és az ő bűneikről és gonoszságaikról meg nem emlékezem. [Jer. 31,34.]
8,13 Mikor újról beszél, óvá tette az elsőt; a mi pedig megavul és megvénhedik, közel van az enyészethez.
De ezt a szövetséget a zsidók Jézussal elutasították, pedig a próféciák alapján tudhatták volna, hogy Jézus az Isten, és hogy miért jött. Ezért a szövetség miénk lett, pogányokból lett keresztényeké
Valamit fatálisan összekeversz.
A kereszténység egy ember (Jézus) áldozatának (keresztre feszítésének) elismerése, elfogadása, egy ebből kifejlődő eszme. És eszerint az eszme szerint egyfelől néhány (nagyon kis számú) személyhez konkrétan jött el, másfelől az egész hívő emberiséghez jött el, és nem tesz (Jézus) közöttük különbséget. Az ember annál inkább tesz. Na de hát ennek az embernek a minősége hol van a jézusi minőségtől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!