Tehát akkor miért nem imádják Jézust a tanúk?
A világban volt,+ és a világ őáltala jött létre,
imádjátok hát Azt, aki az eget, a földet, a tengert és a vizek forrásait alkotta!”
Made by jw.org

"és Jézus mióta teremtette a világot?"
A Biblia szerint a kezdetektől.
János 1:3 "Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett"
Jánós evangéliuma írja. De a kérdés a tanúknak szó, mert azt olvastam itt tőlük, hogy sehol sincs arra utasítás, hogy Jézust imádni kell.
Gondoltam megmutatom nekik,hogy nem így van.

Szerintük az imádat csak a teremtőnek jár, s a Fiú tulajdonképp nem teremtő, hanem csak egy mestermunkás.
Mondjuk nem nagyon értem, hogy amikor például Isten azt mondta "Legyen világosság!" s lett világosság. Akkor tulajdonképpen ebből pontosan mit csinált a Fiú? Kihozta létre semmiből a világosságot? A Fiú? S akkor ez nem teremtés csak egy mestermunka?
Persze az, hogy a Fiút mindenki térden állva (Fil 2,10) imádja (Zsid 1,6), az pontosan benne van Bibliába. Ez persze szerintük nem imádat csak egy mély hódolat, mondják ezt pont ők, akik egy zenei himnusznál fel sem állhatnak, mert az már imádat.
A mennyben együtt dicsérik a Fiút az Istennel:
"Amikor átvette a könyvet, a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt. Hárfája volt mindegyiknek és tömjénnel tele aranycsészéje – ezek a szentek imádságai. Új éneket énekeltek: „Méltó vagy, hogy átvedd a könyvet és feltörd pecsétjeit, mert megöltek, és véreddel megváltottad (az embereket) Istennek, minden nyelvből, népből és nemzetből, Istenünk országává és papjaivá tetted őket, és uralkodni fognak a földön.” És láttam meg hallottam sok angyalt, az élőlények és a vének hangját, akik a trón körül voltak, számuk tízezerszer tízezer, és ezerszer ezer volt, és nagy szóval mondták: „Méltó a Bárány, akit megöltek, hogy övé legyen a hatalom, a gazdagság, a bölcsesség, az erő, a tisztelet, a dicsőség és az áldás.” Majd hallottam, hogy minden teremtmény a mennyben, a földön, a föld alatt és a tengerben levőkkel együtt ezt mondta: „A trónon ülőnek és a Báránynak áldás, tisztelet, dicsőség és hatalom örökkön-örökké!” A négy élőlény így felelt: „Ámen!” A vének pedig leborultak és imádták." (Jel 5,8-14)
Ez nem imádat? Őszintén érdekel, hogy akkor vajon hogyan kell imádni?
Az is nagyon érdekelne, hogy amikor János leborult az angyal előtt (Jel 19,10), vajon az angyal, miért gondolta, hogy János imádni akarta őt, s nem csak mély hódolatát kifejezni? Vajon mit mondhatott vagy gondolt János az angyalról? Mondjuk ezt: Méltó vagy angyal, hogy tied legyen a hatalom, a gazdagság, a bölcsesség, az erő, a tisztelet, a dicsőség és az áldás! Ha ezt mondta volna, az ugye még mindig csak egy mély hódolat lenne. Vajon mit csinált János, s vajon miért volt ilyen hülye.
Szerintem ugye János igazából nem akart imádni csak mélyen hódolni, ami azonban már zavarta az angyalt, mer hasonlított az imádathoz. Jézust a Bárányt azonban úgy tűnik semmilyen mély hódolat nem zavarja, hanem az Isten jobbján fogadja a hódolókat. Pedig jobban tenné ha inkább leszállna onnan és beállna imádó teremtmények közé, mert a végén még azt gondolja valaki, hogy egylényegű az Istennel.

Jézus szavai:
(Máté 19:4) 4 Így felelt: „Nem olvastátok-e, hogy aki teremtette őket, kezdettől fogva férfinak és nőnek alkotta őket,
Jézus itt egy személyben mint Teremtőről az Atyjáról beszél, és nem saját magáról.
Vagy is a Teremtésben amiben részt vett, még is Az Atyjának tulajdonította azt, sőt a Mózes könyve egy személyről beszél, mint Teremtőről
(1Mózes 1:27) 27 És Isten megteremtette az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette; férfinak és nőnek teremtette őket.
Pedig az előző versben pedig azt olvassuk hogy:
(1Mózes 1:26) . . .„Alkossunk embert a mi képmásunkra és hasonlatosságunkra, . . .
Hogy lehet még is, hogy egy személynek tulajdonítja a Teremtést?
Miért nem azt írja, hogy "Teremtettek az Ő képmásukra"
Ha erre a válaszra rájöttök, akkor megértitek, mit jelent az a vers amit idéztek.

"Mózes könyve egy személyről beszél, mint Teremtőről"
Azt kéne végre megértened, kedves Living Witness, hogy Istent nem lehet emberi fogalmakba zárni, mint egy embert. Mózes egy Istenről beszél, de ez az egy Isten a Bibliában három féle alakban jelenik meg.
Egyébként pedig a kérdésre nem válaszoltál. Ha "csak" mestermunkásnak is titulálod, akkor is kijelenti a Biblia hogy mindennek a megalkotásában részt vett, ami csak teremtve van, vagyis a szó teljes értelmében Teremtő. Tehát miért is tagadod meg tőle az imádatot?

Ah, tehát már az újvilág ferdítést sem fogadjátok el? Egyre szánalmasabb. Elég egyértelmű, hogy Jézus teremtett mindent, hisz még a hazug, átírt bibliátok sem merte másként fogalmazni. És te
ta
ga
dod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!