A vallások miért vették ki Isten nevét a BIBLIÁBÓL?
Kedves Zitus!
Nekem a Malakiás 1:6 jutott eszembe :)
Nekem pedig a Mikeás 4:5
"Mert minden nép a maga istenének nevében jár, mi pedig Jehovának, a mi Istenünknek nevében járunk időtlen időkig, sőt örökké."
Most már csak az merült fel bennem (különösen az utolsó hozzászólásokat olvasva), hogy Isten nevének helyes leírása és kiejtése mennyire mindegy kategória?
Például minden arra utal, hogy Jahve-ként kell írni és mondani. Most hogy ha ettől eltérően használjuk, akkor nem mindegy hogy "Jehovának" vagy Úrnak, Istennek, Adonájnak, Elohímnek mondjuk?
Ha ennyi az indok, akkor azt pl miért tagadjátok hogy Jézust keresztre feszítették, amikor ez a leginkább ismert alakja Krisztus halálának?
Miért lenne az a leginkább elterjed és ismert név? Előttetek például senkitől sem hallottam még, csak Jahve, Úr és Isten neveket. A JT-k pedig viszonylag elég kevesen vannak, hogy azt mondhatnád; elterjedt.
Ráadásul, mint írtam, szinte teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy helytelen fordítás (pontosabban szó összerakás).
Ahogy előző hozzászóló is remekül rávilágít, mi a helyzet a kereszt - kínoszlop elmélettel? Nem vitatható módon a kereszt terjedt el az egész világon.
@27!
Ez van. Ha még le is vágod a sárkány egyik fejét akkor van neki még hat. Sőt be is tud gyógyulni a halálos sebe is. xd
@ Kérdező!
Nem értem Russel hogyhogy nem fejtette meg a piramis szögeiből az évszámot amikor kitörölték a Bibliából Isten nevét? xd
Ezt azoknak küldeném, akik nem találkoztak még az isteni névvel a magyar nyelvben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!