Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem hisztek Krisztusban?

Miért nem hisztek Krisztusban?

Figyelt kérdés
Elsősorban azokat szólítom akik nem vallásosak, atisták vagy akik lhagyták a kereszténységet. Miért nem hisztek Krisztusban miért nem hisztek az ő feltámadásában, mennybemenetelében. Miért nem hisztek a Bibliának, mint forrásnak.? Erre lennék kiváncsi. Nekem van egy gondolatom amit közölni is fogok itt ha elolvasok pár választ. KULTURÁLT VÁLASZT VÁROK A HOZZÁSZÓLÓKTÓL!!

2017. ápr. 25. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
100%

A földrengés/sötétségre annyit tudok mondani, hogy máskor is történik/történt földrengés stb. Akkor épp kinek a halála miatt rendül meg a föld?

Az általad linkelt videóról meg annyit, hogy itt kezdődik a hiszékenység. Te ezért hiszel, én meg ezért nem.

Leírod, hogy a semmiből tűz gyúl. Hát ez a videón egyáltalán nem látszik. Az egyik pillanatban még ott tolong a tömeg, utána meg van vágva a videó, és már a tüzet hurcolásszák körbe. Az meg hogy nem éget meg senkit.... Hát egy rövidke pillanatra bele-bele tartják egy-két testrészüket, de ezt otthon én is megcsinálom a gázrózsán, és én sem égnék meg.

Most csak egy másik videót volt időm megnézni a "jelenségről", de érdekes módon ott is épp a templomfalat videózza, ahol nem történik semmi, pont akkor, amikor a tűz állítólag meggyullad magától.

2017. ápr. 27. 15:29
 52/74 A kérdező kommentje:

Szerintem mindenki aki ebben a csodában nem hisz foglyon egy fáklyát és rakja bele a kezét és az arcáát és meglátjuk éget-e

Nem fogadjátok el a Bibliát mert nem vagytok vallásosak. Ez oké. NEM KELL OLYANOKAT ÍRNI A BIBLIÁRÓL HOGY MESE ANNAK AKI EL SE OLVASTA VAGY BELE SE OLVASOTT, HANEM VALAHONNAN ISMER EGY KÉT BIBLIAI TÖRTÉNETET. A Biblia nemcsak ilyen történetekről szól a Bibliában olyan tanítások vannak megfogalmazva amik az ember szívét megérintik. A Bibliában találunk olyan hihetetlen dolgokat hogy ember nem is gondolná.

2017. ápr. 27. 19:31
 53/74 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ebben igazad van: a Bibliát valóban nem egységesként kell kezelni.

Valóban vannak benne jó filozófiai gondolatok, bölcseletek. Valóban vannak benne történelmi dokumentációk. Amit viszont nem érdemes tenni: azt mondani, hogy az abban levő dolgok minden felett állnak ... csak mert le van ez így kb írva benne. Össze kell vetni más bölcseletekkel, más történelmi dokumentációkkal, s így vonni le konklúziókat.

2017. ápr. 27. 19:41
 54/74 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a Bibliát? Dehogynem!

Kedvenc történetem a Jákob nőügyei (gyakorlatilag teherbe vág minden szülő képes korú nőt a környezetében), továbbá a Lót és lányai rész, ahol a leányok az apjukkal hálnak.

Ezek olyan szívmelengető történetek.

2017. ápr. 27. 21:09
 55/74 anonim ***** válasza:
100%
Az egyiptomi tíz csapás a legjobb, ahol a végtelen, és mindenek felett álló "szeretet" "Istene" nem tudott jobb megoldást, csak azt, hogy magatehetetlen, ártatlan, és még a döntésig el sem jutó csecsemőket halálra ítélje. Ez volna a szeretet, az igazság, és a végtelen kegyelem? Nincs semmilyen indok, amivel meg lehetne magyarázni egy magatehetetlen csecsemő megölését, semmi sem. És aki ezt megpróbálja megmagyarázni, hogy "de bizony, ez igazságos" az egy elméjében beteg ember.
2017. ápr. 27. 22:50
 56/74 anonim ***** válasza:
100%
Jó Lót sztorija meg a tíz csapás, de nekem még mindig a kedvencem amikor a komplett bolygó lakosságát törli el a mesekönyvben, mert nem tetszik neki. Minden egyes gyermeket és csecsemőt is megöl. Ma szimplán tömeggyilkos állatnak hívjuk az ilyet.
2017. ápr. 27. 23:57
 57/74 anonim ***** válasza:
100%

"NEM KELL OLYANOKAT ÍRNI A BIBLIÁRÓL HOGY MESE ANNAK AKI EL SE OLVASTA VAGY BELE SE OLVASOTT, HANEM VALAHONNAN ISMER EGY KÉT BIBLIAI TÖRTÉNETET"

elolvastam, 2 verziót is de mind csak mese

"A Biblia nemcsak ilyen történetekről szól a Bibliában olyan tanítások vannak megfogalmazva amik az ember szívét megérintik. "

mint a 77 magyar népmese, az is megérintette a szívem de attól még mese

"A Bibliában találunk olyan hihetetlen dolgokat hogy ember nem is gondolná."

akkor nem is mese hanem scifi?

ez egyre jobb mondj még ilyeneket kérlek

2017. ápr. 28. 00:00
 58/74 anonim ***** válasza:
100%

Igen, agyrém, hogy egyesek egy ilyen istent képesek elfogadni. :D

De tudjuk mit mondott Edison. :)

2017. ápr. 28. 00:03
 59/74 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetlen hiteles forrás, és beszámolót, a videóban láthatjuk :D

https://www.youtube.com/watch?v=FKtHqT157qI

2017. ápr. 28. 01:15
 60/74 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Írod: "a Bibliában olyan tanítások vannak megfogalmazva amik az ember szívét megérintik."

Számomra az egyik ilyen az alábbi történet:

"Felméne azután onnét Béthelbe; és mikor az úton felfelé méne, apró gyermekek jövének ki a városból, a kik őt csúfolják vala, ezt mondván: Jőjj fel, kopasz, jőjj fel, kopasz!

És hátratekintvén és meglátván őket, megátkozá őket az Úr nevében, és az erdőből két nőstény medve jövén ki, szétszaggata közülök negyvenkét gyermeket."

Na ez megérintett!!!!

Nem, nem tudok azonosulni az ilyen morállal, elfogadni egy ilyen Isten JÓSÁGÁT és IDAZSÁGOSSÁGÁT!

Más

A sokadíziglen büntetés a vétlen gyermekeknél az apák bűneiért szintén rendkívül igazságos. (!?!)

Gratulálok az ilyen morálhoz!

Nagyjából hasonló gondolatmenet vezethetett a népirtásokhoz.

(Itt csatlakoznék az előttem szólókhoz a vízözön etikai megítélése kérdésében is.)

2017. ápr. 28. 06:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!