Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik szószerint hisztek a...

Akik szószerint hisztek a bibliai termtéstörténetben, miért hisztek így?

Figyelt kérdés
És mit hisztek erről pontosan?
2017. ápr. 10. 21:34
1 2
 1/12 anonim válasza:
46%
Szerintem nem kell szó szerint hinni benne. Lehet az egész egy ilyen hasonlatos, vagy jobban mondva sajátos megfogalmazású leírás, egy művészi alkotás is. Ha nyitott a gondolkodásod, könnyen összeegyeztethető a tudomány és a hit. Szóval én például nem szó szerint hiszek benne, viszont hiszem, hogy valami "felsőbb" szándék eredményeként jött létre a világ. A tudományos elmélet, az ősrobbanás, egy teória, egy modell, elméletileg lehetséges, de akár máshogy is lehetett. A lényeg, hogy nem tudjuk pontosan, és ha mondjuk az ősrobbanás okozóját keressük, az mrá végképp találgatás. Lehetett az okozója az Isteni teremtés.
2017. ápr. 10. 22:37
 2/12 követ62 ***** válasza:
95%

Most csak röviden annyit. Azért hisszük, MERT ISTEN MONDTA. Aki mindnetudó, mindenható és tökéletes.

"A hit pedig a reménylett dolgok valósága és a nemlátott dolgokról való meggyőződés." Zsidók.11:1

Majd kifejtem, de már késő van.

2017. ápr. 10. 22:54
 3/12 anonim ***** válasza:
43%

Az én Istenem mindenható.

Ha úgy látta volna jónak,egy szempillantás alatt is létrehozhatta volna,de tervét,leendő alkotásai képességeihez igazította.

Tapasztalataim szerint nincs nagyobb hatású energia,az isteni szeretetnél,melyből mi is meríthetünk.

Ez az energia,anyaggá sűrűsödött,és leheletével életre keltette azt.

Ez,teljesen logikus,érthető,és elfogadható gömbolyű magyarázata világunk létrejöttének.

A darvinizmus meséi elfogadásához kevés a hitem,ráadásul,az élet keletkezéséhez,még egy babgulyás utáni szösszenetnyi elképzelésük sincs.

2017. ápr. 10. 22:59
 4/12 anonim ***** válasza:
52%

Mert így neveltek. Vallásos családban nőttem fel bár inkább apukám az. Ha bármi olyat szóltunk, mindig leszidott minket.

Egyébként katolikus iskolába jártam (de református vagyok) és kicsit furának tartottam, hogy hittanon Ádámról és Éváról tanultunk, de rögtön utána meg biológián tanultuk az evolúciót meg a majmokat. Néha el is kezdtem ebben hinni, de végül mindig ugyanoda jutok ki. A majmot is teremtette valami, a bolygót is meg az univerzumot is.

2017. ápr. 11. 01:29
 5/12 anonim ***** válasza:
40%
Én azért hiszem, mert eleget tanulmányoztam a Bibliát ahhoz, hogy értsem, mit hogyan kell értelmezni. A Teremtés könyve nem allegorikus, hanem szó szerint írja le az eseményeket. Mivel Istenben megbízom, megbízom az Ő szavában is. Természetesen több irányból is bizonyosságot szereztem, hogy a Biblia Isten szava. Mivel természettudományos diplomám van, közel áll hozzám a humán biológia, beleértve a genetikát is, így könnyedén meg tudtam győződni arról, hogy a törzsfejlődés nem történt meg mert lehetetlen, valamint, hogy a világ intelligencia által tervezett. Ez az intelligencia pedig az az Isten, aki az Úr Jézus testében megjelent a fizikai világunkban.
2017. ápr. 11. 06:39
 6/12 anonim ***** válasza:
46%
Ennyi barmot egy helyen
2017. ápr. 11. 14:49
 7/12 anonim válasza:
47%
#6 Te aztán okos lehetsz.
2017. ápr. 11. 16:06
 8/12 követ62 ***** válasza:
36%

Szia.

Isten létezik és Ő teremtette a világot.

A természeből istudhatnánk rólla, de úgy gondolta jobban megismerteti velünk magát.

Ezért le íratta a Bibliát a prófétákkal. Természetesen szimplán a természeből nem tudhattunk volna minden részletet a teremtésről.

Isten képes lett volna MINDENT egyetlen szempillatás alatt megalkotni. Zsolt.33:9

De azt is tehette volna, hogy több ezer, vagy millió év alat hozza létre.

Viszont Ő hat nap alatt teremtett meg mindent. A hatodik napon a saját kezével formálta meg az embert, majd földig hajolva életet lehetlt az orrába. Így Ádám életre kelt.

A bordájából alkotta meg a feleségét Évát. Ezután nekik adta mindazt amit addig alkotott, hogy műveljék és őrízzék.

A hetedik napot együtt töltötték. Bár ugye senki nem volt fáradt. Se Isten, se az egynapos emberek, mégis meg pihentek.

De az a pihenés nem egy semmit tevés, henyélés volt. Hanem egy csodálatos közösség Istennel.

Ezért megáldotta és megszentelte a hetedik napot az Isten, ami azóta is áldott és szent.

A hat napon végzett munkával pedig példát adott az ember párnak, hogyan éljék egészséges ritmusban az életüket.

Hat nap munka a hetedik pedig az Istené. Ahol együtt lehetnek a teremtőjükkel.

Tehát a szombat ajándék az emberiségnek és nem a Zsidóknak, mert a szombat nem másé mint az ISTENÉ. II.Mózes.20:10.

Azért rendelte, hogy gyermekeivel tölthesse.

Én SENKINEK SINCS JOGA más napra helyezni, mer az Isten tudlajdona.

Ennyit a teremtésről!

Ja és, hogy bizhatunk valósághűségében a többi bibliai könyv segít ebben.

Az, hogy mások mit hisznek és hogyan hiszik az, az ő dolguk. Isten is szabad akaratot adott minden teremtményének. ;D

2017. ápr. 11. 19:40
 9/12 anonim ***** válasza:
55%

Kedves követ62!(8.Hsz)

Kiválló tömör válasz!

100%-ban egyetértek azzal.

2017. ápr. 12. 16:56
 10/12 A kérdező kommentje:
Hogyan segít a többi könyv a hitelessége bizonyításában? :)
2017. ápr. 12. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!