Akik szószerint hisztek a bibliai termtéstörténetben, miért hisztek így?
Kedves kérdező.
Úgy segít a többi könyv, hogy tele van olyan próféciákkal melyek több forrásból igazólhatóak, urána járhatók. Igazolja a régészet, a történészek, egyéb más források.
Mivel ez annyira összetett dolog, mély kutatást igényel mindenkinek magának kell meg tennie.
Kezdetnek, vagy segítségnek javasolnék egy kicsi könyvet, szinte csak füzet nagyságú. A címe: Hiszékenység vagy bizonyosság.
Pontosan azért fogadom el a Bibliát és a Biblia Istenét, mert igazolható, ellenőrízhető.
Nem úgy mitn pl. Mohamed szava, ami nem ellenőrízhető. Szimplán csak el KELL hinni. Aki nem hiszi az hitetlen és pont.
Vagy a hidnuk istenei. Kitalálnak különböző isteneket, de semmi nem ellenőrízhető belőlle.
Viszont, ha a kasztrendszert nézzük az embertelen.
Nem fogom felsoroni az összes vallást, mert nagyon sok lenne.
Inkább le írom a kedvenc idézetem: Blaise Pascaltól
(lehet, hogy kicsit hiányos, de a lényeg benne lesz)
"Körülöttem különböző ellentétes vallásokat látok. Következés képpen mind hamis, kivéve egyet amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozik és fenyegeti a hitetlen. Ezen az alapon én nem hiszek. Mert azt bárki mondhatja, hogy ő próféta.
De a Bibliában beteljesedett próféciákat látok és ezt egyik sem mondhatja el magáról."
Jézus első eljövetelére kb. 3-400 prófécia szólt és mind egytől egyig be teljesedett rajta. Az, hogy csak mondjuk 8 teljesedjen valami írtó nagy arány (sajna nem emlékszem mennyi, de nagy)
A Biblia kutatása és igazának utána járásához nem elég egy ilyen fórum, ahol kígyót, békát "kiabálnak" egyesek a másikra.
Az egy mély, odaadó, kitartó kutatás eredménye.
Én nagy szeretettel biztatlak, hogy tedd meg. Hidd el nem veszítesz semmit.
Ne hallgass EGYIK EGYHÁZRA SE!
Kutass! Ez pedig azt takarja, hogy olvasod a katolikus tanokat, az adventista tanokat, akár a Jehova tanui tanokat és még sorolhatnám.
De minden képpen legyen a mérleg másik serpenyőjében a Biblia. Ha bármelyik tanítás ellent mond a Bibliának nem szabad elfogadni!
Használj több fodítást a Bibliákból.
És ami a legfontosabb, hagyd magad Isten által vezettetni. Imádkozz és adj időt Neki és magadnak.
Mert az igazság nem nálunk van, vagy más egyházaknák hanem NÁLA.
(Biztos vagyok benne, bár nemvagyok próféta, de hamarosan valaki le csap arra a szavamra, hogy NEM NÁLUNK. És bizonygatni fogja, hogy jól mondom.)
Sajnos ezt csinálják a Bibliával is. Ki ragadnak belőlle részleteket, hogy a maguk igazát támasszák alá.
Na jó hosszú lett, de nem baj.
A Szentlélek munkája, hogy nekünk embereknek érthetővé tegye Istent, a gondolatait...
Evolúciós elmélet híve voltam. Rámtalált a Jóisten, és erre tanított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!