Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem hisztek Krisztusban?

Miért nem hisztek Krisztusban?

Figyelt kérdés
Elsősorban azokat szólítom akik nem vallásosak, atisták vagy akik lhagyták a kereszténységet. Miért nem hisztek Krisztusban miért nem hisztek az ő feltámadásában, mennybemenetelében. Miért nem hisztek a Bibliának, mint forrásnak.? Erre lennék kiváncsi. Nekem van egy gondolatom amit közölni is fogok itt ha elolvasok pár választ. KULTURÁLT VÁLASZT VÁROK A HOZZÁSZÓLÓKTÓL!!

2017. ápr. 25. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
83%

"De akkor pl miért fogadjátok el Julius Ceasear létezését, őt se látja ma senki csak 2000 éve látták , ő róla is vannak írásos források, készültek szobrok? Csak mondjuk van egy hatalmas különbség Ceasear és Jézus között, Ceasear halott Krisztus pedig él, mert halálával lett örökkön élő áldozat. "

- Julius Caesar a római vallás szerint egy isten. Akkor benne is higgyek, mert vannak róla képek meg szobrok?

- Jézus baromira nem él. Meghalt és halott is maradt. Mivel bizonyítod, hogy él most? Az, hogy megírták a Bibliában és vannak róla freskók nem bizonyíték. Azt írok és azt festek le amit akarok.

Amúgy nagyon érdekes érveken és történeteken léptél keresztül, gyakorlatilag semmire sem reagáltál, csak leírtál egy maszlagot. Ezzel kit győzöl meg? Hát ilyen ömlesztett hülyeséget bármilyen szabadon választott istenségről vagy vallásról írok.

2017. ápr. 25. 22:50
 22/74 anonim ***** válasza:
4%
Minden tisztelt válaszolónak üzenem: hogy igazat mondott a kérdező! Én Újjászületett hívő vagyok szellemben Isten gyermekéve fogadott Szent Szellem által Jézusban való hit által. A Szent Szellem tesz tanúbizonyságot a felől hogy az Úr Jézus Krisztus él! Aki meg kapta az igazság Szent Szellemét annak Isten meg nyilatkozik. Ha hittel valja és hisz a Megváltó Krisztusban.
2017. ápr. 26. 00:00
 23/74 anonim ***** válasza:
10%
Saját személyes tapasztalatból mondom! Református vagyok 19 éves fiú vagyok.
2017. ápr. 26. 00:02
 24/74 anonim ***** válasza:
76%

"Zeusz nem egyetlen egy isten volt, csak egy a sok közül, de Egy Isten van a világon aki 3 személyű, amit bár próbálunk de sohesem fogunk megérteni"

LOL

Jahve, vagy hogy hívják, szintén csak egy a sok közül. Egyébként miért ne lehetne több? Az meg a másik, hogy te vallásod szerint se egy az isten, mer ott van még a Jézuska meg a szent lelkecske. Nekem sehogy sem magyarázod be, hogy az 1 az 3. Ez tiszta matematika, a 3 nem lehet 1. Nincs mit ezen nem megérteni.

2017. ápr. 26. 00:19
 25/74 anonim ***** válasza:
54%

"Miért nem hisztek Krisztusban miért nem hisztek az ő feltámadásában, mennybemenetelében"

valós személy volt ezt nem vitatom DE semmi nem utal rá hogy bármiben is különb, másabb, "istenibb" akárhogy is nevezzük lett volna kor társainál, egy szimpla emberi lény volt akkoriban pár millió embertársával egyetemben

"Miért nem hisztek a Bibliának, mint forrásnak.? Erre lennék kiváncsi."

hogy hihetnél egy vallási fanatikusok által írt regénybe ami annyira ellentmondásos saját magával IS aminek a kivesézésére egy élet is kevés lenne

példa:(mivel az evolúciós elmélet és genetika ismereteink bebizonyította hogy marhaság) ádám és éva oké tegyük fel hogy egy semmiben lebegő nevenincs entitás megteremtett 2 emberi lényt, rendben szintén példa mielőtt nekiállnak a nagy hívők itt vagdalózni, éva szült 10 gyereket,( ennél több igen ritka de még ez is kiugróan magas szám) 5 fiút és 5 lányt, a testvéreknek egymással kellett volna utódot nemzeniük ami még esetleg nagyobb gondok nélkül lehetséges ( az más kérdés hogy undorító)de éva unokái már 2. generációs beltenyészet lenne amiben már igen ritkák az egészséges utódok

egyszerűen egy nőstény meg egy hím nem rendelkezik akkora genetikai változatossággal ami fent tudna tartani egy fajt

2017. ápr. 26. 00:38
 26/74 anonim ***** válasza:
5%

Vidiripi

"egyszerűen egy nőstény meg egy hím nem rendelkezik akkora genetikai változatossággal ami fent tudna tartani egy fajt"

S az evolúció hogy "oldotta meg" a genetikai változatosságot hogy fennmaradjon az adott faj? Itt a Földön az élet DNS alapú!

2017. ápr. 26. 06:46
 27/74 anonim ***** válasza:
73%

1. Kedves kérdező, Pánról is készültek szobrok és freskók, akkor most őt is fogadjuk el létezőnek?

2. Te azt mondod Krisztus él. Értem, de jelenleg hol? Las Vegasban vagy Nepálban vagy hol? Mert én nem láttam. Szóval ugyanolyan halott mint Julius Cesar.

2017. ápr. 26. 07:35
 28/74 imakommandós ***** válasza:
20%

"Rendben, örülök, hogy hiszel benne. Úgy gondolom, hogy ez abszolút mindenkinek a magánügye, hogy miben hisz."

Nem teljesen abszolút magánügy, mert a hitetlenség is, meg a hit is befolyással van mások sorsára, ügyeire is, de természetesen a vallásszabadság alapvető emberi jog, így átvitt értelemben magánügy is.

Ján 12:46 Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, aki énbennem hisz.

Ján 8:12 Ismét szóla azért hozzájuk Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

Krisztus azért jött, hogy megmentse az elveszetteket, és Istenhez forditson minket.

2017. ápr. 26. 08:26
 29/74 imakommandós ***** válasza:
15%
Ha annyira magánügy lenne, hogy miben hiszünk, akkor mondhatta volna Krisztus, hogy higgyjetek amiben akartok, az a ti magánügyetek, engem nem érdekel. De lejött és önmagát adta áldozatul a bűneinkért.
2017. ápr. 26. 08:51
 30/74 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon korlatoltan gondolkodsz...

Attol, hogy a te hited szerint nem mindegy, hogy mas emberek miben hisznek, attol meg elhiheted, hogy a felvilagosult embereknek ez abszolut maganugy. Felolem lehet valaki kereszteny, budhista, ateista, muszlim vagy barmi mas, nem ez alapjan fogok rola velemenyt alkotni. Az viszont mar egy eroteljes rossz pont ha valaki a sajat hitet masokra probalja eroszakolni...

Ez pont olyan, mint a terroristak, akik "allah neveben" olnek.

2017. ápr. 26. 09:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!